12 / 05 / 2024

daha düşük emlak vergisi nasıl ödenir

daha düşük emlak vergisi nasıl ödenir

Emlak Vergisi Kanunu'nda bazı muafiyet ve istisnalar var. Bu sayede daha düşük ya da hiç emlak vergisi ödenmemesi söz konusu olabiliyor. "5 yıl süreyle, emlak vergilerinin 1/4'ü", geçici emlak vergisi muafiyetine tabi...

Almanya'da kiralarda patlama yaşanıyor! İşte kiraların en yüksek ve en düşük olduğu şehirler!

Alman konut piyasasındaki kriz giderek daha da büyürken, Almanya'da en yüksek kira oranına sahip olan şehrin Münih, en düşük olanın da Saksonya'nın Erzgebirgskreis bölgesi olduğu belirtildi.

Emekli Temmuz zammı 2024! SSK, BağKur emeklisi için rakamlar geldi! En düşük emekli maaşı kaç TL olacak? 

Ocak-Haziran dönemi için emekli zammı yüzde 49,25, en düşük emekli maaşı da 10 bin TL şeklinde açıklandı. Temmuz ayında 2 düzenleme daha yapılacak. Emekliye zam oranı belirlenecek ve taban aylıklar yükselecek. Milyonların merak ettiği hesaplar tek tek yapıldı.

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı olanlar dikkat! En düşük emekli aylığına 7 bin TL eklenecek! Tarih açıklandı!

Milyonlarca emeklinin gözü maaşların artırılıp artırılmayacağı yönünde. En düşük emekli maaşı 10 bin lira olurken, 7 bin lira daha ekleneceği kulislerde konuşulmaya başlandı. En düşük emekli maaşı alanlara ne zaman zam gelecek? En düşük emekli maaşı ne zaman artacak? İşte ayrıntılar...

Emlak vergisiyle ilgili çarpıcı açıklama! Türkiye'de emlak vergisi düşük!

Türkiye'de emlak vergisinin oldukça düşük olduğunu söyleyen Cryptographic Engineering Genel Yayın Yönetmeni Çetin Kaya Tunç, Kaliforniya'daki emlak vergisi ile kıyasladı. İşte detaylar...

Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor!

Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2023 yılı sonuçlarına göre, oturulan konuta sahip olanların oranı 2022'ye göre 0,5 puan azalarak 2023'te yüzde 56,2 oldu. Ekonomist Nejat Özonay, "Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor" dedi. İşte o paylaşım

Bu otomobillerin fiyatları Dacia Duster'dan bile daha düşük! Sudan ucuza otomobil arayanlar hemen bakın!

Otomobil fiyatlarında yaşanan artışlar hız kesmeden devam ederken, yeni bir araç sahibi olmak isteyenler de kampanyalı fiyatlar ile ilgili araştırmalar yapıyor. Birazdan sizinle paylaşacağımız bu otomobillerin fiyatları Dacia Duster'dan bile daha düşük... İşte o modeller....

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

Mağdur ev sahibinden düşük kiralara bir isyan daha: 1.500 TL ev kirası olur mu? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar devam ederken, mağduriyet yaşayan bir ev sahibi de düşük kiralara isyan ederek, "1.500 TL ev kirası olur mu?" diye sordu.

O bankadan stratejik konut kredisi hamlesi! En düşük faiz oranlarıyla konut kredi piyasasında ön sıraya yerleşti!

Bank of India, daha fazla müşteri çekebilmek için, stratejik bir konut kredisi hamlesi yaptı. Müşterilere, son derece düşük faizli konut kredisi sunmaya başladı.

Elektrikli aracı olanlar daha avantajlı: Daha az kasko ve sigorta tutarı ödüyorlar

Elektrikli araçlar için kasko sigortası yaptırmak isteyenler, standart içten yanmalı araçlardan farklı işlemleri yapabilirler. Bu işlemler elektrikli aracı olanlara daha fazla avantaj sunuyor. Elektrikli araçların kasko tutarları benzer özelliklere sahip içten yanmalı araçlardan daha düşük olabilir.

En düşük emekli maaşına peş peşe zam geliyor! Resmen açıklandı! İşte masadaki rakamlar...

Yeni yılda maaşları artacak emeklilere iyileştirme hazırlığı devam ediyor. Çalışmaların odağında ise düşük maaşlı emekliler yer alıyor. Bu doğrultuda, daha yüksek zam ya da taban maaş ödemesinin yükseltilmesi gibi formüller bulunuyor. İşte detaylar...

Keysera Danışmanlık Emlak İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Keysera Danışmanlık Emlak İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 99 bin TL sermaye bedeli ile Ausılıı Ozturk ve Semra Coşkuntuna ortaklığında kuruldu.

Kahramanmaraş merkezli depremler için bir rapor daha! KTÜ açıkladı: Beton kalitesi limitlerden çok düşük!

Trabzon’dan afet bölgesine giden KTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı İşleri Daire Başkanlığı öğretim üyelerinden oluşan 15 kişilik uzman heyet, ön verileri paylaştı. Beton kalitesi limitlerden çok düşük!

daha düşük emlak vergisi nasıl ödenir Haberi

daha düşük emlak vergisi nasıl ödenir

Emlak Vergisi Kanunu'nda bazı muafiyet ve istisnalar var. Bu sayede daha düşük ya da hiç emlak vergisi ödenmemesi söz konusu olabiliyor. 


YENİ EVLER 


Konut olarak kullanılan bina ve apartman dairelerinin, inşaatlarının bitimini takip eden yıldan itibaren, "5 yıl süreyle, emlak vergilerinin 1/4'ü", geçici emlak vergisi muafiyetine tabi. 


Avantaj sadece yeni evler için söz konusu değil. 


Ayrıca, 


-Turizm amaçlı kullanılan binalarda "5yıl" 


- Geri kalmış bölgelerdeki sinai işletmelerde "5 yıl" 


- Organize sanayi, sanayi siteleri ve küçük sanat sitelerinde "5 yıl" 


- Doğal afet nedeni ile yapılan binalarda "10 yıl" emlak vergisi ödenmiyor. 


SİFİR ORANU VERGİ 


"Emekli, işsiz ve ev hanımları ile engellilere", bazı şartlan taşımaları halinde tek konutları için emlak vergisi yok. Aynca "şehitlerin dul ve yetimleri" için de bu avantaj var. 


Buna göre, "brüt alanı 200 m2"yi aşmayan, bir...