28 / 04 / 2024

çöp vergisi ödemek

çöp vergisi ödemek

Belediyelerin sunduğu çevre ve temizlik hizmeti için ödenen çöp vergisi dönemi devam ediyor. İki taksitte ödenebilen verginin ilk taksiti Mart ayında başlamıştı.

Gayrimenkulü olan herkesi ilgilendiriyor! Emlak vergisi ikinci taksit ödeme tarihi resmen belli oldu! Ödemeyen yandı...

Gayrimenkul sahibi olanlar, 319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu’na göre emlak vergisi ödemek zorunda. Peki, 2023 emlak vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte 2023 emlak vergisi ödeme takvimi...

Mirasçıya kalan ev için emlak vergisi ödemek zorunda mı?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin belirli dönemlerde ödemesi gereken bir vergi türüdür. Bu verginin mirasçılara kaldığında ödenip ödenmeme durumu merak ediliyor. Peki mirasçılar bu vergi türünü ödemek zorunda mı? İşte ev için emlak vergisinin miras durumunda ödenme durumu...

Dikkat! Bu koşulları taşıyorsanız ödemek zorunda değilsiniz! Ödediğiniz o parayı geri alabilirsiniz!

Gerekli koşulları sağlıyorsanız emlak vergisi ödemek zorunda değilsiniz hatta ödediğiniz parayı da geri alabilirsiniz

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Emekli çöp vergisi öder mi?

Emekliler bazı koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, çöp vergisinde muafiyet var mı? Emekli çöp vergisi öder mi?

Emlak vergisi değerini değiştiren durumlar!

Ev sahipleri her yıl iki taksit halinde belediyelere emlak vergisi ödüyor. Emekliler, işsizler şehit yakınları engelliler gibi bazı kesimler 200 metrekare tek konut için emlak vergisi ödemiyor. Peki emlak vergisi nedir? Emlak vergisi ödemek zorunlu mu? İşte tüm merak edilenler...

Ev vergisi muafiyet dilekçesi 2021!

Ev sahipleri, her yıl emlak vergisi ödemek zorunda. Ancak kanunen geliri bulunmayan tek mesken sahipleri vergiden bir dilekçe ile muaf tutuluyor. İşte ev vergisi muafiyet dilekçesi 2021...

Emlak vergisi muafiyeti nasıl olur? 

Emlak vergisi 2019 son ödeme tarihi vatandaşlar tarafından da oldukça merak ediliyor. Gayrimenkul sahibi olup muafiyet şartlarını taşımayan herkesin emlak vergisi ödemek zorunda olduğu da biliniyor. Peki emlak vergisi muafiyeti nasıl olur? 

Yazlık ev için de emlak vergisi ödemek gerekiyor!

Emlak Vergisi muafiyetinden yararlanıp yararlanamamanın tespitinde eşlerin durumu ayrı ayrı değerlendiriliyor. Ancak yazlık amaçlı kullanılan meskenler için indirimli Emlak Vergisi uygulamasından yararlanılamıyor.

2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Çevre temizlik vergisi, halk arasındaki yaygın tabiriyle çöp vergisi konut ve iş yeri sahiplerinden tahsil ediliyor. Peki, 2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Çöp vergisi kime aittir?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çöp vergisi yalnız konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çöp vergisi kime aittir? Vergiyi kim öder?

Kimler emlak vergisi ödemek zorunda değil?

1 Kasım itibari ile emlak vergisi 2. taksit dönemi başladı. Peki Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ne zaman? Kimler emlak vergisi ödemek zorunda değil? İşte tüm bu cevaplar...

Emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

1 Kasım itibari ile emlak ve çöp vergisinin 2. taksit dönemi başladı. Peki, emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

çöp vergisi ödemek Haberi

çöp vergisi ödemek

Belediyelerin sunduğu çevre ve temizlik hizmeti için ödenen çöp vergisi dönemi devam ediyor. İki taksitte ödenebilen verginin ilk taksiti Mart ayında başlamıştı. Taksitler en son 31 Mayıs'ta ödenecek.


Vergi için ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılacak. Çöp vergisi mesken ve işyerlerinde farklı şekillerde ödeniyor. Meskende su faturasına yansıtılan bu vergi işyerinde belediyeye gidilerek ödeniyor. Peki, çöp vergisi ödemek için neler gerekli?


Vergi mükellefinin çöp vergisini ödemesi için öncelikle beyanname vermesi gerekiyor. Çevre Temizlik Vergisi Beyannamesi bir kere veriliyor. Sadece konut ya da bina el değiştirirken yeni hak sahibi bir beyanname veriyor. Ödemeler her sene iki eşit taksit halinde yapılabiliyor.


1. MÜKELLEFİN KİMLİK VE ADRES BİLGİLERİ 

Soyadı (Unvanı) 

Adı 

Baba Adı

Ana Adı 

Doğum Yeri 

Doğum tarihi

Telefon No (Ev-İş)

İkametgah / İşyeri

Mahalle/Semt

Sitenin Adı

Cadde

Bina/Daire No

İL/İLÇE


2. BİNAYA VE VERGİLENDİRMEYE AİT...