03 / 05 / 2024

Çöp vergisi ptt

Çöp vergisi ptt

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödenen çevre temizlik vergisi halk arasında çöp vergisi olarak biliniyor. Peki, çöp vergisi PTT ile ödenir mi?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Duyan PTT’ye koştu! Kimliğinizi alıp hemen PTT’den paranızı alın! Ödemeler başladı!

Destek ödemeleri ihtiyaç sahipleri vatandaşlar için yapılmaya başlandı. Kimliğinizi ve faturanızı kapıp size en yakın PTT’ye gidebilirsiniz. İşte detaylar!

Bu 32 ilde yaşayanların hesaplarına 2.354 TL para yatırılıyor! E-Devletten bakıp, PTT’den paranızı hemen alabilirsiniz!

32 ilde yaşayan vatandaşların hesaplarına 2.354 TL para yatırılıyor. Siz de E-Devletten bakıp, PTT’den paranızı hemen alabilirsiniz... İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Emekli çöp vergisi öder mi?

Emekliler bazı koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, çöp vergisinde muafiyet var mı? Emekli çöp vergisi öder mi?

Faturasını alıp PTT'ye gidene 171 TL veriliyor! Ödemeler başladı!

Elektrik faturalarındaki yükselişle birlikte vatandaşlar faturalarını ödemekle güçlük çekmeye başladılar. Bu kapsamda vatandaşlar çareyi elektrik desteği başvurusunda buldular. Faturasını alıp PTT'ye gidene 171 TL destek veriliyor. Ödemeler başladı...

Kurumlar vergisi oranı resmen yüzde 25'e yükseltildi!

Hali hazırda yüzde 20 seviyesinde bulunan Kurumlar Vergisi'nin 2021'de yüzde 25'e çıkarıp, 2022'de yüzde 23 olarak belirleyen kanun TBMM'den geçmişti, bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Emlak vergisi yapılandırma 2021!

Vergi ödeme tarihlerini kaçıran mükelleflere müjde geldi. Ocak 2021'e kadar başvuru yapıp, borcunuzu kapatabiliyorsunuz. İşte emlak vergisi yapılandırma 2021...

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Taşınmaz mala sahip olan insanlar, yeni yılın başlamasıyla emlak vergisi ödemelerinin ne zaman başlayıp ne zaman biteceğini merak edip araştırmaya başladı. Peki, emlak vergisi nasıl ödenir? İşte merak o edilen soruların cevapları...

Değerli konut vergisi yeniden düzenlenecek!

TBMM'den 5 Aralık tarihinde geçen ve 7 Aralık tarihinde onaylanıp yürürlüğe giren "değerli konut vergisi" yeniden düzenlenecek. 

Ev sahipleri dikkat! Kazandığınızın vergisi var!

Geçtiğimiz yıl evini kiraya veren veya alıp satan mükelleflerin vergilerini ödemeleri gerekiyor. Kira ve değer artış kazancı vergisi 2'nci taksitinin bu ay sonuna kadar ödenmesi gerekiyor.

Yazlık ev için de emlak vergisi ödemek gerekiyor!

Emlak Vergisi muafiyetinden yararlanıp yararlanamamanın tespitinde eşlerin durumu ayrı ayrı değerlendiriliyor. Ancak yazlık amaçlı kullanılan meskenler için indirimli Emlak Vergisi uygulamasından yararlanılamıyor.

2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Çevre temizlik vergisi, halk arasındaki yaygın tabiriyle çöp vergisi konut ve iş yeri sahiplerinden tahsil ediliyor. Peki, 2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Çöp vergisi ptt Haberi

Çöp vergisi ptt

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödenen çevre temizlik vergisi halk arasında çöp vergisi olarak biliniyor. Yalnız konut ve işyerleri için ödenen bu vergi arsa ve araziler için ödenmiyor.


Taşınmazın sahibi değil, kullanıcısı bu vergiyi ödüyor. Buna göre kiracılar çöp vergisinin mükellefi olabiliyor.


Boş olan yapılar vergiden muaf tutuluyor. Muafiyet için belediyeye bir dilekçe ile müracaat edilebiliyor. 


Çevre temizlik vergisi konut ve işyerlerinde farklı ödeniyor. Konutta su faturasına yansıtılan bu vergi, işyerinde iki taksitte belediyeye ödeniyor.


Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor. Peki, Çöp vergisi PTT ile ödenir mi?


PTT ile ödeme..

Anlaşmalı belediye başkanlıkları ile vergi tahsilatlarının sorgulamaları PTT ile yapılabiliyor. Yapılan işlemlerde müşteriden 1 TL işlem ücreti alınıyor.


Çöp vergisi ödemek için neler gerekli?



Işıl Seren...