04 / 06 / 2024

çukurova akçatekir yaylası

çukurova akçatekir yaylası

Çukurova bölgesinde bunaltıcı sıcak ve nemli havalardan kurtulmak isteyenlerin uğrak yeri olan ve yaz aylarında nüfusu 100 kat artan Akçatekir Yaylası, ikamet ve ödenek sorunu yaşıyor.

Adana'da 7 adet gayrimenkul satılıyor! 248 bin TL'den başlayan fiyatlarla ve taksit fırsatıyla!

Adana ili Pozantı Milli Emlak Şefliği, Adana ili, Pozantı ilçesi, Akçatekir Mahallesi'nde bulunan 7 adet arsayı satıyor. İşte tüm merak edilen detaylar...

Çukurova Havalimanı inşaatının akıbeti meclis gündeminde!

Zafer Partisi Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Çukurova Havalimanı inşaatının akıbetiyle ilgili soru önergesi verdi. 

Ordu Perşembe Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkıldı!

Ordu Aybastı ilçesinde yer alan Perşembe Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkıldı...

Çukurova Belediyesi kaçak yapıları ortadan kaldırıyor!

Adana Çukurova Belediyesi ilçe genelinde bulunan kaçak yapıların yıkım işlemlerine devam ediyor. 

Çukurova Bölgesel Havalimanı projesinin akıbeti mecliste!    

Çukurova Bölgesel Havalimanı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Çukurova Havalimanı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaptığı açıklamada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Çukurova Havalimanı altyapı yapım çalışmalarının durduğu, üstyapı tesisleri ihale bedelinin 300 milyon avro olduğu ve 12 milyon yolcu garantisi verildiği ifadelerinin tamamen gerçek dışı olduğunu belirtti.

Trabzon Sisdağı Yaylası'ndaki 10 kaçak yapı yıkıldı!

Trabzon ilinin Şalpazarı ilçesinde yer alan yaylalardaki 10 kaçak yapı yıkıldı. Yıkım ekipleri Sisdağı Yaylası'nda 2, Pazaryeri mevkisinde 3, Hanyanı mevkisinde de 5 olmak üzere 10 kaçak yapıyı yıktı...

Anzer Yaylası'nda kaçak binaların yıkımına ara verildi!

Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylası'ndaki kaçak yapıların yıkımına bir hafta süre ile ara verildi.

Anzer Yaylası’nda yıkım gerginliği!

Rize'nin İkizdere ilçesinde bulunan Anzer Yaylası'nda, kaçak yapıların yıkımı için çalışmalara başlandı. Yapı sahiplerinin yıkıma tepki göstermesi üzerine görevliler arasında gerginlik yaşandı...

Çukurova Havalimanı'na ilk uçak Nisan'da inecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Elvan, ''Çukurova Havalimanı'na ilk uçak Nisan'da inecek'' dedi.

Trabzon Kayabaşı Yaylası'nda 'Haç Sembollü' yapı tartışması!

Trabzon Akçaabat Kayabaşı Yaylası'nda, iki Arap ailenin satın aldığı arsa üzerinde hayata geçirdiği villaların dış cepheleri, Hristiyanların dini sembolü 'haç' işaretini anımsattığı iddiasıyla tartışma yarattı.

Hıdırnebi Yaylası'ndaki tesis tahliye edildi!

Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Hıdırnebi Yaylası'nda konaklama, restoran ve sosyal alanların yer aldığı bir tesis, Büyükşehir Belediyesine olan kira borcunu ödemediği için tahliye edildi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın akıbeti TBMM'de!

İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatının akıbetine ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı. Sıdalı sorularını Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a sordu..

çukurova akçatekir yaylası Haberi

çukurova akçatekir yaylası

Akçatekir Belediye Başkanı Mehmet Kılınçkaya, AA muhabirine, yörenin bunaltan nem ve sıcağından kaçmak isteyen vatandaşların yaz aylarında etrafı ormanlarla çevrili 6 mahalleden oluşan Akçatekir Yaylası'na akın ettiğini belirtti. 


Yaylanın resmi nüfusunun 2 bin 836 olduğunu, İller Bankası'ndan bu nüfusa göre pay aldıklarını ifade eden Kılınçkaya, özellikle beldenin temizlik işlerinde çok sıkıntı yaşadıklarını kaydetti. 


Yaz aylarında yaylanın nüfusunun 200 bine kadar çıktığını kaydeden Kılınçkaya, ''İller Bankası'ndan 2 bin 836 kişiye göre gelen ödenekle yaz aylarında 200 bin kişiye hizmet vermeye çalışıyoruz. Yaylada yazlık evleri bulunan vatandaşlarımızdan her aileden en az bir kişinin ikamet adresini beldemize aldırmalarını istiyoruz. O zaman resmi nüfusumuz 20 bin olur. Biz de devletimizden ona göre ödenek alır, ona göre hizmet ederiz'' diye konuştu. 


Yaylada oturan vatandaşların ikametlerini beldeye alarak...