29 / 04 / 2024

Cumhuriyet Köşkü musul

Cumhuriyet Köşkü musul

Saddam'ın Sarayı olarakta bilinen Cumhuriyet Köşkü, Musul operasyonu kapsamında 20 Ocak'ta DEAŞ'tan alındığı belirtildi. Saddam'ın Cumhuriyet Sarayı harabeye döndü. İşte son hali...

Atatürk'ün tasarladığı köy projesi Danimarka'da uygulandı! İşte İdeal Cumhuriyet Köyü

Mustafa Kemal Atatürk vefat etmeden önce 1937 yılında Türkiye'yi temelden kalkındırmayı amaçlayarak 'İdeal Cumhuriyet Köyü' projesini yaptı. Bu proje Danimarka'da uygulanarak tüm dünyaya örnek oldu. İşte Danimarka'da bulunan İdeal Cumhuriyet Köyü...

Altın yatırımcılarına müjde! Gram altında yeni rekor! Gram, çeyrek, Cumhuriyet altını kaç TL? 23 Aralık altın fiyatları

Merkez Bankası'nın 250 baz puan beklentiler doğrultusunda faiz artılı ile birlikte  döviz ve altın fiyatları yükselişe geçti. Gram altın rekor kırarken yatırımcıların gözü altın fiyatlarına çevrildi. Peki gram, çeyrek, Cumhuriyet altını kaç TL? 23 Aralık 2023 Cumartesi altın fiyatları.

Mehmet Kalyoncu ‘Emanet’ adlı bestesini 100 yıllık Cumhuriyet’e armağan etti!

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi olan Mehmet Kalyoncu, Cumhuriyet’in 100. yılına ithafen bestelediği “Emanet” adlı eserini Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu’nda düzenlenen Gala’da seslendirdi.

Bakan Ömer Bolat duyurdu: Cumhuriyet'in 100. yılında marketlerde büyük indirim kampanyası

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhuriyet'in 100. yılında marketlerin büyük bir indirim kampanyası düzenlemesini umduklarını belirtti ve bu konuda öncülük edenlere teşekkür etti. İşte detaylar...

Altın tozu dumana kattı! Gram altın rekor kırdı! Bugün çeyrek, Cumhuriyet, Ata ve gremse altın ne kadar oldu? 

ABD enflasyon rakamlarının beklentilerin altında gelmesi ile altın fiyatların rekor kırdı. Altın adeta tozu dumana katarken, çeyrek, Cumhuriyet, Ata ve gremse altın ne kadar oldu? 13 Temmuz 2023 canlı altın fiyatları.

Bakan Kurum açıkladı: 10 ilde Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliği başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 10 ilde eş zamanlı olarak Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini başlatmış olacaklarını söyledi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin temeli yarın atılıyor! 4 milyon 560 bin oldu!

Eylül ayında açıklanan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi TOKİ’nin ilk temel atma töreni yarın gerçekleşecek. Töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara’dan başlatacak. İşte detaylar…

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi, Financial Times'ta!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi İngiliz Financial Times gazetesinde yer aldı.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhuriyet tarihinin en büyük TOKİ sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aylardır açıklanması beklenen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detayları açıkladı. İşte detaylar…

Büyükçekmece Cumhuriyet Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Büyükçekmece İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi, 297 Ada, 2 Parselin Kuzeyinde Bulunan Tescil Dışı Alana İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Yastık altında gram altın, çeyrek altın ve Cumhuriyet altını olanlar dikkat! Altın fiyatlarında flaş gelişme...

Yastık altından gram altın, çeyrek altın ve Cumhuriyet altını olanlar altın fiyatlarının bugün ne kadar olduğunu merak ediyor. Altının gram fiyatı güne 921,48 liradan başladı. Gün içerisinde gram altın değer kazanırken çeyrek altın fiyatı, Cumhuriyet altın fiyatları kaç lira oldu?

İzmir depreminde yıkılan Cumhuriyet Sitesi C Blok için sanıklara meslekten men talebi!

​​​​​​​Yıkılan Cumhuriyet Sitesi C Blok'la ilgili davanın ilk duruşmasında enkaz altından kurtarılan 4 kadın, ailelerinde travmanın devam ettiğini aktararak, sanıkların mesleklerinden men edilmesini talep etti.

İzmir depreminde yıkılan Cumhuriyet Sitesi C Blok için sanıklara 4.5 yıl hapis istemi!

İzmir depreminde yıkılan Bayraklı'daki Cumhuriyet Sitesi C Blok için hazırlanan iddianamede, sanıkların 8 aydan 4,5'er seneye kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Cumhuriyet Köşkü musul Haberi

Cumhuriyet Köşkü musul

Irak'ın devrik lideri döneminde Musul'da Dicle Nehiri'nin kenarında inşa edilen ve Saddam'ın Sarayı olarakta bilinen Cumhuriyet Köşkü, Musul operasyonu kapsamında 20 Ocak'ta DEAŞ'tan alındığı belirtildi.




Musul'un kuzeyinde bulunan ve Irak Ordusu tarafından 20 Ocak'ta DEAŞ'tan alınan Cumhuriyet Köşkü'nün büyük tahribata uğradığı görüldü.




1990 yılında inşaa edildiği belirtilen Cumhuriyet Köşkü, 2003 Irak savaşında da tahrip edilmişti. Musul'un düşmesinden hemen sonra görüntülenen Cumhuriyet köşkünde otorite boşluğu ve güvenlik olmaması nedeniyle tahribatlar yaşanmış, saraydan yağmalar yapılmıştı.