06 / 05 / 2024

çöp vergisi online

çöp vergisi online

Çöp vergisi dolu veya boş olmasına bakılmaksızın tüm konut ve işyerlerinden alınıyor. Verginin mükellefiyeti de, taşınmazın kullanılmaya başlandığı tarihte başlıyor. Peki, çöp vergisi nasıl sorgulanır?

Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? E-Devlet emlak vergisi online ödeme sistemi detayları

Her sene gayrimenkul sahiplerinden tahsis edilen emlak vergisi ödemeleri 30 Kasım'da sona eriyor. Peki, Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? İşte E-Devlet emlak vergisi online ödeme sistemi detayları...

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Zen Pırlanta'da haftanın fırsatları belli oldu! Üstelik yüzde 55'e varan indirim var! Sakın kaçırmayın

Zen Pırlanta, bu haftanın fırsatlarını açıkladı. Zen Pırlanta online ve mağazalarda sunduğu yüzde 55'ye varan indirim fırsatı ile pırlanta almak isteyenlere büyük fırsat sunuyor. Peki Zen pırlanta yüzük fiyatı ne kadar? Zen bileklik fiyatı kaç lira? Zen Pırlanta kolye fiyatı kaç TL?

Zen’de yüzde 50 indirim! Çok özel fırsatlar…

ZEN Diamond’da büyük indirim dönemi başladı. Zen pırlanta, online ve mağazalarda sunduğu indirim fırsatlarıyla pırlanta sahibi olmak isteyenlere fırsat sunuyor. Online mağazasına özel ücretsiz kargo ve sigorta imkanı sunan ZEN Diamond , yapacağınız 8000 TL ve üzeri alışverişlerinizde pırlanta küpe h

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Emekli çöp vergisi öder mi?

Emekliler bazı koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, çöp vergisinde muafiyet var mı? Emekli çöp vergisi öder mi?

Online emlak vergisi öderken nelere dikkat edilmeli?

Emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri devam ediyor. 31 Mayıs'ta sona eren ödemeler için vatandaşlar bankalara gitmeden online vergi ödemenin yollarını araştırıyor. 

Emlak vergisi online olarak nasıl ödenir? 

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri geçtiğimiz günlerde başladı. Koronavirüs salgını döneminde belediyelerden ödeme yapmak istemeyen vatandaşlar emlak vergisinde online ödeme adımlarını araştırıyor. 

Veraset ve intikal vergisi online ödeme 2021!

Türkiye sınırları içerisindeki tüm gayrimenkuller için vergi ödeniyor. Mirasçılar vergilerini online olarak yapabiliyor. İşte veraset ve intikal vergisi online ödeme 2021...

Emlak vergisi online ödeme İstanbul 2021!

Türkiye sınırları içinde yer alan tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Ev sahipleri vergileri online ödeyebiliyor. İşte emlak vergisi online ödeme İstanbul 2021...

Emlak vergisi ödeme 2021 online!

Emlak vergisi 2. taksit ödeme dönemi yaklaşırken, vatandaşlar online ödeme işlemlerini araştıyor. İşte emlak vergisi ödeme 2021 online...

Emlak vergisi ödeme 2020 online!

Emlak vergisi 2. taksit ödeme dönemi yaklaşırken, vatandaşlar online ödeme işlemlerini araştıyor. İşte emlak vergisi ödeme 2020 online...

Bursa Osmangazi’de emlak vergisi online ödenebilecek!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle Osmangazili vatandaşlar, emlak vergisinin 1. taksit ödemelerini Osmangazi Belediyesi’nin e-belediye tahsilat sistemi üzerinden günün 24 saati yapabilecek.

çöp vergisi online Haberi

çöp vergisi online

Çöp vergisi borç sorgulama!

Çöp  vergisi dolu veya boş olmasına bakılmaksızın tüm konut ve işyerlerinden alınıyor. Çöp vergisinin mükellefi binayı fiilen kullanan olarak karşımıza çıkıyor. 


Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan yapılardan alınıyor.


Çöp vergisi konut ve iş yerinden tahsil edilirken uygulamada farklılık söz konusu oluyor. Konutlar için çöp vergisi su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına belirlenen fiyat tarifesi ile hesaplanıyor. 


Çöp vergisi belediyeye gidilip ödenmiyor; vergi tutarı su faturalarına yansıtılıyor. Böylece su fatuları ödenirken aynı zamanda konutlar için çöp  vergisi de ödenmiş oluyor.


Ancak iş yerlerinde ise çöp vergilerini ödeyebilmeleri için belediyeye gitmeleri gerekiyor. İşyerleri için belirlenen çöp vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Verginin mükellefiyeti taşınmazın...