06 / 05 / 2024

Danimarka camileri

Danimarka camileri

Danimarka'nın ilk minareli camisi Kopenhag'da açıldı. Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, Katar'ın finansmanıyla inşa edilen ülkenin ilk minareli camisi törenle açıldı. Cami görünümündeki ibadethanenin açılışında, Kur'an-ı Kerim okundu.

Atatürk'ün tasarladığı köy projesi Danimarka'da uygulandı! İşte İdeal Cumhuriyet Köyü

Mustafa Kemal Atatürk vefat etmeden önce 1937 yılında Türkiye'yi temelden kalkındırmayı amaçlayarak 'İdeal Cumhuriyet Köyü' projesini yaptı. Bu proje Danimarka'da uygulanarak tüm dünyaya örnek oldu. İşte Danimarka'da bulunan İdeal Cumhuriyet Köyü...

İş arayanlara Avrupa’dan güzel haber! Danimarka’da 82 bin personel alınacak! Siz de Avrupa’da yaşayabilirsiniz…

Danimarka ülke genelinde bulunan personel eksiğini gidermek maksadı ile 82 Bin işçi alımı yapacak. Özel Sektör ve kamu için alımlar gerçekleşecek. İşte detaylar…

Kosova, hapishane hücrelerini Danimarka'ya 15 Euro'ya kiraya verecek!

Kosova, Danimarka'ya 300 hapishane hücresi kiralamaya onay verdi. Kararla beraber İskandinav ülkesinde hapishanelerin doluluk oranlarının düşürülmesi planlanıyor. Danimarka, bu hücreler için Kosova'ya beş sene boyunca, senelik 15 milyon Euro ödeme yapılacak.

Danimarka, Kuzey Denizi'nde enerji adası inşa edecek!  Üç milyon konut etkilenecek!

Danimarka Kuzey Denizi'nde enerji ada inşası için düğmeye bastı. İlk etapta üç milyon konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak proje 2033 yılında tamamlanması bekleniyor. 

Antalya'daki 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın simge camileri arasında olan 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor, çalışmalar tamamlandığında cami müze işlevi görecek.

Danimarka'da gettolar için yer değiştirme hibeleri tartışma yarattı!

Danimarka Odense'de belediye meclisinin, gettoları ortadan kaldırmak için bölgedeki hükümlülere ödeme yapmayı öngören teklifi 'ödül mü, ceza mı?' tartışması yarattı...

Donald Trump'tan Danimarka Başbakanının Grönland yorumuna tepki!

ABD Başkanı Trump, Danimarka Başbakanı Frederiksen'in ABD'nin Grönland'ı satın alması fikrini "absürt" olarak değerlendirmesi "çirkin ve uygunsuz" tepkisini verdi.

'Donald Trump Grönland'ı satın alacak' iddialarına yanıt!

ABD Başkanı Donald Trump’ın Danimarka’ya bağlı Grönland adasını satın alacağı iddia edilmişti. Grönland Dışişleri Bakanı Ane Lone Bagger, “İş yapmaya hazırız, ancak satılık değiliz” diye açıklama yaptı.

Danimarka eksi 0.5'lik faizle konut kredisi veriyor!

Danimarka'nın üçüncü büyük bankası olan Jyske Bank, eksi 0.5'lik faizle konut kredisi sunmaya başladı. Bu, bankanın borç alana üste para ödemesi gibi bir anlama geliyor.

Kerkük bir an önce imar edilsin!

Irak'ın Kerkük kentinde, bayram namazı için camileri dolduran vatandaşlar, ülkenin barış ve huzuru için dua etti. Vatandaşlar bir an önce evlerinin yeniden inşa edilmesini istediklerini dile getirdi.

Batı Avrupa'nın en yüksek kulesi 2023'te tamamlanacak!

Batı Avrupa'nın en yüksek kulesi Danimarka'nın 7 bin nüfuslu Brande beldesinde inşa ediliyor. 64 kilometre öteden görülmesi mümkün kulenin 2023'te tamamlanması planlanıyor.

Almanya-Danimarka Otoyolu'na onay!

Almanya ve Danimarka'yı birbirine bağlayacak 8 milyar dolar maliyetli otoyol ve tünel projesine onay verildi. Projenin 2024 yılında tamamlanması öngörülüyor.

Oscar ödüllü yönetmen Ridley Scott mimarlara seslendi!

Türk Hava Yolları'nın kısa filminin yönetmenliğini yapan Oscar ödüllü dünyaca ünlü yönetmen Ridley Scott, İstambul'daki tarihi camileri çok beğendi. 

Danimarka camileri Haberi

Danimarka camileri

Dansk İslamisk Rad tarafından Nörrebro Rovsingsgade'de yaklaşık 7 bin metrekare üzerine kurulan ve "Hamad Bin Khalifa Medeniyet Merkezi" adı verilen ülkenin ilk minareli camisinin açılışı için yapılan törene, Katar Vakıflar ve İslami İşler Bakanı Gaith bin Mubarak, Kopenhag Belediyesinin Kültür ve Gençlik Dairesi Başkanı Pia Allerslev ile Sağlık ve Bakım Dairesi Başkanı Nina Thomsen, Danimarka'daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Danimarka Kilisesi temsilcileri katıldı.


Minareli ve kubbeli oluşuyla Danimarka'da ilk kez bütün özellikleriyle bir cami görünümündeki ibadethanenin açılışında, Kur'an-ı Kerim okundu.


Daha sonra konuşma yapan Katarlı Bakan bin Mubarak, bu tür bir merkez açmanın medeniyetler arasında köprü oluşturmaya katkı sağladığını belirtti. Katar olarak toplumlar arasında köprü oluşturacak bu tür projeleri desteklemeyi ve böylesi yerler açmayı her zaman düşündüklerini ifade eden bin...