13 / 05 / 2024

dairelerin net metrekareleri

dairelerin net metrekareleri

Dairelerin alanları belirtilirken karşımıza iki farklı alan çıkıyor: Net alan ve brüt alan. Buna göre dairelerde net alan hesabı nasıl yapılır, merak ediyorsanız net alan hesaplamaları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Dairelerin metrekareleri büyüyor!

Hafele Concept Project'i geliştiren Hafele Türkiye ve Bölgesi İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun "Dairelerin metrekarelerini büyüterek, satışları ciddi oranda artırdık" dedi. Uytun sözlerine söyle devam etti "Türkiye’de ya fabrika kuracağız, ya da bir üreticiyi satın alacağız"

Kurtköy Çamlık'ta 320 milyonluk proje!

Hanesel Yapı ve Demirbaş Yapı, Kurtköy’ün Çamlık bölgesinde 320 milyon lira değere sahip yeni bir projeyi satışa çıkardı. Kurtköy’de değişen ihtiyaçlara göre geniş metrekareli planlanan projede, dairelerin net-brüt farkına da farklı bir boyut getiriliyor.

360 Kurtköy'de teslimler Temmuz 2018'de!

Kurtköy Çamlık'ta 320 milyon lira yatırımla hayata geçirilecek 360 Kurtköy projesinde 540 daire yer alacak. Sefa Demirbaş, satışlarını net metrekareleri vererek yapacaklarını söyledi.

İstanbul'da dairelerin metrekareleri düştü fiyatları arttı!

İstanbul’da kentsel dönüşüm bölgelerindeki dairelerin metrekareleri küçüldü ancak değeri yüzde 20 oranında artıyor.

Metrekareleri düşük dairelerin değeri arttı!

İstanbul'da kentsel dönüşümün başladığı konutlarda dairelerin metrekareleri genelde düşse de değeri artıyor. Kent genelinde dönüşüm bölgelerinde dairelerin değer artış oranı yüzde 20'den başlıyor.

Hilti Grup 2013’te net gelirini yüzde 63 artırdı!

Hilti Grup 2013’te net gelirini yüzde 63 artırdı. Bir dünya şirketi olan Hilti Grup, 1941 yılında Martin Hilti tarafından Schaan, Lihtenştayn Prensliği’nde küçük bir aile şirketi olarak kuruldu.

Net Turizm 18 Haziran genel kurul toplantısını tescilledi!

Net Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Net Turizm 18 Haziran 2014 tarihindeki genel kurul toplantısını tescilledi.

Konutlar net metrekareye göre satılacak!

Mesken alım satımlarında sıklıkla karşılaşılan problemler arasında projede görülen metrekare ile evin gerçek metrekaresinin birbirinden çok farklı olması yer alıyor. Yeni Kanuna göre artık konutlar net metrekareye göre satılacak...

Konutta net metrekare yasası!

Net metrekare evin duvarları arasında süpürülebilir kısmını söylerken; brüt metrekare süpürülemeyecek alanları da hesaplamaya dahil ediyor. Henüz tasarıda olan konutta net metrekare yasası satışlarda yaşanan metrekare kargaşasının önüne geçmeyi hedefliyor

Net Turizm, Net Holding'de 50 milyon hisse sattı!

Net Turizm, yüzde 32.71 pay sahibi olduğu Net Holding'deki 50 milyon adet hissesini 2.55 lira fiyattan sattı. Net Holding hisseleri açıklama sonrası yüzde 5 primle 1.26 liradan, Net Turizm hisseleri ise yüzde 2.07 primle 2.47 liradan işlem görüyor.

Fortune 500'deki şirketlerin net karı yüzde 13 düştü!

Finans dışı şirketlerin net satışları baz alınarak oluşturulan Fortune 500 listesine göre, Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin 2013 net kârı, kur ve faiz artışının olumsuz etkisiyle yüzde 13.2 gerileyerek 27.38 milyar lira oldu.

Net metrekare hesabı!

Konuttaki her bir oda, banyo, mutfak ve balkonun sıvaları da çıkmış olarak hesaplanan süpürülebilir ve yürünebilir alanı net metrekareye dahil ediliyor.İşte, Net metrekare hesabı naıl yapılır?

Kadir İnanır Sigortam.net'in reklam yüzü oldu!

Türk sinema tarihine ismi altın harflerle kazınan Kadir İnanır’ ın efsane bakışları bu kez Türkiye’nin ilk ve en geniş sigorta platformu Sigortam.net’in üstüne çevriliyor...

dairelerin net metrekareleri Haberi

dairelerin net metrekareleri

Dairelerde net alan hesabı!

Daire büyüklükleri iki farklı şekilde hesaplanıyor. Bunlar net alan hesabı ve brüt alan hesabı olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre dairelerde net alan nedir, dairelerde net alan nasıl hesaplanır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Net inşaat alanı, konut içerisinde duvarların arasında kalan temiz alana deniyor. Bir diğer deyiş ile net alan; konut içerisinde duvarların arasında kalan süpürülebilir alanı ifade ediyor. Buna göre konuttaki her bir oda, banyo, mutfak ve balkonun sıvaları da çıkmış olarak hesaplanan süpürülebilir ve yürünebilir alan, net alan oluyor.


- Dış net alan: Evin dış dört duvarının toplamına deniyor. Bu hesaplamaya balkon ve teraslar dahil ediliyor.


- İç net alan: Bir evin süpürülebilir alanlarının toplamı ise iç alan olarak ifade ediliyor. Buna da ıslak hacimleri, balkon ve teraslar dahil...