30 / 04 / 2024

çöp vergisi kim öder

çöp vergisi kim öder

Diğer ismi çevre temizlik vergisi olan çöp vergisi kiracılar tarafından mı yoksa gayrimenkul sahibi tarafından mı ödeniyor? Çöp vergisi kiracı mı öder? İşte sorularınızın yanıtı...

Çöp vergisi kim öder?

Konutlar için çöp vergisi su fatuları kapsamında bulunuyor. Su faturasını ödeyenler, aynı zamanda çöp vergisini de ödemiş oluyor. Peki işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalarda çöp vergisini kim öder?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Kira gelir vergisi nedir? Kim öder?

Kira gelir vergisi, belirli bir taraf aracılığıyla ödenmesi gereken bir vergi türüdür. Bu vergiyi kiracının ödeme yükümlülüğünün olup olmaması merak konusudur. Bu önemli konuda bilinmesi gereken bazı önemli unsurlar vardır. Peki kira gelir vergisi nedir ve kim öder? İşte detaylar...

Ev alıp satarken tapu harcını kim öder?

Bir gayrimenkul almak istiyorsunuz ya da var olan bir gayrimenkulünüzü satmak istiyorsanız bu noktada tapu dairesinde ödemeniz gereken bazı masraflar bulunuyor. Peki, alıp satarken tapu harcını kim öder? İşte tüm merak edilenler...

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Emekli çöp vergisi öder mi?

Emekliler bazı koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, çöp vergisinde muafiyet var mı? Emekli çöp vergisi öder mi?

Değerli Konut Vergisi'ni kim ne zaman ödeyecek?

Değerli Konut Vergisi'ni kim ne zaman ödeyecek sorusu merak ediliyor. Peki gelen rakama itiraz edilebilir mi?

2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Çevre temizlik vergisi, halk arasındaki yaygın tabiriyle çöp vergisi konut ve iş yeri sahiplerinden tahsil ediliyor. Peki, 2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Çöp vergisi kime aittir?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çöp vergisi yalnız konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çöp vergisi kime aittir? Vergiyi kim öder?

Emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

1 Kasım itibari ile emlak ve çöp vergisinin 2. taksit dönemi başladı. Peki, emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

Çöp vergisi Kasım 2018!

Çevre temizlik vergisi, belediye tarafından sunulan temizlik hizmeti için tahsil ediliyor. Vergide ikinci taksit ödemeleri Kasım ayı içerisinde yapılıyor...

10 soruda 2018 Kasım emlak ve çöp vergisi!

2018 yılı emlak ve çöp vergisi 2. taksit dönemi dün başladı. Peki, kimler, nereye ve nasıl ödeme yapacak? İşte 10 soruda 2018 Kasım emlak ve çöp vergisi...

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti 15 gün sonra başlıyor!

Halk arasında çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisinin 2. taksit ödeme dönemi 1 Kasım 2018 tarihi itibari ile başlıyor...

Çevre temizlik vergisi 2018 ödeme tarihleri!

Halk arasında çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir? İşte çevre temizlik vergisi 2018 ödeme tarihleri..

çöp vergisi kim öder Haberi

çöp vergisi kim öder

Çöp vergisi kiracı mı öder?

Çöp vergisi bir diğer ismi ile çevre temizlik vergisi, konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalardan alınıyor. Vergi, belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinin karşılığı olarak alınıyor.


Vergi ödemeleri konutlar için su faturalarına yansıtılıyor; işyeri ve diğer şekillerde kullanılan bina sahiplerinin belediyeye giderek vergiyi ödemeleri gerekiyor. Belediyeye yapılan bu ödeme iki taksit halinde ödenebiliyor. Bu durumda "Çöp vergisi kiracı mı öder?" sorusunun yanıtı da şu şekilde karşımıza çıkıyor.


Konut ve işyerlerinde kim söz konusu temizlik hizmetletlerinden faydalanıyorsa, o kişi vergi yükümlüsü oluyor. Buna göre kiracılar da bu verginin yükümlüsü oluyor.


Çöp vergisi ne zaman ödenir?

İki eşit taksit halinde ödenebilen çöp vergisi için ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapıldı. İkinci taksit dönemi ise yarın başlayacak. Çöp vergisi 1...