27 / 04 / 2024

Dağkapı Burcu

Dağkapı Burcu

UNESCO Dünya Kültür Mirası adayı Diyarbakır Surları'nın 82 burcundan ilk iki burcunu oluşturan, 3 katlı ve üzerinde birbirinden önemli kitabeler ve kabartmalar olan Dağkapı Burcu restore edilerek işlevlendiriliyor

Kadınların el emeği ürünleri Zorlu Center’da kapış kapış gitti!

Kooperatifler çatısı altında ekonomiye katkıda bulunan kadınların el emeği ürünleri Zorlu Center’da sergilendi. Zorlu Enerji’nin kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte el emeği ürünler büyük ilgi gördü.

Aile Bakanlığı'ndan nefes kesecek son dakika müjdesi! Bu kişiler hemen 800 TL ödeme alacak!

Aile Bakanlığı`ndan nefes kesecek bir müjde geldi. T.C. Kimlik kartınızı da kapıp hemen başvurun ve anında 800 TL ödemeyi alın! İşte bütün ayrıntılar...

45. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul’a yoğun talep! 26 Nisan'da kapılarını açıyor!

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 26 Nisan tarihinde kapılarını açıyor. ICA Group Türkiye Genel Müdürü Kemal Ülgen, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu...

Brent petrolde son durum! Beklenen zam kapıda! İşte 31 Ekim 2022 brent petrol varil fiyatı

Brent petrol haftanın ilk işlem günü düşüşe geçti. Akaryakıt fiyatlarını belirleyen brent petrolün dalgalı seyri ile beklenen zam da kapıya dayandı. Peki bugün brent petrol ne kadar? Brent petrol kaç dolar? İşte 31 Ekim 2022 brent petrol varil fiyatı.

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetim Kurulu Komitelerini belirledi!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Kamuyu Aydınlatma Platformu'da (KAP)Kurumsal Yönetim Komitesi hakkında açıklama yaptı. İşte detaylar...

Milyonlarca EYT’liyi ilgilendiren sıcak gelişme!

Daha önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da kapıları kapattığı EYT konusuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den “EYT konusu gündemimizde, çalışma yapıyoruz” açıklaması gelirken, AKP Grup Başkanvekili de dikkat çeken bir yorumda bulundu.

Akana Cennet Koyu, Bodrum'da kapılarını açtı!

Türkiye'deki önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum, çok özel bir projeyle bir araya geliyor. Bodrum'daki en özel koy olan Cennet Koyu'nda kapılarını açan Akana Cennet Koyu, Bodrum'daki önemli yatırımcılardan Çağdaş Holding tarafından inşa edildi.

MGallery The Bodrum Hotel Yalıkavak 1 Temmuz’da açılıyor!

Accor Grubu’nun markası olan MGallery, yeni otelini Bodrum'da açmaya hazırlanıyor. MGallery The Bodrum Hotel Yalıkavak 1 Temmuz’da kapılarını açacak. 

Yalıkavak Elementa Hotel 25 Haziran'da açılıyor!

Bodrum'da hayata geçirilen Elementa Hotel, 25 Haziran'da kapılarını resmen açıyor...

Esnaf yeni dönem için taleplerini açıkladı: 1 gün dahi kaybedemeyiz!

1 Haziran'da kapılarını açmaya hazırlanan yeme-içme sektörü, bir genelge ile olası hazırlıklar için şartların belirlenmesini bekliyor...

Diyarbakır Gökdeleni'nin yıkımına başlandı!

Diyarbakır'da Dağkapı Meydanı'nın ıslah edileceği proje kapsamında, inşa edildiği 50 sene önce kentin ilk "gökdeleni" olarak nitelendirilen eski orduevi binasının yıkım çalışmaları başladı.

Tarihi Mısır Çarşısı 1 Haziran'da kapılarını açıyor!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici süreliğine kapatılan tarihi Mısır Çarşısı, 1 Haziran'da yeniden açılıyor.

Gebze Center AVM 1 Haziran'da kapılarını yeniden açacak!

10 yıl önce faaliyete başlayan Gebze Center AVM, pandeminin ardından normalleşme dönemiyle ilgili önlemlerini tamamladı. 1 Haziran 2020 tarihinde kapılarını yeniden açacak Gebze Center AVM'de “Kiracılara Özel Covid-19 Sonrası Hazırlık El Kitabı” hazırlandı.

Dağkapı Burcu Haberi

Dağkapı Burcu



     Kente egemen olmuş büyük uygarlıkların bıraktıkları izlerden en önemlisi sayılabilecek olan ve kuş bakışı bir kalkan balığını andıran biçimiyle kenti baştan başa kuşatan, UNESCO Dünya Kültür Mirası adayı Diyarbakır Surları'nın 82 burcundan ilk iki burcunu oluşturan, 3 katlı ve üzerinde birbirinden önemli kitabeler ve kabartmalar olan Dağkapı Burcu restore edilerek işlevlendiriliyor.

     Valilik tarafından kültürel mirasın korunması ve turizme kazandırılması için Karacadağ Kalkınma Ajansı Turizm Mali Destek Programı kapsamında ''Dağkapı Burçlarının Onarımı ve İşlevlendirilmesi'' projesiyle burcun onarımı yapılıyor. Dağkapı Burcu'nun bir bölümü surlar tanıtım bölümü, diğer bölümleri ise geleneksel el sanatları satış merkezi ve bu el sanatlarının Diyarbakır'ın tarihi gelişiminin ziyaretçilere aktarıldığı bir sergi salonu ile turizm danışma bürosu olarak restore edilecek. 


     Vali Mustafa Toprak, Diyarbakır'ın...