23 / 07 / 2024

damlacık

damlacık

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından haziran 2014 te Damlacık'ta kamulaştırılan fakat yıkılmayan evler geride kalanların başına dert oldu. Mağdur vatandaşlar, kış öncesi yaşanan belirsizliğe kızıyor.

İzmir Damlacık, yeşil alan olacak!

İzmir'in tarihi semti Damlacık, yeşil alan olacak. İzmir'de Konak Tünelleri projesi kapsamında kamulaştırılması gündeme gelen Damlacık semtinin projenin tamamlanması sonrası yeşil alan olarak değerlendirileceği belirtildi.

İzmir Damlacık'taki binalar ne olacak?

İzmir’in 8 bin 500 yıllık tarihinde önemli bir yeri olan Damlacık semti şu aralar perişan durumda. Konak-Yeşildere tüneli inşaatı sebebiyle kamulaştırılan semtteki binaların akıbeti merak ediliyor...

Konak Damlacık Mahallesi kaderine terk edildi!

İzmir Konak Tünelleri’nin yapımından sonra kaderine terk edilen tarihi Damlacık mahallesi sakinleri, “Ne olacak bu Damlacık’ın hali” deyip yetkililerden destek istedi.

İzmir Damlacık'ta yıkımlar yeniden başladı!

2014 yılı Haziran ayında kamulaştırılan, Konak Tünelleri'nin yakınında bulunan evlerdeki yıkım çalışmalarına, uzun bir aradan sonra yeniden devam ediliyor. Yıkımı dört gözle bekleyen vatandaşlar ise, bugüne kadar gecikmesinden şikayetçi.

İzmir Damlacık'ta kamulaştırılan evler neden yıkılmıyor?

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından haziran 2014 te Damlacıkta kamulaştırılan fakat yıkılmayan evler geride kalanların başına dert oldu. Mağdur vatandaşlar yıkımlar yapılmadığı için yaklaşan kış koşulları öncesi evlerini tamir edememekten yakındı.

Damlacık'ta kamulaştırılan evler neden yıkılmıyor?

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından haziran 2014 te Damlacık'ta kamulaştırılan fakat yıkılmayan evler geride kalanların başına dert oldu. Mağdur vatandaşlar, kış öncesi yaşanan belirsizliğe kızıyor.

Damlacık'taki evlerde hasar tespiti yapılmalı!

İzmir'in en eski ve gözde semtlerinden Damlacık'ta Konak Tüneli çalışmalarından dolayı bir çok ev kamulaştırılıp yıkıldı. Az sayıda evde az sayıda semt sakini yaşamlarını sürdürmeye çalışırken, yetkililerin kendilerini unuttuğunu öne sürdü.  

Sivas İl Özel İdaresi, asfalt çalışmalarına devam ediyor!

İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelinde köy yollarında asfalt ve bakım-onarım çalışmalarını sürdüren İl Özel İdaresi, merkeze bağlı İncesu, Damlacık ve Durdulu grup köy yolunu asfalta kavuşturdu.

İzmir Damlacık'taki tescilli binalar restore edilecek!

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Konak Tünellerinin Mayıs ayında araç geçişine açılacağını, kamulaştırma tepkilerine neden olan Damlacık semtinin ise turistik merkez haline geleceğini belirtti...

Damlacık'ta binalar talan ediliyor!

İzmir'in Damlacık semtindeki Konak Tüneli çalışmalarıyla ilgili sıkıntılar bitmek bilmiyor. Kamulaştırılanlar ile henüz kamulaştırılması yapılmayan, aralarında tescilli olanların da bulunduğu binalar, hırsızların ve hurdacıların gazabına uğradı.

Konak Tüneli inşası Damlacık Camii'ni de etkiliyor!

Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları 2’inci Bölge Müdürlüğü ortaklığında yürütülen ve tamamlanma aşamasına gelen Konak Tünelleri Projesi, Damlacık’ta bir tarihi silip geçti. Damlacık Camisi inşaat çalışmaları sonrasında başlayan yıkıma karşı direniyor.

Konak Tünelleri için kamulaştırmaya karşı 120 kişi barodan yardım istedi!

Bakanlar Kurulu, yapımı süren Konak Tünelleri'nin üstündeki Kadriye, Çimentepe ve Damlacık'taki bazı evleri, yıkılma riski nedeniyle, acele kamulaştırdı. Ancak kira ödenmeyen, evlerinde çatlaklar oluşan ve kamulaştırmaya karşı çıkan 120 kişi izmir Barosu'

İzmir Damlacık'ta yıkım başladı!

Konak Tüneli inşası ile birlikte yıkım çalışmalarının başladığı Damlacık’ta bir tarih de gidiyor. Şu anda İzmir’in gözde semtinden geriye sadece mezbelelik ve viraneyi andıran manzaralar kaldı

Damlacık'tan sonra Beştepeler de direniyor!

İzmir'in tarihi semti Damlacık'ın ardından Konak-Yeşildere Tünelleri'nin geçtiği hat üzerinde bulunan Çimentepe, Tınaztepe, mahalleleri de tünel inşaatının yarattığı olumsuzluklara karşı ortak mücadele etme kararı aldı

damlacık Haberi

damlacık

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından haziran 2014 te Damlacık'ta kamulaştırılan fakat yıkılmayan evler geride kalanların başına dert oldu. Mağdur vatandaşlar yıkımlar yapılmadığı için yaklaşan kış koşulları öncesi evlerini tamir edememekten yakındı.



Tünelin Mayıs ayında açılmasına itiraz davalarının bitmesine rağmen kamulaştırılan evlerin yıkılmadığını dile getiren mağdurlardan Naim Yazıcı, "Karayolları yetkilileri tarafından Ağustos ayında yıkım kararı alınan evlerin yıkılacağı her şeyin bitirileceği sözü verildi. Tünel ve kamulaştırma dışında kalan 425, sokak, No 14'deki evimiz tünel çalışmaları sırasında hasar görmüştü. Benzer durum hem bizim sokakta hem de diğer sokakta onlarca evde yaşanıyor. Hafif hasarlı evlere hasar bedeli ödenmesi gerekiyor. Hasar tespiti için evimize bilir kişi geldi fakat, bitişiğimizde kamulaştırılan evler yıkılırken evlerimizin yeniden hasar göreceği gerekçesiyle hasar bedeli alamadık. Önümüzde kış var. Yıkılması...