22 / 05 / 2024

COP12

COP12

UNCCD İcra Direktörü Barbut, "Bugün 500 milyon hektar terk edilmiş tarım arazisi dahil toplam 2 milyar hektar bozulmuş arazi var. Ayrıca her sene 12 milyon hektar alanı daha bozuyoruz' dedi.

Türkiye, Çölleşmeyle Mücadele Konferansı'na ev sahipliği yapacak!

Türkiye'de ilk defa düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi Taraflar Konferansı (UNCCD COP12) 12 - 24 Ekim 2015 tarihinde Ankara'da yapılacak.

COP12 Haberi

COP12


Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı ve BM Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi (UNCCD) İcra Direktörü Monique Barbut, "Bugün 500 milyon hektar terk edilmiş tarım arazisi dahil, toplam 2 milyar hektar bozulmuş arazi var. Ayrıca her sene 12 milyon hektar alanı daha bozuyoruz" dedi.


Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu BM Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansı (UNCCD COP12) öncesi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Barbut ortak basın toplantısı yaptı.


Konuşmasında Ankara'daki terör saldırılarını kınayarak başlayan Barbut, COP12 toplantısının bu menfur terör eyleminden hemen sonra yapılmasının, dünyanın Türk halkıyla dayanışma içinde olduğunun göstergesi olduğunu ifade etti.


"2 milyar hektar bozulmuş arazi var"

Çölleşme ve tarım arazilerinin bozulması konusunda çözümlerin olduğunu ifade eden Barbut, "Çölleşmeyi kaderimiz olarak kabul etmemiz gerekmiyor. Dünyanın...