26 / 07 / 2024

Çöp yakan ilk termik santral

Çöp yakan ilk termik santral

Malatya'da 100 bin ev çöpten aydınlanacak. Çöp yakan ilk termik santralin temeli Bakan Tüfenkci’nin katıldığı törenle Malatya’da atıldı.

Bahaş Harmony Üsküp geliyor! 2024'te teslim! 

Bahaş Holding, Üsküp’ün ilk ve tek lüks villa projesi için düğmeye bastı. Bahaş Harmony Üsküp'te 3+1 ikiz villalar bulunuyor. İşte Bahaş Harmony Üsküp ile ilgili merak edilenler...

Gram altında köpük oluştu diyen İslam Memiş ilk kez açıkladı! Alım için doğru zaman değil! İlginç şeyler oluyor!

Altını bilen adam İslam Memiş'ten ilk kez ''gram altında köpük oluştu, bu rakamlardan alım doğru değil'' açıklaması geldi. İlginç şeyler oluyor!

Pırlantada yılın ilk kampanyası başladı! Yüzde 50'ye varan indirim! Sina Pırlanta 6 Ocak 2023 fiyat listesi

Sina pırlantada yılın ilk kampanyası başladı. Altın ve pırlantada yüzde 50'ye varan fırsatlar Sina pırlanta tarafından açıklandı. Peki Sina Pırlanta altın ve pırlanta takıların fiyatları ne kadar? 6 Ocak 2023 fiyat listesi.

Türk çiftçiler dikkat, Türkiye'de ilk defa üretildi! Hemen siz de bakıp ekebilirsiniz ilk defa göreceksiniz

Türkiye'de yaygın olarak üretilen siyah çayın ardından dikkat çeken yeni bir çay türü üretildi. Çiftçilere de çay türünü incelemeleri uyarısında bulunuldu.

Mutfak tüpüne dev zam! Büyük tüp bir rekor daha kırdı! Aygaz, İpragaz, Milangaz 12 Haziran 2022 fiyat listesi!

Akaryakıta ardı arkası kesilmeden gelen zamların ardından mutfak tüpüne dev bir zam geldi! Mutfak tüpünün yeni fiyatını gören vatandaşlar bir kez daha isyan etti! Mutfak tüpü fiyatları ilk kez bu kadar yükseldi! İşte Aygaz, İpragaz, Mogaz ve Milangaz 12 Haziran 2022 fiyat listesi

Perakendeci mağaza kapatıyor, ‘dijital’de doğan mağaza açıyor!

Koronavirüs sürecinin dünyayı kasıp kavurması, ilk dönemlerde hayatı durduran noktaya gelinmesi perakende sektörünü derinden etkiledi. Perakendeci mağaza kapatırken, dijital üzerinde satışlar arttı.

100 bin ev çöpten aydınlanacak!

Malatya'da 100 bin ev çöpten aydınlanacak. Çöp yakan ilk termik santralin temeli Bakan Tüfenkci’nin katıldığı törenle Malatya’da atıldı.

RE-PIE ilk AVM fonlarını kurdu!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), RE-PIE Gayrimenkul Portöy Yönetim Şirketi’nin Novada Outlet Söke, Novada Outlet Tokat ve Novada Outlet Akhisar Organize Ticaret Birimi Fonlarına kuruluş ve ihraç izni verdi.

Ortadoğu Grup'tan Eyüp'e 200 konutluk dönüşüm projesi!

Ortadoğu Grup, Eyüp’ün ilk kentsel dönüşüm projesine başlıyor. Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür, “Hak sahipleriyle anlaştık, 200 konutluk proje yapacağız” dedi.

Yozgat Sarıkaya'ya yeni kültür merkezi!

Sarıkaya Belediyesi, Sarı Zeybek İş ve Kültür Merkezi projesini hayata geçirmek üzere başlattığı ön çalışmalarını tamamlayıp, temele ilk harç törenle konuldu.

Çevre temizlik vergisi ödemeleri yarın başlıyor!

Çevre temizlik vergisi senede belli dönemlerde iki eşit taksit halinde ödeniyor. Çöp vergisinin ilk taksiti 2016 yılının Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Buna göre çevre temizlik vergisi ödemeleri yarın başlıyor..

Çöp vergisi ödemeleri 2 gün sonra başlıyor!

Taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında çöp vergisi de yer alıyor. Çöp vergisinin ilk taksiti 2016 yılının Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Buna göre çöp vergisi ödemeleri 2 gün sonra başlıyor..

Kanal İstanbul için YİD'deki yasaya düzenleme getirilecek!

Yap-işlet-devret (YİD) modeliyle yapılması planlanan Kanal İstanbul için, YİD'deki ilgili yasaya düzenleme getirilerek 'kanal” ifadesi eklenecek. Böylece ihale süreci hızlandırılıp projenin ilk etabının 2023'e yetiştirilmesi öngörülüyor.

Çöp yakan ilk termik santral Haberi

Çöp yakan ilk termik santral

Sanayi kazanları üreticisi Mimsan Grup tarafından hayata geçirilen proje tamamlandığında 100 bin ev aydınlanacak. Yakma sırasında ortaya çıkan atık ısı ile de Malatya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kurulacak serada çiçek üretimi yapılacak. ‘Yap işlet devret’ modeli ile 25 milyon dolar yatırım bedeli olan ve 50 kişiye iş sağlayacak proje kapsamında belediyenin kasasından bir kuruş para çıkmayacağı gibi, gelirden belediye pay alacak. Proje 2017 yılı sonuna yetiştirilecek.  


Mevcut depolama uygulaması ile doğanın 300 yılda yok edemeyeceği atıklar, bu yeni teknoloji ile çevreci bir şekilde enerjiye dönüştürülecek. Türkiye’de bir ilk olacak bu projede, Malatya’nın tüm atıkları yüzde 100 değerlendirilmiş olacak. 



Star...