06 / 05 / 2024

daire kiralama kontratı

daire kiralama kontratı

Konut, iş yeri ve bina gibi gayrimenkulün kiralamalarında kiraya veren ile kiracısı arasında, yapılan anlaşmaya dair bir sözleşme imzalanıyor. İşte söz konusu kiralama sözleşmesi örneği...

Belgesiz villa kiralama dolandırıcılığa kapı aralıyor uyarısı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya turizm amaçlı villa, ev ve apart daire kiralama işlemini seyahat acentelerinin yapması gerektiğini belirterek, "Belgesiz faaliyetler maalesef birçok dolandırıcılığa da açık kapı bırakmaktadır." diye konuştu.

Korona yüzünden boşanmayın, geçici olarak ayrı daire kiralayın!

Tokyo merkezli kısa süreli kiralama şirketi Kasoku, Japonya'da 'evde kal' kampanyasında birbirlerinden bunalan çiftler için, sadece bir süre ayrı kalmaya ihtiyaç duyduklarını belirterek boş daire kiralıyor...

Imza Suit Daire Gayrimenkul Kiralama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Imza Suit Daire Gayrimenkul Kiralama Ticaret Limited Şirketi Hilmi Kerem Kara tarafından 10 bin TL sermaye ile 12 Eylül 2017'de kuruldu.

Tatilciler, sezonluk daire kiralama arayışına girdi!

Bayramı sahil bölgelerinde geçirmek isteyenler, tatil planlarına başladı. Tatilde ev konforunu tercih edenler, tatil bölgelerinde sezonluk daire kiralama arayışına geçti.

Kira kontratı geçerlilik şartları!

Kira kontratı imzalayan taraflar bazı haklara ve sorumluluklara da sahip oluyor. Bu haklar kiralama süresince devam ediyor. Peki, kira kontratı nasıl yapılır? Kira kontratı geçerlilik şartları nelerdir?

Kira kontratı feshi şartları!

Kira kontratı, kiralama anlaşmasına istinaden yapılıyor. Kontrat ancak kanunda belirtilen koşulların doğması halinde feshedilebiliyor. Peki, kira kontratı feshi şartları nelerdir? Peki, kira kontratı feshi şartları nelerdir?

Kalekent İkinci El Kiralama ve Satış Ofisi açılıyor!

LİV Yapı ve Gül İnşaat, Kalekent projesinde de bir ilke imza atarak “Kalekent İkinci El Kiralama ve Satış Ofisi”ni açıyor. Böylece Kalekent, kendi bünyesinde yatırım amaçlı daire alan müşterilerine gayrimenkul danışmanlık hizmeti verecek.

Sahibinden daire kiralarken nelere dikkat edilmeli?

Kiralama kararı kesinlikle ani verilecek bir karar değildir. Türlü türlü nedenlerden dolayı başının ağrımasını istemeyenler, ev ya da iş yeri kiralarken, ince eleyip sık dokumalı. Peki sahibinden daire kiralarken nelere dikkat edilmeli?

Mariah Carey Malibu'daki villasını 10 bin dolara kiralıyor!

Son dönemde Türkiye'de de inanılmaz biçimde yayılan uygulama, ABD'de ünlülerin de gözdesi. Amerikan basınındaki haberlere göre günlük daire kiralama platformu olan Airbnb'nin son müşterisi Mariah Carey oldu.

Kiracı ile ev sahibi arasında kira kontratı olmazsa ne olur?

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde, ev sahibi ile kiracı arasında yapılan anlaşmaya dair kira kontratı imzalanıyor. Peki, kiracı ile ev sahibi arasında kira kontratı olmazsa ne olur?

Kira kontratı için ne gerekir?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu sözleşme kiralama süresi boyunca kiracı ile mal sahibinin haklarını koruyor. Peki, kira kontratı için ne gerekir?

Kira kontratı damga vergisi 2015!

Kira sözleşmesi damga vergisi mülkün kiralama işlemi sırasında imzalanan kira akdi için vergi dairelerine ödenen vergi olarak tanımlanıyor. İşte, kira kontratı damga vergisi 2015!

Kira kontratını her yıl yenilemek gerekir mi?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz kiralamalarında, taraflar arasında yapılan kiralama anlaşmasına dair kira sözleşmesi imzalanabiliyor. Peki, kira kontratını her yıl yenilemek gerekir mi? Kira kontratı nasıl yenilenir?

daire kiralama kontratı Haberi

daire kiralama kontratı

Kiralama sözleşmesi!

Kiralama sözleşmeleri, kiralamaya konu olan gayrimenkuller için kiraya veren ve kiracısı tarafından yapılan anlaşmalara dair hazırlanarak imzalanıyor. Kiralama sözleşmelerinde kiralamaya ilişkin bilgilere ve hususi şartlar ile özel şartlara yer veriliyor.


Kiralama Sözleşmesi örneği..

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç Tarihi

Akdin Süresi

Yıllık Kira Bedeli

Aylık Kira Bedeli

Kira Bedelinin Ödeme Şekli

Kiralananı Kullanım Şekli

Kiralananın Durumu

Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar

İmzalar


Yukarıda belirtilen maddelerin doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulması halinde, kiralamaya ilişkin ortaya çıkması muhtemel olan problemlerin önüne geçilmiş oluyor. Sözleşme kapsamında ayrıca genel şartlara ve özel şartlara yer verilmesi gerekiyor.



Kiralama Sözleşmesi genel şartlar!
Kiralama Sözleşmesi özel şartlar!




Işıl Seren...