29 / 04 / 2024

Çorum 2016 kentsel dönüşüm

Çorum 2016 kentsel dönüşüm

Çorum'da 16 Aralık 2016 tarihi itibariyle kentsel dönüşüm uygulamaları sistemi üzerinde 1624 adet yapının riskli olarak ilan bildirildi.

Kentsel dönüşümle Çorum’un çehresi değişecek!

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, yerel seçimlerden sonra kentsel dönüşüm projelerinde belediyenin daha aktif bir rol alacağını açıkladı. Başkan Aşgın, Çorum'un hayat kalitesini artıracak çalışmaların hız kazanacağını ifade etti.

Çorum'da 14 mahalle için kentsel dönüşüm çağrısı!

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, Çorum Belediye Başkanı'na çağrı yaparak kent genelinde 14 mahallede kentsel dönüşüm çalışmalarının başlaması gerektiğini dile getirdi. 

Çorum Mimar Sinan Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm istiyor!

Çorum'a bağlı Mimar Sinan Mahallesi sakinleri başta ulaşım, kentsel dönüşüm, imar, trafik düzenlemesi ve yeşil alan olmak üzere yaşanan sorunların çözülmesini istiyor.

Çorum Kale'ye kentsel dönüşüm müjdesi!

Çorum Belediyesi Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’da dönüşüm yapılabilecek yerlerle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na dosyalar hazırladıklarını bu dosyalardan birinin de Kale Kentsel Dönüşüm Projesi olduğunu müjdeledi.

Çorum'da kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Çorum Merkez'de bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Çorum’da kentsel dönüşüme tam destek!

Çorum Heyeti, Vali Mustafa Çiftçi’nin öncülüğü ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret ederek Çorum için yatırım ve hizmet taleplerini sundu…

2019 kentsel dönüşüm faiz desteği ne kadar?

Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen oranlarda Dönüşüm Projeleri Özel Hesabından karşılanmak üzere faiz desteği veriliyor. Peki 2016 kentsel dönüşüm faiz desteği ne kadar?

Çorum Devane'de kentsel dönüşüm tamamlanıyor!

Çorum'un Devane ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Proje kapsamında bölge cazibe merkezi haline geliyor. 

Çorum'da kentsel dönüşüm hızlanmalı!

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Grup Başkanı Necdet Biçer, Belediye Meclis Toplantısı’nda çeşitli sorunları gündeme getirerek Belediye yetkililerinden bunlara çözüm bulunması gerektiğini açıkladı.

Çorum Osmancık'ta kentsel dönüşüm imar planları askıda!

Çorum'un Osmancık ilçesinde riskli alan ilan edilen 160 hektar alanın kentsel dönüşüm projesi tamamlanarak askıya çıktı.

Çorum'da kentsel dönüşümle 2 bin 596 yapı yıkıldı!

Çorum’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 3 yıl içinde Bin 489 dosyanın tüm işlemlerinin ve yıkımının yapıldığı belirtilirken, kira yardımı başvurularına göre de 9 milyon 860 bin TL’lik bedelin 6 milyon 650 bin TL’sinin ödendiği kaydedildi.

Çorum Devane TOKİ başvuru tarihleri 2016!

Çorum Merkez Devane Mahallesi Kentsel Yenileme Toplu Konut Uygulaması kapsamındaki 140 adet 3+1 konut kuralı satışa sunuluyor. İşte Çorum Devane TOKİ başvuru tarihleri 2016...

TOKİ Çorum Alaca 2. Etap kuralı satış 2016!

47 adet konutun kuralı olarak satışa sunulduğu TOKİ Çorum Alaca 2. Etap projesinde kura başvuruları sona erdi. İşte, TOKİ Çorum Alaca 2. Etap kuralı satış 2016..

Çorum 2016 kentsel dönüşüm Haberi

Çorum 2016 kentsel dönüşüm

Çorum'da 16 Aralık 2016 tarihi itibariyle kentsel dönüşüm uygulamaları sistemi üzerinde 1624 adet yapının riskli olarak ilan bildirildi.  Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Üzeyir Esenkaya, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 16.05.2012 tarihinde Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği’nin ise 15.12.2012 tarihinde kabul edildiğini belirterek müdürlüğe ilk başvurunun 14.03.2013 tarihinde yapıldıını dile getirdi. 


Yapılan incelemeler kapsamında 16 Aralık 2016 tarihi itibariyle kentsel dönüşüm uygulamaları sistemi üzerinde 1624 adet yapının riskli olarak bildirildiğini belirten Esenkaya, İl Müdürlüğüne 1598 adet dosya teslim edildiğini, 1586 dosyanın onaylanarak, Tapu Müdürlüğü'ne “riskli yapı” belirtmesinin düşülmesi için yazı yazıldığını vurguladı. 1458 dosyanın tüm işlemlerinin tamamlanarak yıkım işleminin gerçekleştirildiğini anlatan Üzeyir Esenkaya, onaylanan dosyalarda 1785 konut ve 255'i işyeri olmak üzere toplam 2040...