03 / 05 / 2024

Daire satış sözleşmesinin iptali

Daire satış sözleşmesinin iptali

Daire satış sözleşmesi feshi hangi durumlarda mümkün oluyor? Daire satış sözleşmesi feshi nasıl yapılıyor? İşte daire satış sözleşmesinin feshi ile ilgili yasal hükümler bu haberde...

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Noterde yapılan ikinci el araç satış sözleşmesi zammına sektörden tepki!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ikinci el araç satışında, noterde yapılan satış sözleşmesinin yüzde 122 zamlanması sektörde tepkilere neden oldu.

İnşaat halindeki daire satış sözleşmesi örneği!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılması planlanan gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte inşaat halindeki daire satış sözleşmesi örneği...

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılacak gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021...

Gebze Center AVM'nin satış sözleşmesi değiştirildi mi?

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Gebze Center AVM, Otel ve Ek Binalar ile 1 adet arsanın satış sözleşmesi hakkında açıklama yaptı...

Alarko GYO esas sözleşmesinin 4'üncü maddesinin tadili için başvuru yaptı!

Alarko GYO'nun bağış yapabilmesi için şirket esas sözleşmesinin "Şirketin Amacı ve Faaliyet Konusu" başlıklı 4'üncü maddesinin tadili için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunuldu...

Özderici GYO'nun esas sözleşmesinin sermaye maddesi değişti!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın esas sözleşmesinin sermaye maddesi kurul tarafından onaylandı...

Kira sözleşmesinin geçerlilik şartları!

Gayrimenkul kiralamalarında tarafların anlaşma sağlaması halinde kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesinin geçerlilik şartları nelerdir?

Kira sözleşmesinin kiracı tarafından feshi!

Kira sözleşmesinin kiracı tarafından feshi nasıl olur? Kira sözleşmesinin kiracı tarafından feshinde süre nedir?

Mistral GYO esas sözleşmesinin 9. maddesi değişiyor!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından esas sözleşmesinin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 9. maddesinde değişiklik yapılması amacıyla SPK'ya başvuru yapıldı.

İhlas Gayrimenkul'ün esas sözleşmesinin 6. maddesi değişti!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) şirket esas sözleşmesinin ilanı hakkında açıklama yaptı. 

Nurol GYO esas sözleşmesinin 7. ve 11. maddesi değiştirildi!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kayıtlı Sermaye Tavanı süresi güncellemesini içeren esas sözleşmesinin 7. maddesi ile 11. maddesinin tadili 17 Mayıs 2018 tarihinde tescildi...

Avrasya GYO esas sözleşmesinin 8. maddesini değiştiriyor!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı esas sözleşmesinin 8. maddesini deiştirmek için SPK'ya başvuru yapacak. 

Daire satış sözleşmesinin iptali Haberi

Daire satış sözleşmesinin iptali

Daire satış sözleşmesi feshi!

Daire satış sözleşmesi, bir gayrimenkulün satış sözleşmesinin yapılmasını isteme hakkını veren bir ön sözleşmeye deniyor. Taraflar düzenledikleri ön sözleşme ile ana sözleşmenin akdedilmesini hüküm altına almak istemektedirler. 


Noterlik Kanunu’nun 60/3’ncü ve 89’ncu maddelerine göre taşınmaz satış vaadi sözleşmesinin geçerlilik kazanabilmesi için noterde düzenlenmesi gerekiyor. 


Tapu sicil memurları veya muhafızları ana sözleşmeyi düzenlemeye yetkili oldukları için satım vaadi sözleşmesini de düzenleyebilmektedirler. 


Daire satış sözleşmesi feshi nasıl olur?

Daire satış sözleşmesi feshi Öngören hukuk bürosunda şu şekilde açıklanıyor:


Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi vaadin yerine getirilmesi veya sözleşmenin feshi ile sona eriyor. Satış vaadi sözleşmesine göre vaad edilen taşınmaz bedelini ödeyerek, vaad eden ise sözleşme konusu taşınmazın mülkiyetini vaad edilene devrederek edimlerini ifa etmiş olurlar. 


Yargıtay 15.Hukuk Dairesi’nin E.1993/3539, K.1994/830 17.02 1994 tarihli kararına göre...