21 / 05 / 2024

çöp vergisinde kdv var mı

çöp vergisinde kdv var mı

Belediye sınırlarında bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, çevre temizlik vergisinde KDV var mı?

Betonun metreküpü hangi şehirde, KDV dahil kaç TL? 

Geçtiğimiz aylarda, Ticaret Bakanı Bolat, çimento ve hazır beton sektöründe fahiş fiyat artışlarını gördüklerini belirterek, önlem alınacağını açıklamıştı. Peki beton fiyatları düştü mü? Betonun metreküpü hangi şehirde, KDV dahil kaç TL? 

TOKİ duyurdu! 44 ilde KDV'den muaf arsa satışı başladı...

Deprem nedeni ile vatandaşlar zemini sağlam bölgelerden arsa alıp prefabrik ev yapmaya yoğun ilgi gösteriyorlar. Bu kapsamda da devletin de prefabrik ev yapanlara verdiği hibe, arsalara olan talebi giderek artırdı. KDV'den muaf arsa satışı için TOKİ görevlendirdi. İşte haberin ayrıntıları...

O ilde 3 adet arsa satılıyor! Belediyeden KDV'den muaf arsa fırsatı! 

Kırklareli Üsküp Belediyesi, Kırklareli ili, Üsküp ilçesi, Mehmetçavuş mahallesinde yer alan 3 adet arsayı KDV'den muaf olarak satıyor. Peki Kırklareli Üsküp'te yer alan arsaların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Milyonları şoke edecek haber! KDV borcunuz olabilir! Acilen göz atın!

KDV oranlarında yapılan zamlar okul ücretlerine ek zam olarak yansıdı. Okul yönetimleri, okulların açılıp taksit ödemelerinin başlaması ile beraber yeni faturaları yüzde 10 KDV ekleyerek kesmek zorunda kaldı. Okul ücretini taksitli ödeyen veliler, gelecek aylarda her taksitten sonra KDV de ödeyecek.

Mehmet Şimşek’ten ‘hatalı KDV’ açıklaması! 87 milyon lira ceza çıktı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV oranlarını hatalı bir şekilde uygulayan mükellefler başta olmak üzere vergi kayıp ve kaçağını yakından izlediklerini aktardı. Bakan Şimşek, denetimleri ve kesilen cezaları da paylaştı.

Emeklilere büyük şok! Milyonlarca emeklinin KDV iadesi adeta yok oldu!

Emeklinin KDV iadesi kaldırılınca yerine konan yüzde 4 oranındaki ilave zam, en düşük emekli maaşına yapılan zammın içine katılıp yok edildi. Milyonlarca emeklinin KDV iadesi adeta yok oldu.

Ürgüp'te 5 taksitle 4 dükkan satılıyor! KDV'den muaf! 

Nevşehir ili, Ürgüp Belediye Başkanlığı, Nevşehir ili, Ürgüp ilçesi, Temenni Mahallesi'nde yer alan 4 adet dükkanı satıyor. KDV'den muaf, 5 taksitle iş yeri sahibi olma fırsatını kaçırmayın...

İkinci el konut alıp satacaklar dikkat! KDV oranı nasıl tespit edilir? 1 Nisan 2022'den itibaren başlıyor!  

KDV’ye tabi ikinci el konut satışına uygulanacak KDV oranının tespiti bakımından kimlik kartı veya dosyası bulundurma zorunluluğu ortaya çıktı. İşte Abdullah Tolu'nun 'İkinci el konut satışına KDV kimlik kartı' başlıklı o yazısı...

KDV indiriminden sonra yumurta fiyatları kaç TL oldu? İşte A101, ŞOK, MİGROS, Carrefoursa yumurta fiyat listesi!

Dolar kuruna bağlı artan gıda fiyatlarından nasibini yumurta fiyatları da aldı. Vatandaşlar KDV oranındaki düşüşün yumurta fiyatlarına yansıyıp yansımadığını merak etti. Peki güncel yumurta fiyatları kaç TL? İşte market market fiyat listesi...

Emekli çöp vergisi öder mi?

Emekliler bazı koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, çöp vergisinde muafiyet var mı? Emekli çöp vergisi öder mi?

Ev alırken fazla KDV ödeyenler dikkat!

Davaya konu örnek olayda davacı, bir inşaat projesinden 2 adet konut aldı. Fakat KDV indirimi sonrası firmanın KDV hariç tutarı alıcıya yansıtmadığı ve bu tutarı da Maliye’ye ödemediği tespit edildi.Bu nedenle konut alıp dava açan vatandaş mahkeme tarafından haklı bulundu.

Nuvo Dragos'ta faiz indi, KDV sıfırlandı!

Maltepe Dragos’ta yükselen Nuvo Dragos projesinde faiz yüzde 1.15'e düşürüldü ve KDV sıfırlandı.P

Yeni Nesil Eyüp satılık dükkan!

Yeni Nesil Eyüp projesindeki dükkanlar yüzde 10 KDV indirimi ile satışa çıktı. Yeni Nesil Eyüp satılık dükkan fiyatları 3 milyon TL'den başlıyor.

çöp vergisinde kdv var mı Haberi

çöp vergisinde kdv var mı

Çevre temizlik vergisinde KDV var mı?

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor.


Katma Değer Vergisi (KDV) ise, vergi mükelleflerinden kar edilmesi durumunda edilen kar miktarı üzerinden faaliyet gösterdikleri sektöre göre değişik oranlarda aylık olarak tahsil edilen bir vergi çeşidi olarak tanımlanıyor. Peki, çevre temizlik vergisinde KDV var mı?


Belediyelerce tahsil edilen atık su bedeline ilişkin çevre temizlik vergisinin katma değer vergisi matrahına dahil edilmiyor. Konu ile ilgili sirküler şu şekilde;


T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Gelirler Genel Müdürlüğü


KATMA DEĞER VERGİSİ SİRKÜLERİ / 3


Konusu :Belediyelerce tahsil edilen atık su bedeline ilişkin çevre temizlik vergisinin katma değer vergisi matrahına dahil edilmeyeceği hakkında.

İlgili olduğu maddeler : Katma Değer Vergisi Kanunu...