23 / 12 / 2024

daire kira sözleşmesi nasıl yapılır

daire kira sözleşmesi nasıl yapılır

Evinizi kiraya vermeniz halinde, kiracınız ile resmi bir sözleşme imzalamanız, yaptığınız anlaşma şartlarını bu sözleşmede belirtmeniz gerekiyor. Peki ev kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Kira sözleşmesi damga vergisi beyannamesi!

Kira sözleşmesi damga vergisi beyannamesi sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren on beş gün içerisinde vergi dairelerine beyan edilmesidir. Damga vergisi, kira sözleşmesi için kira bedelinin binde 1,89'u olarak ödeniyor...

Daire kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Mesken ihtiyacınızı karşılamak için bir daire kiralayacağınızı farz edelim. Söz konusu daire kira sözleşmesi nasıl yapılır, kira sözleşmesi damga vergisi ne kadardır? Yanıtı ve diğer detayları haberimizde...

Kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Kiracı ile ev sahibi arasında imzalan kira sözleşmesi nasıl yapılır? Yanıtı ve detayları haberimizde...

Belirli süreli kira sözleşmesi nedir?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kanunen kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir. Peki, belirli süreli kira sözleşmesi nedir?

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği!

Mütahhit ile tüketici arasında yapılacak olan gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesinin imzalanması gerekiyor. İşte, müteahhit daire satış sözleşmesi örneği!

Kira sözleşmesi kefilli damga vergisi 2015!

Ev veya işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinde tarafların imzalarının yanı sıra kefil imzası da istenebiliyor. Peki, noterde imzalanan kira sözleşmesi kefilli damga vergisi 2015 ne kadar?

Kira sözleşmesi artış oranı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan anlaşmaya istinaden kira sözleşmesi imzalanıyor. Sözleşmenin bir seneliğine daha uzatılması halinde kirada artış yapılıyor. Peki, kira sözleşmesi artış oranı nasıl hesaplanır?

Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşme feshi için Borçlar Kanunu kapsamında açıklanan yasal fesih nedenlerinin doğmuş olması gerekiyor. Peki, mal sahibi kendisi oturmak için evindeki kiracıdan çıkmasını isteyebilir mi? Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşmesi sonunda tahliye!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; belirsiz süreli kira sözleşmelerinde taraflar kira sözleşme dönemi sonunda sözleşmeyi feshedebilir mi? Kira sözleşmesi sonunda tahliye nasıl olur?

Aile konutu kira sözleşmesi feshi!

Aile konutu; evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yere deniyor. Peki, aile konutu olarak imzalanan kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte aile konutu kira sözleşmesi feshi..

Kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile yapılan kira sözleşmesi, kanunda belirtilen fesih nedenlerinin doğması halinde sona eriyor. Peki, kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır? Fesih bildirimi ne zaman yapılır?

İşyeri kira sözleşmesi süresi!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, işyeri kira sözleşmesi süresi kaç sene olur?

Kira sözleşmesi için ne gerekir?

Kira sözleşmesi tarafların kira anlaşmaları için imzalanıyor. Kira anlaşmasının kağıt üzerinde yapılması gibi bir zorunluluk bulunmuyor. Ancak sözleşmenin imzalanması ispat açısından faydalı oluyor. Peki, kira sözleşmesi için ne gerekir?

Ev için kira sözleşmesi örneği!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. İşte ev için kira sözleşmesi örneği..

Kira sözleşmesi feshi örneği!

Kiralayan ve kiraya veren arasında kira sözleşmesi imzalanması halinde ancak tarafların haklı gerekçelerinin olması halinde sözleşme fesh edilebiliyor. İşte, kira sözleşmesi feshi örneği!

Kimler kira sözleşmesi yapamaz?

Gayrimenkul sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmayı belgelendirmek için tarafların kira sözleşmesi yapması gerekiyor. Peki, kimler kira sözleşmesi yapamaz?

daire kira sözleşmesi nasıl yapılır Haberi

daire kira sözleşmesi nasıl yapılır

Ev kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Ev kira sözleşmesi, gayrimenkul sahibi ile kiracısı arasında düzenleniyor. Tarafların noter huzurunda imzaladıkları bu sözleşme, notere gidilmeden bir şahit huzurunda da imzalanabiliyor. Buna göre ev kira sözleşmesi nasıl yapılır diyorsanız hemen bir örnek ile yanıtlayalım.


Ev kira sözleşmesi kapsamında, yapılan anlaşmaya dair tüm bilgilerin ve taraflar ile ilgili kimlik ve iletişim bilgilerinin belirtilmesi gerekiyor. Sözleşmede gayrimenkule dair bilgilere de yer veriliyor.


Evin o anki durumu, demirbaşların durumu, evin kiracıya ne şekilde teslim edildiği ve kiracıdan nasıl teslim alınacağı hususu sözleşmede belirtiliyor.


Ayrıca, kiralama bedeli, kira artış oranları ve kiranın nasıl-ne zaman ödeneceği hususu da ev kira sözleşmesinde net bir şekilde belirtiliyor.


Ev kira sözleşmesi örneği:

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç...