18 / 05 / 2024

daire satışında eş rızası gereki mi

daire satışında eş rızası gereki mi

Daire satışında, satışa konu olan evin aile konutu olması halinde diğer eşin rızasının alınması gerekiyor. Peki, daire satışında eş rızası zorunlu mu? Daire satışında eş rızası alınmazsa ne olur?

Konut satışında bir ayda en fazla artış yaşayan iller peş peşe sıralandı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Temmuz ayına ilişkin konut satış istatistikleri yayımladı. Peki, konut satışında bir ayda en fazla artış yaşayan iller hangileri oldu? İşte detaylar...

Araç alacaklar dikkat! Motorlu taşıt satışında yeni dönem başlıyor. Cumhurbaşkanlığı konuya el attı!

Konut satışında, tapu işlemlerinde geçerli olan sistem artık motorlu taşıtlar için de uygulanmaya başlanacak. Açıklama Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nden geldi. Devir işlemleri e-Devlet’e taşınıyor.

Aile konutu satışında 'eş' ayrıntısı!

Eşlerin sürekli olarak beraber yaşadığı konut yasalar tarafından koruma altında. Peki aile konutunda kiracı, ev sahibi olunması durumunda hangi haklar bulunuyor, aile konutu şerhi nasıl konuluyor? Avukat Hanife Emine Kara, aile konutuna ilişkin merak edilenleri açıkladı. 

Markalı konutların satışında peşinat kullanımı yüzde 68'e çıktı!

Merakla beklenen ‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Haziran 2021 sonuçları resmen açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre, Markalı konutların satışında peşinat kullanımı yüzde 68'e çıktı...

İnşaat halindeki daire satış sözleşmesi örneği!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılması planlanan gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte inşaat halindeki daire satış sözleşmesi örneği...

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılacak gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021...

Şafak Mahmutyazıcıoğlu Ece Erken için lüks daire satın aldı! 

Sunucu Ece Erken ile aşk yaşayan Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Ece Erken'e lüks daire satın aldı. Kesenin ağzını açan Şafak Mahmutyazıcıoğlu, daire için 9 milyon TL ödedi. 

Pandemiyle konut satışında bu yıl hangi bölge yükselişe geçti?

GABORAS Gayrimenkul Borsası verilerine göre, Ocak ayında gerçekleşen 70 bin 587 adetlik konut satışı, son 5 senenin aynı dönemine göre gerçekleşen konut satış ortalamasının yüzde 24 gerisinde kaldı. Pandemiyle konut satışında bu yıl hangi yükselişe bölge geçti?

2. el konut satışında daire fiyatı nasıl belirlenir?

Gayrimenkul Uzmanı Candan Kılıç 2. el konut satışında daire fiyatının nasıl belirlendiğini kaleme aldı. İşte o yazı...

G Marin Managed by Divan'da son 14 daire satışta!

Mar Yapı’nın Bayramoğlu’nda hayata geçirdiği ‘G Marin Managed by Divan’ projesinde 155 bin TL’den başlayan fiyatlarla son 14 daire satışta...

Konut satışında eş onayı!

Küçükçekmece'de aile konutunu çekilen krediye teminat için ipotek göstererek icradan satılmasına sebep olan Gıyasettin Sezen'in eşi Bedriye Sezen'in açtığı satışın iptali davasında aile mahkemesi, eşin rızası bulunmadığı gerekçesiyle tapu kaydını iptali kararını aldı.

Konut satışında denizi gören ilçeler öne çıktı!

Türkiye'nin üç büyük şehrinde denize kıyısı olan ilçeler konut satışında öne çıkıyor. Aralık ayında satışını en fazla artıran ilçe yüzde 143 artışla Beykoz olarak açıklandı.

Gayrimenkul satışında kuşaklara göre trendler eğitimi 15-16 Haziran'da!

DRKEE Consultancy & Danışmanlık eğitim programlarına "Gayrimenkul Satışında Kuşaklara Göre Yeni Trendler Eğitimi" ile devam ediyor. Eğitim programı, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde 15-16 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

daire satışında eş rızası gereki mi Haberi

daire satışında eş rızası gereki mi

Daire satışında eş rızası zorunlu mu?

Daire satışında, satışa konu olan evin aile konutu olması halinde diğer eşin rızasının alınması gerekiyor. Rızası alınmadan yapılan satışlar iptal edilebiliyor.


Medeni Kanun gereğince, tapuda aile konutu şerhi konulan bir ev üzerinde eşlerden biri, diğer eşinin izni olmadan herhangi bir işlemde bulunamıyor. 


Satışa onay vermeyen eş, Medeni Kanun 194. maddesine göre açacağı tapu iptal ve tescil davası açabiliyor.  Bu dava sonucunda, yapılan satış işlemi ve üçüncü şahıs üzerinde kayıtlı olan aile konutuyla ilgili tapu kaydı iptal ediliyor.


Aile konutu

MADDE 194.- Eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili  kira sözleşmesini feshedemez, aile konutunu devredemez veya aile konutu üzerindeki hakları sınırlayamaz.


Rızayı sağlayamayan veya haklı bir sebep olmadan kendisine rıza verilmeyen eş,  hâkimin müdahalesini isteyebilir.


Aile konutu...