19 / 05 / 2024

Cupertino Şehir Konseyi

Cupertino Şehir Konseyi

Apple, Cupertino'ya kendi güç santrali olan, güneş panelleriyle kaplanmış ve günde 13 bin kişiyi ağırlayabilecek uzay gemisini andıran dev bir kampus yapıyor

Ankara Büyükşehir belediye başkanları 'deprem'i tartışacak!

Ankara Kent Konseyince yarın video konferans yöntemiyle gerçekleştirilecek olan "Deprem Farkındalığı ve Kriz Yönetimi" toplantısında, bazı büyükşehir belediye başkanı ve büyükşehir kent konseyi başkanları, "Depreme hazır mıyız?" sorusuna yanıt arayacak.

Şehir hastanelerinde kira sözleşmesi tartışması!

TTB Merkez Konseyi Üyeleri, Sayıştay’ın 2019 Sağlık Bakanlığı Denetim Raporu’nda yer alan tespitlere vurgu yaparak, kamuyu zarara uğratan şehir hastaneleriyle yapılan sözleşmelerin “tazminatsız feshedilmesi” gerektiğini belirtti.

İstanbul Kent Konseyi açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi'ni hayat geçirdi. Konseyin ilk başkanı Mimar Tülin Hadi oldu. Konseyin açılışında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşma yaptı...

İstanbul’a dev şehir parkı geliyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı 1. Su Konseyi Toplantısı’nda  İstanbul'a dev şehir parkı yapacaklarını duyurdu. Eroğlu: ''New York'taki Central Park'ın 3 misli büyüklüğünde 'Kanuni Sultan Süleyman Parkı'nı hazırladık" dedi.

Gaziantep Kuzey Şehir'de 1.500 konut ihaleye çıkarılacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Kent Konseyi'ne katıldı ve Konsey'de önemli açıklamalarda bulundu.

Bursa Büyükşehir Stadı'nın zemini tamamlanıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Stadı'nda hibrit çim zemin kaplama çalışmalarını tamamlıyor. Belediye Başkanı Recep Altepe, Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, stadyumu inceledi.

Mersin Kent Konseyi yeni hizmet binasına kavuştu!

Mersin Kent Konseyi’nin Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki yeni çalışma binasının açılış töreni gerçekleştirildi, Yeni hizmet binasının açılışına, Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer de katıldı...

İşte Apple'ın yeni binasıyla ilgili şaşırtan gerçekler!

Steve Jobs 2011 yılında dünyanın en iyi ofis binasını yapma fikrini Cupertino Kent Konseyi'ne sunmuştu. Tek amacı Apple için dünyanın en mükemmel binasını inşa ettirmekti. İşte Apple'ın yeni binasıyla ilgili şaşırtan gerçekler...

Ankara Kent Konseyi toplanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Kent Konseyi, ilgili Yönetmeliğin 10. Maddesinin 1. Fıkrası gereği 18.12.2015 tarihinde, Cuma günü, saat 14:00’da toplanıyor

Bursa Kent Konseyi 23 Ekim'de toplanacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleriyle bir araya geldiği görüşmede, “Bursa Kent Konseyi, bugüne kadar çok güzel işler yaptı, Kent Konseyi Türkiye’ye örnek” dedi.

Eskişehir'de 3 kat üstündeki binalar riskli!

Odunpazarı Kent Konseyi tarafından Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde Eskişehir'de Deprem Tehlikesi Riski ve Depreme Hazırlık Paneli düzenlendi. Fercan Yavuz; "3 katlı ve üstündeki binalar risklidir diyebiliriz." dedi.

Eskişehir Kent Konseyi'nden inşaat atıkları uyarısı!

Eskişehir Kent Konseyi Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu, son günlerde çevreye atılan inşaat atıkları konusunda vatandaşı uyararak izlenecek yol ile ilgili bilgi verdi.

Palladium Ataşehir AVM'ye ödül!

AVM Partners tarafından yönetilen Palladium Alaşehir AVM, Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi tarafından düzenlenen 2015 Solal Marketing Awards'ta on binlerce balondan yapılan dev "Alice in Wonderland - AiriGami" etkinliği ile ödüle ulaştı.

Cupertino Şehir Konseyi Haberi

Cupertino Şehir Konseyi

Bu Apple'ın Cupertino'daki ikinci kampusu etrafında 6 bin ağaç bulunacak olan tesisin 2015'te tamamlanması bekleniyor. 


Apple'ın uzay gemisi diye anlatılan tesisin Apple'ın yeni merkezi olması bekleniyor. 


9to5 MAc bloğunda yer alan açıklamaya göre tesisin inşasına geçen yıl başlandı. 


Açıklamada tesisin kamuya açılmayacağının altı çizildi. Ayrıca tesiste dışarıdan ziyaretçilerin ilgisini çekebilecek bir müze ya da fabrika satış mağazası gibi yan tesiste kesinlikle yer almayacak.


Apple'ın uzay gemisinde bin koltuklu bir oditoryum bulunacak. Özel tanıtımlar burada yapılacak.


Bloğa yazıyı gönderen Apple'ın finans işlerine bakan Peter Oppenheimer tesisin yapıldığı kasabada 58 bin kişinin yaşadığını yazdı.


Oppenheimer ayrıca tesisin komşularına bir broşür gönderdiklerini ve bu broşürde yapılan inşaat hakkında bilgi verildiğini de bloğa yazdı.


Bu uzay gemisi gibi kampus fikrinin Steve Jobs'a ait olduğu ve bunun için 50 mimarı görevlendirdiği...