04 / 05 / 2024

ÇORUMSIAD

ÇORUMSIAD

Çorumlu sanayiciler, Ordu-Giresun ve Artvin-Rize havaalanı projelerinin birer birer hayata geçirildiğini belirterek, önemli bir ihracat kenti olan Çorum'a da acilen bir havaalanı kurulması gerektiğini düşünüyor.

ÇORUMSIAD Haberi

ÇORUMSIAD

Çorumlu sanayiciler, Ordu-Giresun ve Artvin-Rize havaalanı projelerinin birer birer hayata geçirildiğini belirterek, önemli bir ihracat kenti olan Çorum'a da acilen bir havalanı kurulması gerektiğini düşünüyor. 


ÇORUM Çorum Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇORUMSIAD) Başkanı Murat Kılıçoğlu, 625 milyon dolar dış ticaret hacmi olan Çorum'un tam destek verdikleri havaalanı projesini acilen hayata geçirmesi gerektiğini söyledi Kılıçoğlu, Amasya-Merzifon Havaalanı'nın 1 Haziran itibariyle 5 ay bakıma alınarak kapatılacağının öğrenilmesiyle Çorum Havaalanı konusunun tekrar gündeme geldiğini ifade ederek, "2015 yılı boyunca toplamda 625 milyon dolar dış ticaret hacmi olan bir şehir olarak Çorum için havaalanı zaruri bir ihtiyaç haline geldi. Yaklaşık 1 milyar lira maliyetle deniz doldurularak yapılan Ordu-Giresun ve Artvin-Rize Havaalanları ülkemiz için gurur verici ve takdirle karşılanan yatırımlardır. Geçen yıl faaliyete geçen Ordu-Giresun...