07 / 05 / 2024

Damga vergisinde yeni düzenleme

Damga vergisinde yeni düzenleme

AK Parti Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, damga vergisinde yeni düzenlemenin seçim sonrası TBMM’ye getirileceğini açıkladı.

Elektrikli arabalar 2024'e damga vuracak! İşte satışa çıkacak yeni elektrikli otomobiller

Elektrikli otomobiller 2024 yılına damga vuracak. Her hafta yeni bir model tanıtılması planlanan elektrikli otomobil piyasasında 60'ın üzerinde yeni modeller satışa çıkacak.

Toyota'nın en ucuz elektriklisi SUV modeli satış rekoru kıracak...

Elektrikli otomobil piyasasının hızlandığı bu son zamanlarda piyasaya damga vuracak yeni bir Toyota'dan geldi. Hem tasarım harikası hem de uygun fiyatı ile Toyota’nın en ucuz elektrikli SUV modeli resmen satış rekorları kırmaya geldiği belirtildi. İşte yeni model ve haberin detayları…

GYODER'in yeni konut modeli Cityscape Global 2023'e damga vurdu!

Riyad'da gerçekleştirilen ve merakla beklenen Cityscape Global 2023'e katılım sağlayan GYODER'in yeni konut modeli Cityscape Global 2023'e damga vurdu...

Özel İletişim ve Konaklama Vergisinde Yeni Zamlar mı Geliyor?

Son dönemde uygulanan ÖTV ve KDV zamlarının ardından, vergi düzenlemelerindeki artışlar devam ediyor. Yeni bir dönemde Özel İletişim Vergisi ve Konaklama Vergisi'nde yüksek oranlı zamların geleceği konuşuluyor. Bu zamlar ise 'Gözün aydın yüzde 52' olarak adlandırılmaya başladı. 

Ek motorlu taşıtlar vergisinde yeni düzenleme! Ödemeler 2 taksitle yapılacak!

TBMM'ye sunulan torba yasa teklifinde, yeni düzenlemeler arasında motorlu taşıtlar vergisi de yer alıyor. Motorlu taşıtlar vergisi artık 2 taksitle yapılabilecek. Peki MTV vergisi ilk taksit ödemesi ne zaman?

İthalat yapanlar bu haber sizi çok ilgilendiriyor! Gümrük vergisinde yeni düzenleme geldi!

Ticaret Bakanlığı’ndan, ithalat yapanları ilgilendiren önemli bir karar geldi. Bakanlık, gümrük vergilerinde 2023 yılı için değişiklikler yapıldığını duyurdu.

Gümüşün parlayacağı net tarih açıklandı! Bu rakam yeni yıla damga vuracak! Gümüş yatırımcıları yerinde duramayacak!

Analistler, volatil yapısından dolayı son iki yılda yeterince değer görmeyen gümüşün altından daha iyi performans göstereceğini belirtti. Analistler gümüşün parlayacağı net tarihi açıkladı! Bu rakam yeni yıla damga vuracak! Gümüş yatırımcıları yerinde duramayacak!

Bu altcoinler yeni haftaya damga vuracak! İşte kripto paralardaki düşüşe rağmen bomba gibi gelen 10 altcoin!

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan kripto paralardaki düşüş devam ederken, 29 Mayıs haftasına damga vuracak altcoinler açıklandı. İşte yatırımcıların merak ettiği o altcoinler...

2022 emlak vergisinde artış oranları ne oldu?

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren emlak vergisinde artış oranları belli oldu. İşte yeni yılda ödenecek vergi oranları...

Konut kira geliri vergisinde yeni dönem!

Yeniden değerleme oranının netlik kazanması sonrasında  2022’de konutlarını kiraya verenler için getirilen vergi istisnası 7 bin liradan 9 bin 500 TL’ye çıkarıldı. 

Değerli konut vergisinde yeni dönem başladı!

Emlak vergisinde yeni dönem olan 'değerli konut vergisi' uygulaması başladı. Taşınmazın değeri 5 milyon 227 bin TL'den fazla olan mülk sahipleri değerli konut vergisi ödemeye başlayacak. 

Damga vergisinde kira bedeli düşük gösterilirse ne olur?

Damga Vergisi Kanunu’nun 10. maddesine göre, nispi vergide, kâğıtta yazılı belli para vergi matrahını meydana getiriyor. Peki kağıtta yer alan belli para gerçeği yansıtmıyorsa, matrah ne olur?

Taşınmaz vergilemesinde yeni yıl tarifesi!

Taşınmazlar üzerinden alınan iki servet vergisi var. Biri emlâk vergisi, diğeri değerli konutlar vergisi. Peki vergi oranları belli oldu mu? İşte taşınmaz vergisinde yeni yıl tarifesi...

Damga vergisinde yeni düzenleme Haberi

Damga vergisinde yeni düzenleme

AK Parti Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, damga vergisinde yeni düzenlemenin seçim sonrası TBMM’ye getirileceğini açıkladı.Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması etkinliğinde konut üretenleri ilgilendiren önemli müjdeler de geldi. Zirvenin açılışında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, inşaat sektörünün, proje üretiminde Çin’den sonra dünyanın ikinci büyüğü olduğunu söyledi.

‘HAKSIZ VERGİ TAHSİLATI ÖNLENECEK’

8.5 yıl bu sektörde faaliyette bulunduğunu hatırlatan Demiröz, “Konut üretiminde en az yüzde 2.5, Damga Vergisi’ne gidiyor. Bir işte cironun yüzde 15’i kâr ise, bu 2.5’luk oran, karın yüzde 15-16’sına denk geliyor. Yani karınızın yüzde 15-16’sı Damga Vergisi’ne gidiyor. Diğer ruhsat harçları hariç! Bunun mutlaka bir an önce düzeltilmesi lazım. Bunu size değil kendime söylüyorum. İnşallah çok yakından takip edeceğim. 1 Kasım seçimleri sonrası oluşacak parlamentoda gündeme...