28 / 04 / 2024

Çubuklu Kasrı

Çubuklu Kasrı

1942 yılında Belediye, mülkiyeti kendisine ait olan Hidiv Kasrı'nı restore ettirecekmiş. 2. Dünya Savaşı'nın başlamasıyla restore işini askıya alan Belediye, savaş bitiminde köşkü restore ettirerek otel haline getirecekmiş.

1936 yılında İstanbul Belediyesi Hidiv Köşkü'nü satın alacak!

1936 yılında İstanbul Belediyesi, Çubuklu tarihi Hidiv Kasrı ve korusunu satın almak istemiş. Kasrın 20 bin liraya satılacağını duyan Muhiddin Üstündağ, kasra giderek, binanın enkazcıya verilmemesini köşk müdürüne tavsiye etmiş.

Hıdiv Kasrı restorasyonu için Ekrem İmamoğlu'na prens ve prensesten mektup!

İstanbul'un en nadide eserlerinden olan Çubuklu'daki Hıdiv Kasrı'nda yapılan restorasyon çalışmaları tartışma yaratmıştı. Hıdiv Kasrı'nı yaptıran Abbas Hilmi'nin birinci derecede torunları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Hıdiv Kasrı'nın aslına uygun restore edilmesini talep etti.

Çengelköy Kasr-ı Âlâ'nın lansmanı yapıldı!

Omran Holding, ilk büyük konut projesini İstanbul'un en gözde semtlerinden olan Çengelköy'de hayata geçiriyor Aile yaşamına uygun olarak inşa edilen lüks yaşam projesi 'Kasr-ı Âlâ'nın, 2019 yılı ağustos ayında teslim edilmesi planlanıyor.

Beykoz Çubuklu'da icradan satılık 23 gayrimenkul!

İstanbul İli Beykoz İlçesi Çubuklu Mahallesi'nde yer alan 23 adet gayrimenkul toplamda 107 milyon 821 bin 407 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkullerin ilk ihale tarihi 7 Mayıs 2018 olarak belirlendi. 

Arda Turan ile Aslıhan Doğan Çubuklu Vadi Konakları'nda oturacak!

31 yaşındaki futbolcu Arda Turan ile Aslıhan Doğan dün dünya evine girdi. Çift aylık kirası 20 bin TL olan Çubuklu Vadi Konakları'ndaki lüks villada oturacak...

Çengelköy Kasr-ı Ala ön talep topluyor!

Türkiye pazarında büyüme kararı alan Omran Holding'in ilk büyük konut projesi olan 'Kasr-ı  Alâ'da ön talep süreci başladı. 

Kasr-ı Lena Sancaktepe'de metrekaresi 6 bin TL'ye! Yeni proje!

Sancaktepe Metrosunun yanı başında hayata geçirilen Kasr-ı Lena Sancaktepe'de büyüklükleri 117 metrekare ile 202 metrekare arasında değişen 220 konut bulunuyor..

Çengelköy Kasr-ı Ala lansman tarihi!

Kasr-ı Ala Çengelköy lansman tarihi haberimizde yer alıyor. Omran İnşaat A.Ş ilk konut projesi Kasr-ı Ala'yı İstanbul'un gözde semtlerinden Çengelköy'de hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Kasr-ı Ala Çengelköy basın lansmanı 27 Mart'ta!

Omran İnşaat A.Ş ilk konut projesi Kasr-ı Ala'yı İstanbul'un gözde semtlerinden Çengelköy'de hayata geçirecek. Kasr-ı Ala Çengelköy basın lansmanı 27 Mart'ta yapılacak. 

Kasr-ı Ala Çengelköy projesi geliyor! Yeni proje!

Omran İnşaat A.Ş ilk konut projesi Kasr-ı Ala'yı İstanbul'un gözde semtlerinden Çengelköy'de inşa edecek. Kasr-ı Ala projesinin lansmanı 27 Mart'ta yapılacak.

Çubuklu Vadi Evleri'ndeki 15 milyonluk ev Emina Sandal'a kaldı!

 Mustafa Sandal ile Emina Sandal 9 yıllık evliliklerini bitirmek üzere. Mustafa Sandal Çubuklu Vadi Evleri'ndeki 4 katlı 15 milyon liralık villayı eşine bırakacak. 

Arda Turan, Çubuklu Vadi Evleri’nden villa kiraladı!

Ünlü futbolcu Arda Turan, sevgilisi Aslıhan Doğan’ın oturduğu Çubuklu Vadi Evleri’nden aylık 20 bin TL'ye villa kiraladı. 

Mesa Çubuklu 28 Evleri nerede?

Anahtar teslimleri 24 ay sonra yapılacak olan Beykoz Mesa Çubuklu 28 projesinde 60 ay yüzde 0,72 faiz oranı ile ödeme  yapılabiliyor..

Mesa Çubuklu 28'de 60 ay yüzde 0,72 faiz!

Mesa Çubuklu 28'de 60 ay yüzde 0,72 faiz oranı ile ödemeler yapılıyor. 24 ay sonra teslimlerin yapılacağı projede 80 daire ve 1 ticari ünite bulunuyor. 

Çubuklu Kasrı Haberi

Çubuklu Kasrı



Hidiv Köşkü


    Belediye, Çubuklu'daki Hidiv Köşkü'nü harp başlamadan evvel satın almıştı. O zamanki düşünceye göre köşk mükemmel surette tamir ve ıslah edildikten sonra otel haline konulacaktı.

    O zaman bir Polonyalı, bir de Roman şirketi bu köşkü tetkik etmişti. Fakat Alman - Polonya Harbi başlaması üzerine Polonyalı şirket bu işten vazgeçmiş, Romen şirketi de belediyeye ciddi bir teklif yapmamıştır. O zaman düşünülen şekle göre Belediye, Şirketihayriye ile anlaşarak -Küçüksu Plajı'nda olduğu gibi- Çubuklu'da da bir iskele yaptırmak ve burası ile Rumeli sahili arasında vapur işletmek suretiyle otele gelecek müşterilere gidip gelme kolaylığı temin edecekti. 

   ...