04 / 05 / 2024

daire birleştirilmesi yasal mı

daire birleştirilmesi yasal mı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda 14 evli binada malik olduğunu belirten okuyucu, üst kattaki kişinin dubleks daireyi ikiye böldüğünü söyledi. Okuyucu, yeni daire için arsa payı talep edeceklerini söyledi ve nasıl bir hukuki girişimde bulunabileceklerini sordu. 

Tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir?

Tapuda tevhit işlemi, tapu kütüğünde ayrı olarak belirtilen taşınmazların birleştirilmesi, tek bir parsel halini alması olarak ifade ediliyor. Peki, tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Sinan Öncel: Kiralarda yasal düzenleme yapılmalı!

Perakendecinin haftalık 84 olan satış saatinin 34,5 saate gerilediğini dile getiren Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, yüzde 60’lık bu kaybın kiralara yansıması için yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Binalarda birleştirilen daireler tek tapuya dönüşür mü?

Posta yazarı Tamer Heper, '24 daire olarak projelendirilen binada 2 daire birleştirilerek 22 daireye düşürüldü. Zemin ve bodrumda da 11 tapulu dükkan, 4 dükkana dönüştürüldü. Kat maliki 22+11=33 mü olur yoksa 26 mı?' sorusunu cevapladı.

KİPTAŞ Silivri 3. Etap daire belirleme kurasına koronavirüs engeli!

22 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan Silivri 3. Etap, hak sahipleri için daire belirleme kura çekilişi ileri bir tarihe ertelendi.

İhlas Gayrimenkul'den ayrılma hakkı kullanımı açıklaması!

İhlas Gayrimenkul ve İhlas İnşaat ile birleştirilmesi işlemi neticesinde, ayrılma hakkının uygulanmasına karar verildi. 

Çağan Irmak Galata’dan iki daire aldı!

Çektiği filmleri ve müzikleriyle adından sıkça söz ettiren Çağan Irmak, Galata’dan iki daire satın aldı. Irmak, iki dairesini birleştirip home ofis olarak kullanmak istiyor.

Yeni Gimat GYO ile Anadolu Gayrimenkul birleşti!

Yeni Gimat GYO, Anadolu Gayrimenkul ile "devir alan" sıfatı ile kolaylaştırılmış şekilde birleştirilmesi işlemi neticesinde, ayrılma hakkının uygulanmamasına karar verildi. 

Park Residences Cadde daire fiyatları ne kadar?

Hemen teslim dairelerin yer aldığı Birleşik Gayrimenkul Park Residences Cadde projesi 341 daireden meydana geliyor. Peki Park Residences Cadde daire fiyatları ne kadar?

Yeni Gimat GYO ile Anadolu Gayrimenkul birleşiyor!

Yeni Gimat GYO'nun sermayesine yüzde 100 oranında iştirak etmiş bulunduğu 2 milyon TL sermayeli "Anadolu Gayrimenkul" ile bütün aktif ve pasifi ile birlikte "devir alan" sıfatı ile birleştirilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na müracaat edilmesine karar verildi.

Kahramanmaraş eski SSK binası yıkılıyor!

Kahramanmaraş’ta uzun yıllardır SSK Hizmet binası olarak hizmet veren ve hastanelerin birleştirilmesi sonucu boş kalan eski SSK binası yıkılıyor.

Yeniden yapılandırmalarda ödeme tarihleri birleştirilsin önerisi!

TESK Genel Başkanı Palandöken yaptığı açıklamada 6736 sayılı Kanundan doğan borçların ödeme zamanıyla 7020 sayılı Kanundan doğan borçların ödeme zamanının birleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Torunlar GYO, TRN AVM A.Ş. ile birleşiyor!

Torunlar GYO, "TRN Alışveriş Merkezleri Yatırım ve Yönetim A.Ş." ile bütün aktif ve pasifi ile birlikte "devir alan" sıfatı ile birleştirilmesi işlemine ilişkin olarak bugün SPK'ya başvuru yaptı.

Düzce, Kuzey ve Güney Çevre Yolları ağı ile sarılıyor!

Düzce, Kuzey ve Güney Çevre Yolları ağı ile sarılıyor. İstanbul-Ankara arasındaki D-100 karayolu ve TEM otoyolu Düzce bölümüne yönelik çevre ve bağlantı yollarına ilişkin çalışmaların önemli bir kısmı ve bulvarların birleştirilmesi tamamlandı.

daire birleştirilmesi yasal mı Haberi

daire birleştirilmesi yasal mı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda 14 evli binada malik olduğunu belirten okuyucu, üst kattaki kişinin dubleks daireyi ikiye böldüğünü söyledi. Okuyucu, yeni daire için arsa payı talep edeceklerini söyledi ve nasıl bir hukuki girişimde bulunabileceklerini sordu. İşte Heper'in yanıtı...

*****

Okuyucu için iki ihtimal bulunuyor. Birinci olasılık: Kat Mülkiyeti bulunan yapılarda bağımsız bölüm içinde taşıyıcı elemanların hasar görmemesi koşuluyla tadilat gerçekleştirilebilir. Örneğin iki oda arasındaki taşıyıcı özelliğinde olmayan duvar tadil edilerek iki odanın birleştirilmesi olabilir ya da yan yana iki bağımsız bölüm arasında bulunan duvar yıkılarak iki ev birleştirilebilir. Bunun zıttı da yapılabili, dubleks evin ara bölgesini kapatılarak iki ev gibi kullanılabilir. Ancak, bu şekilde arası kapatılarak ikiye ayrılmış bir dubleks ev, iki ayrı bağımsız bölüm haline...