08 / 05 / 2024

damga vergisinde hesaplama

damga vergisinde hesaplama

Kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi olarak tanımlanıyor. Peki, damga vergisinde hesaplama nasıl yapılır? Damga vergisi nispeti nedir? İşte yanıtı...

Depozitolu kira damga vergisi hesaplama 2021!

Kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki kira damga vergisi nasıl hesaplanıyor? İşte depozitolu kira damga vergisi hesaplama 2021...

2021 kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama!

Kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödeniyor. Peki 2021 kira sözleşmesi damga vergisi ne kadar? İşte 2021 kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama...

Damga vergisinde kira bedeli düşük gösterilirse ne olur?

Damga Vergisi Kanunu’nun 10. maddesine göre, nispi vergide, kâğıtta yazılı belli para vergi matrahını meydana getiriyor. Peki kağıtta yer alan belli para gerçeği yansıtmıyorsa, matrah ne olur?

Kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2017!

Kimi taraflar kira sözleşmesini noterde imzalamayı tercih ediyor. Noterde imzalanan bu sözleşme için belli oranlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşe kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2017 kuralı..

Damga vergisi 2017!

Meclis tarafından damga vergilerinin alınması için harekete geçildi. İşte damga vergisinde yeni uygulama..

Damga vergisinde yeni dönem başlıyor!

Yatırımların önünü açmak isteyen hükümet, her nüshaya ayrı alınan damga vergisi uygulamasından vazgeçiyor. Yargıda iptal edilen kamu ihale kararlarına ilişkin damga vergileri ise iade edilecek.

Damga vergisi düzenlemesi seçimden sonra yapılacak!

AK Parti Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, damga vergisinde yeni düzenlemenin seçim sonrası TBMM’ye getirileceğini açıkladı.

Damga vergisi oranları 2015!

Damga vergisinde vergiyi doğuran olay, ilgili Kanuna ekli (1) sayılı tabloda yazılı kağıtların düzenlenmesi oluyor. Peki, hangi kağıtlar için damga vergisi ödenir? Damga vergisi oranları 2015 nelerdir?

Konutta damga vergisi düzenlemesi 1 Kasım'dan sonra!

Konut projelerinde fırsatları inceleyen Arap sermayedarlar ve Türk gayrimenkul sektörüne hükümetten müjdeli haber geldi. AK Parti Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, damga vergisinde yeni düzenlemenin seçim sonrası TBMM'ye getirileceğini açıkladı.

Konuta damga vergisi düzenlemesi geliyor!

Konut projelerinde fırsatları inceleyen Arap sermayedarlar ve Türk gayrimenkul sektörüne hükümetten müjdeli haber geldi. AK Parti Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, damga vergisinde yeni düzenlemenin seçim sonrası TBMM’ye getirileceğini açıkladı.

Kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2015!

Kira sözleşmesinin noter huzurunda imzalanması halinde sözleşme için damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Sözleşme kaç nüsha ise o kadar vergi ödeniyor. İşte kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2015 oranları..

Emlak vergisinde gecikme faizi hesaplama!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödeniyor. Zamanında ödenmeyen vergiler için gecikme faizi uygulanıyor. İşte emlak vergisinde gecikme faizi hesaplama formülü..

Kira kontratı damga vergisi hesaplama 2015!

Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergiye deniyor. Peki, kira kontratları için ne kadar ödenir? İşte kira kontratı damga vergisi hesaplama 2015...

damga vergisinde hesaplama Haberi

damga vergisinde hesaplama

Damga vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi olarak tanımlanıyor. Damga vergisine tabi kağıtların özellikleri:

- İbraz edilebilir olması,

- İmzalanabilir yada imza yerine geçen ibareler olması

- Hüküm içeriyor olması.


Damga vergisi hesabı..

Kağıtların Damga Vergisi bu kanuna ekli (1) sayılı tabloda yazılı nispet veya miktarlarda alınır. Şu kadar ki her bir kağıt için hesaplanacak vergi tutarı (1) sayılı tabloda yer alan sınırlamalar saklı kalmak üzere 800 bin Yeni Türk Lirasını aşamaz. 


Bir önceki yılda uygulanan bu azami tutar, her takvim yılı başından geçerli olmak üzere, o yıl için tespit ve ilan olunan yeniden değerleme oranında artırılır. Bakanlar Kurulu yeniden değerleme oranının % 50 fazlasını geçmemek ve % 20'sinden az olmamak üzere yeni 

oranlar tespit etmeye yetkilidir. 

Belli parayı...