04 / 05 / 2024

Çorlu Askeri Hastanesi son durum

Çorlu Askeri Hastanesi son durum

Cumhuriyet döneminin ilk yapılarından olan tarihi Çorlu Askeri Hastanesi’nin kaderi belli oluyor. Koruma Kurulu, yarın tarihi yapıyla ilgili son kararını verecek.

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi restorasyonunun yüzde 70'i tamamlandı!

Sultan 2. Abdülhamid’in 129 yıllık hastanesinde 400 işçi, 7 gün 24 saat çalışma yürüterek restorasyonun yüzde 70’ini bitirdi. Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi, koronavirüs algını sürecinde yeniden canlanıyor...

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi 45 gün içinde hizmete açılacak!

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi’nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Hastanedeki çalışmaların 45 gün içinde tamamlanması ve hastanenin hizmete açılması planlanıyor...

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi salgın hastanesi olarak kullanıma açılacak!

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi'nin, 45 gün içerisinde restorasyon çalışmaları tamamlanarak hizmete açılacağı belirtildi.

Çorlu'da askeri fabrikanın özelleştirilmesine karşı eylem!

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde sokağa çıkan işçiler, askeri fabrikanın özelleştirilmesine tepki göstererek, eylem düzenledi.

Esenler'e 500 yataklı devlet hastanesi müjdesi!

Esenler, 103 yataklı Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nden sonra 500 yataklı ikinci devlet hastanesine de kavuşacak. Esenler'deki Askeri bölgenin ilk etabında hayata geçirilecek dev hastane için proje çalışmaları başladı.

Çorlu Adliye Sarayı Mayıs 2018'de tamamlanacak!

Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel Tekirdağ'da devam edenyatırım projelerini ziyaret etti. Yüksel, 100 dönüm üzerinde inşa edilen Tekirdağ Şehir Hastanesi'nin 18 ay içerisinde, Çorlu Adliye Sarayı'nın ise 2018 Mayıs'ta tamamlanacağını dile getirdi.

Derince Askeri Hastanesi'nin yıkım ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi haftalık encümen toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Kocaeli Büyükşehir’e devredilen Derince Askeri Hastane’nin boşaltılan binasının yıkım ihalesi gerçekleşti.

Sancaktepe Şehir Hastanesi'nin projesi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Sancaktepe'deki 353 dönümlük askeri alanın Sağlık Bakanlığına devredilerek, şehir hastanesi kurulmasına ilişkin komisyon raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Çorlu Asker Hastanesi 'tarihi yapı' olarak tescillenecek!

Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Çorlu Asker Hastanesi'nin tarihi yapı olarak tescillenmesine karar verdi.

Çorlu Askeri Hastanesi TOKİ’ye mi verilecek?

Cumhuriyet döneminin ilk yapılarından olan tarihi Çorlu Askeri Hastanesi’nin kaderi belli oluyor. Koruma Kurulu, yarın tarihi yapıyla ilgili son kararını verecek.

İzmir Asker Hastanesi, Sağlık Bakanlığı'na devredildi!

İzmir Asker Hastanesi, askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığına devredilmesi sebebiyle İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hatay Ek Hizmet Binasına dönüştürüldü.

GATA Haydarpaşa Hastanesi'nin adı Sultan Abdülhamid oldu!

Sağlık Bakanlığı'na bağlanan Gülhane Askeri Tıp Akademisi Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nin adı Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu.

Çorlu Devlet Hastanesi'nin önüne sinyalize kavşak yapılıyor!

Ulaşım Dairesi Başkanı Hasan Bayram, "Sinyalize kavşak ile birlikte Çorlu Devlet Hastanesi önünde yaşanan sıkıntılar da ortadan kalkacak” dedi.

Çorlu Askeri Hastanesi son durum Haberi

Çorlu Askeri Hastanesi son durum

Cumhuriyet döneminin ilk yapılarından olan tarihi Çorlu Askeri Hastanesi için Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu yerinde inceleme kararı aldı. AskeriTarihi hastane TOKİ’ye mi verilecek

Hastane 13 Nisan 2016’da 1. Derece tarihi eser olarak Koruma Kurulu’nca tescil edilmiş ancak Milli Savunma Bakanlığı bu karara itiraz etmişti. Hastane ve bahçesinin TOKİ’ye verilmek istendiği ortaya çıkmıştı. Koruma Kurulu 25 Ekim 2016 günü (yarın) tarihi yapıyla ilgili son kararını verecek.


TOKİ’YE Mİ VERİLİYOR?

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 82 dönümlük yeşil bir alanın içerisinde bulunan Çorlu Askeri Hastanesi, 13 Nisan 2016 tarihinde Edirne Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulunca 1.Grup Yapı olarak tescillenerek koruma altına alındı. Ancak, 31 Mayıs 2016 tarihinde binanın kullanımında söz hakkına sahip olan Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı’nın itiraz başvurusu ile tescilin kaldırılması...