19 / 05 / 2024

daire vergisi bildirimi

daire vergisi bildirimi

Emlak Vergisi Kanunu kapsamında zorunlu kılınan ve gayrimenkulün tapusunun alındığı yılın sonuna kadar verilmesi zorunlu olan daire vergisi beyannamesi nedir? İşte daire vergisi beyannamesi örneği...

Ev sahipleri 'Boş Ev Vergisi'ne de çözüm buldu! Yeni trend eşyalı kiralık daire!

Son günlerde gündemden düşmeyen "Boş ev vergisi" konusunda yeni gelişmeler yaşandı. Ev sahipleri henüz şartları bile belli olmadan boş ev vergisine yakalanmamanın yolunu eşyalı kiralık dairede buldu. İşte detaylar...

Emlak vergisi mükelleflerine müjde!

Arsa, konut, iş yeri, dükkan, daire sahipleri her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödüyor. Emlak vergisi ödeyen vatandaşlara müjdeli haber geldi. Son 5 yıllık emlak vergisi iade edilecek.

Emlak vergisi 2020 ödemeleri ertelendi mi? 

Arsa, arazi, bina ve daire sahipleri her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödüyor. Peki emlak vergisi 2020 ödemeleri ertelendi mi? 

Değerli Konut Vergisi tapuları artıracak, daireleri küçültecek!

Emlak uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Değerli  Konut  Vergisi’ne ilişkin, “Müteahhitler daireleri küçültme ve bir daireyi birden fazla bağımsız bölüm haline getirmek suretiyle değerli konut vergisine çözümler ürettiler bile. Hane halkı sayısı geriye gittikçe daire metrekarelerimiz de küçülmeye dev

Emlak vergisi hangi durumda ödenir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Kentsel dönüşümden bir daire sahibi olduk. Halen iskan izni alınmadı ama daireleri teslim aldık. Şimdilik kat irtifak tapusu var. Böyle bir durumda Emlak Vergisi ödeyecek miyiz? '' sorusunu yanıtladı.

Emlak vergisi bildirim örneği 2018!

Emlak vergisinin mükellefi taşınmazın bir başkasına devredilmesi halinde değişiyor. Taşınmazın yeni sahibi emlak vergisi bildirimi vermekle mükellef oluyor. İşte emlak vergisi bildirim örneği 2018..

Kira gelir vergisi bildirimi 2017!

Taşınmazını kiraya vererek istisna sınırından yüksek gelir elde edenlerin vergi ödemesi yapabilmeleri için öncelikle bildirimde bulunmaları gerekiyor. İşte kira gelir vergisi bildirimi 2017..

Emlak vergisi bildirimi 2017!

1319 sayılı kanun gereğince ödenen emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde veriliyor. Vergi için bir de bildirimde bulunulması gerekiyor. İşte emlak vergisi bildirimi 2017..

Emlak vergisi bildirimi ne zamana kadar verilir?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan arsa, arazi, konut ve işyeri gibi tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Vergi için bildirim veriliyor. Peki, emlak vergisi bildirimi ne zamana kadar verilir?

Emlak vergisi bildirimi örneği!

Taşınmaz malın satılması halinde satış durumunun ve yeni malikin emlak vergisi beyannamesi ile belediyeye bildirilmesi gerekiyor. Bildirim sene sonuna kadar yapılıyor. İşte emlak vergisi bildirimi örneği...

Emlak bildirimi nerede yapılır?

Emlak vergisi arazi, arsa ve binalar için ödeniyor. Bu vergi, senede belli dönemlerde iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi için bildirim de veriliyor. Peki, emlak vergisi bildirimi nerede verilir?

Çevre temizlik vergisi adres değişikliği bildirimi!

İşyeri ya da bir meskenden taşındığınızı düşünelim. Emlak ve çevre temizlik vergisi taşınmaz halinde olur? Çevre temizlik vergisi adres değişikliği bildirimi nasıl yapılır?

Tapusu alınmayan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Gayrimenkuller için ödenen emlak vergisinin mükellefi taşınmaz malın sahibi oluyor. Peki, inşaatı devam eden bir yapıdan daire alındıysa ne olacak? Tapusu alınmayan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

daire vergisi bildirimi Haberi

daire vergisi bildirimi

Daire vergisi beyannamesi!

Daire vergisi beyannamesi, yeni daire sahibi olan kimselerin belediye vermek ile yükümlü oldukları bildirim olarak ifade ediliyor.


Emlak Vergisi Kanunu kapsamında zorunlu kılınan beyanname, dairenin bağlı olduğu belediyelere veriliyor. 


Daire vergisi beyannamesinin en geç gayrimenkulün tapusunun alındığı yılın sonuna kadar yapılması gerekiyor. Ancak, alınan gayrimenkulün inşaatının tamamlanmaması durumunda, beyanname inşaat tamamlandığı ve tapunun alındığı o yıl içinde veriliyor.


Daire vergisi beyannamesi örneği:


...... BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

.......  İL-İLÇE-BELDE



Emlak Vergisi Sicil No: ..........

Vergi Kimlik Numarası: ...........


MÜKELLEFİN

Soyadı

Adı (Kurum İse Unvanı)

Baba Adı

Doğum Yeri/Tarihi

Nüfusa K. Olduğu Yer

Uyruğu

Cilt No

Aile Sıra No

Sıra No


İKAMET ADRESİ

Mahalle/Semt

Cadde/Sokak

Kapı No

Dire No

İl - İlçe


İŞYERİ ADRESİ

Mahalle/Semt

Cadde/Sokak

Kapı No

İl-İlçe

Telefon


Daire vergisi beyannamesi nasıl doldurulur?

1. Belediye sınırları veya mücavir alanlar içinde ise Belediyenin adı 

2. Bulunduğu köy veya mahallenin adı

3. Cadde veya sokağı (değer bakımından farklı bölgede ise farklı bölgenin adı)

4....