02 / 10 / 2024

COVID-19 konut sektörü

COVID-19 konut sektörü

Koronavirüs salgını konut tercihlerini etkilemeye devam ediyor. 'Evde kal' çağrıları ve izole olma isteği vatandaşları hangi konutlara yöneltti? İşte koronavirüsle değişen konut trendleri...

Konut sektörünün başı kayıt dışı konaklamalarla dertte! Günlük kiralık evlerin ekonomiye zararı 10 milyar lirayı aştı

Turist sayısında yüzde 24 artış olmasına rağmen, konaklamaların yüzde 19'unun kiralık evlerde yapılması konut sektörünü olumsuz etkilerken, ekonomiye zararı yıllık 10 milyar lirayı aştı...

Konut sektörü Kovid-19'la hareketlendi!

Kovid-19 pandemisinde ekonomistlerin daha önce karşılaşmadığı ve görmediği bir süreç yaşandığına dikkat çeken ekonomist Merve Hande Akmehmet, "Ekonomi üzerindeki en temel etkilerinden bir tanesi inşaat sektörüne ve daha sonra konut sektörüne olan talep ile gelişti" dedi.

Konut sektörü Kovid-19 salgınından nasıl etkilendi?

Kovid-19 salgını tüm dünyayı ve bütün sektörleri etkisi altına aldı. Pandemiyle birlikte birçok sektör küçüldü. Peki inşaat ve konut sektöründe neler oldu?

Kovid-19 sonrası konut sektörü canlanacak mı?

Türkiye genelinde konut satışları 2018 yazında gerilemeye başlamış, bir yıl boyunca bu gerileme sürmüştü. Ağustos’tan sonra satışlar tekrar yükselmiş, bu yılın başında baz etkisinin de desteğiyle ciddi bir artış yakalamıştı. Peki Kovid-19 sonrası konut sektörü canlanacak mı?

Haluk Sur, Moody’s'in konut sektörü değerlendirmesini yorumladı!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s dün yaptığı Türkiye konut sektörü açıklamasını GYODER İcra Kurulu Üyesi Haluk Sur değerlendirdi. İşte Haluk Sur'un değerlendirmesi..

Moody’s'in uyarısına konut sektöründen yorum!

Moody’s, Türkiye’de konutta 5 yılda yüzde 93’e ulaşan fiyat artışları için ‘Sürdürülebilir değil. Yumuşak iniş yaşanacak’ yorumu yaptı, konut sektörü açıklamayı değerlendirdi.

Karlılık sorunu yaşayan gruplar konut sektörüne yöneliyor!

Kârlılık sorunu şirketleri hızlı geri dönüş alabilecekleri konut yatırımına yöneltiyor. Anadolu Grubu, Aksoy Holding ve Kosifler Group gibi mevcut faaliyetlerinde kârlılık sorunu yaşayan gruplar daha cazip gördükleri konut sektörüne yöneldi.

Faiz ucuzlarsa konut sektörü hareketlenir!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör bugünkü yazısında yüksek faiz oranlarının etkilerini anlattı. Güngör, ''Ucuz faiz sayesinde konut talebi artacak, konut sektöründeki canlılık artarak devam edecek'' dedi.

KİT bu yıl konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira yatırım yapacak!

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), bu yıl 11 milyar 884 milyon 373 bin liralık yatırım yapacak. KİT'ler arasında en fazla yatırımı, bu yıl da TCDD gerçekleştirecek. Bu yıl içerisinde konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira KİT yatırımı yapılması öngörülüyor.

Küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar konut sektörüne nasıl yansıdı?

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

Adana konut sektöründe çığır açacak!

Adana'da emlakçılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan AS Çukurova Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan, Adana'da yeni projeler üreterek konut sektöründe çığır açacaklarını söyledi.

Pendik Kurtköy'de 2. el konut sektörü yükselişte!

Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul'ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz Pendik Kurtköy'deki 2. el konut sektörü değerlendi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

COVID-19 konut sektörü Haberi

COVID-19 konut sektörü

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını birçok sektörü de etkisi altına aldı. Ülkemizde ilk koronavirüs vakasının 11 Mart'ta tespit edilmesiyle birlikte birçok alanda önlemler de alındı. 

Alınan önlemler kapsamında sokağa çıkma yasağı da uygulanıyor. 'Evde kal' çağrılarının yanı sıra sokağa çıkma yasağı, vatandaşların geniş, bahçeli olan evlere özlemini artırdı. 

COVID-19 konut arayışını artırdı mı?

Koronavirüs salgınıyla beraber, büyükşehirlerdeki kalabalıklarla yaşamak istemeyen vatandaşlar, küçük şehirlerde konut aramaya başladı. Vatandaşlar, şimdiden koronavirüs salgını sonrasında yerleşmek için ev arıyor. 

COVID-19 konut fiyatlarını etkiledi mi? 

Mart 2020'de Türkiye genelinde 108 bin 670 konut satışı yapıldı. Mart ayında gerçekleşen konut satışında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,4 artış yaşandı.

Konut kredilerinde sunulan fırsatlarla artan konut talebi, konut fiyatlarının yükselmesine de sebep oldu. 2020...