27 / 05 / 2024

çorum baraj temeli

çorum baraj temeli

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça, "2003 yılında Türkiye'de 35 baraj vardı, bugün 284 barajımız var. Bu 284 barajın 249'u son 11 yılda yapıldı" dedi...

Çorum Tatbikat Cami'nin temeli atıldı!

Çorum Osmancık'ta yer alan İmam Hatip Ortaokulu'nun bahçesine inşa edilecek olan Tatbikat Cami'nin temeli atıldı.

Çorum’da 71 milyon liralık 7 tesisin temeli atılacak!

Çorum’da 71 milyon lira yatırım bedelli 7 adet tesisin temeli atılacak. Temel atma törenine, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, katılacak.

Çorum Kunduzlu Barajı'nın yapımı tamamlandı!

DSİ Çorum'un Bayat ilçesinde yaklaşık 31 milyon liralık yatırımla inşa edilen, 31 köye yılda 2,06 milyon metreküp içme suyu sağlaması beklenen Kunduzlu Barajı'nın yapımı tamamlandı.

Çorum'da arazi bedelleri ödenecek!

Çorum Sungurlu'nun Kırankışla Köyü'nde yapılması planlanan baraj projesinin arazi bedelleri ödendikten sonra başlanacağı açıklandı. Köy Muhtarı Oğuz Arpaz, proje ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İzmir Yiğitler Barajı'nın temeli atıldı!

İzmir Kemalpaşa'da yapılması planlanan Yiğitler Barajı için temel atıldı. Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu katıldı.

Yiğitler Barajı'nın temeli bugün atılıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kemalpaşalılara sözünü verdikleri Yiğitler Barajı'nın temelini bugün atıyor.

Düzbağ Barajı İçme Suyu Projesi'nin temeli atıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Düzbağ Barajı İçme Suyu Projesi'nin temeli Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle atıldı

TOKİ Çorum Emekliler Konutları'nın temeli Ağustos'ta atılacak!

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, emekliler ile bir araya geldi. Ceylan, TOKİ tarafından Slim Kent yakınlarında yapılması planlanan konutlar için Ağustos'ta temel atılacağını söyledi.

Kırık Barajı'nın temeli atıldı!

Kastamonu'da inşa edilecek olan Kırık Barajı’nın temeli bugün Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Çorum Antik Örükaya Barajı turizme kazandırılıyor!

Çorum’un Alaca ilçesinde bulunan Roma dönemine ait Antik Örükaya barajının turizme kazandırılması için çalışmalar başladı.

DSİ'den Çorum’a 30 proje!

Çorum'a 2003-2015 yılları arasında toplam 887 milyon liralık yatırım yapan DSİ'nin 2016 yılında yapılan harcamalarla birlikte yatırım tutarı 982 milyon liraya ulaştı. 2019 yılı sonuna kadar 4 adet baraj ve 26 adet gölet olmak üzere toplam 30 proje hayat bulacak.

Sungurlu'da 300 kişilik öğrenci yurdunun temeli atıldı!

Çorum’un Sungurlu İlçesi’nde Gençlik ve spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılan 300 kişilik öğrenci yurdunun temeli atıldı.

Tokat Alpu Barajı'nın yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor!

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan ve temeli 20 sene önce atılan Alpu Barajı'nın yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

çorum baraj temeli Haberi

çorum baraj temeli


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça, "2003 yılında Türkiye'de 35 baraj vardı, bugün 284 barajımız var. Bu 284 barajın 249'u son 11 yılda yapıldı" dedi.


Devlet Su İşleri (DSİ) 5'inci Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen toplu temel atma törenine katılmak üzere Çorum'a gelen Akça, Atatürk Spor Salonundaki programda yaptığı konuşmasına, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99'uncu yıl dönümü dolayısıyla tüm şehitleri rahmetle andıklarını söyleyerek başladı.


Büyük Zafer'in önümüzdeki sene 100'üncü yıl dönümünün idrak edileceğini hatırlatan Akça, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Çanakkale'deki Gelibolu Tarihi Milli Parkı'nda, Çanakkale Zaferi'nin ve şehitlerimizin hatırası olarak ne varsa, bulup ihya etmek üzere önemli projeler yapıyoruz. Oradaki park, yıllık 1,5-2 milyon ziyaretçisi ile Türkiye'nin önemli cazibe merkezlerinden biri haline geldi"...