03 / 05 / 2024

dar gelir grubuna konut formülü

dar gelir grubuna konut formülü

Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uyan, Hazine'ye ait arazilerin devlet eli, planlaması ve kontrolüyle dar gelirli vatandaşlar için konut inşasına ayrılması önerisinde bulundu.

Orta gelirliye konut kampanyasından kim, nasıl yararlanacak?

Dar gelirlilere sosyal konut projesinden sonra şimdi gözler orta gelir grubuna yönelik konut projesine çevrildi. Peki, Orta gelirliye konut kampanyasından kim, nasıl yararlanacak?

TOKİ orta gelir grubu tarihi belli oldu mu? TOKİ orta gelir evleri ne zaman başlayacak?

TOKİ orta gelir grubuna yönelik kampanya gündeme geldi. Alt gelir grubu kampanyasından gözler TOKİ orta gelir evlerine yönelik kampanyalara çevrildi. İşte detaylar!

TOKİ orta gelir grubu nedir? TOKİ orta gelir grubu başvuru şartları nelerdir?

TOKİ sosyal konut projelerinin bilindiği gibi temelleri atıldı. Sırada orta gelir grubuna yönelik çalışmalar var. Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un açıklamalarından sonra TOKİ orta gelir grubu araştırılamaya başlandı.

Aşırı pahalı konut sorununa çözüm raporu açıklandı: Öncelik dar gelir grubuna verilmeli

Türkiye'de son bir yılda aşırı pahalanan konut fiyatları ve kira sorununa Saadet Partisi'nden çözüm önerisi geldi. Partinin yaptığı değerlendirmede dar gelir grubunun konuta erişiminin önceliklendirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

TOKİ yeni sosyal konut kampanyasını duyurdu: Bu illerde 120 180 ve 240 ay vade seçeneğiyle satılacak

TOKİ dar ve orta gelir grubuna yönelik yeni bir sosyal konut projesinin geleceğinin açıklamasını yaptı. Ev sahibi olmak isteyenlere 120, 180 ve 240 ay vadeyle sunulacak evlerin inşa edileceği iller de belli oldu. İşte kampanyayla ilgili bilgiler...

TOKİ'nin İzmir Karaburun'daki projesinde sular durulmuyor!

İzmir’in Karaburun ilçesinde TOKİ tarafından hayata geçirilmek istenen konut projesine Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'dan tepki geldi. Erdoğan, "Bu konutlar dar gelirli vatandaşlarımıza hitap etmeyecek, üst gelir grubuna yönelik bir rant projesi olacaktır" dedi.

TOKİ'nin ürettiği 51 bin evden 678'i alt gelir grubuna yönelik!

TOKİ'nin İstanbul projeleri değerlendirildiğinde bitirilen 50 bin 918 konuttan yalnızca 678’inin alt gelir grubuna yönelik inşa edildiği belirlendi.

TOKİ'den emekli ve dar gelirliye ev sahibi olma müjdesi!

TOKİ, ev sahibi olmak isteyen yaşlıları da düşünüyor. Emekli maaşı ve geliri aylık net 5 bin 500 TL'yi geçmeyenler, TOKİ'nin alt gelir grubuna yönelik satışa çıkardığı konutlardan yararlanabiliyor...

TOKİ dar gelir grubu başvuru şartları!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın hayata geçirdiği projelere başvuru yapacak alt gelir grubu vatandaşların bazı şartlara sahip olması gerekiyor. İşte o şartlar... 

TOKİ’den dar gelirliye 1.631 konut!

TOKİ, dar gelirli vatandaşların ulaşabileceği konutlar üretmeyi sürdürüyor. Şu anda alt ve orta gelir grubuna yönelik 24 ilde toplam 1631 konut satışta. Bu projelerden 335 liradan başlayan taksitlerle konut sahibi olunabiliyor.

TOKİ'den dar gelirli vatandaşlara 1.685 konut!

TOKİ dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmaya hayalinin gerçekleştirmeye devam ediyor. TOKİ alt ve orta gelir grubuna yönelik 25 şehirde 1685 konutu açık satışa çıkardı...

TOKİ Kemalpaşa alt gelir için kuralar çekildi!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde TOKİ tarafından alt gelir grubuna yönelik sosyal konut projesi kapsamında yapımı devam eden konutların hak sahiplerinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı.

TOKİ'nin üst gelir grubu konutları meclis gündeminde!

2003-2018 yılları arasında TOKİ tarafından üst gelir grubuna yönelik yapılan konutlar ve bu sürede TOKİ'ye tahsis edilen hazine arazileri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sütlü, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

dar gelir grubuna konut formülü Haberi

dar gelir grubuna konut formülü



Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uyan, Hazine'ye ait arazilerin devlet eli, planlaması ve kontrolüyle dar gelirli vatandaşlar için konut inşasına ayrılması önerisinde bulundu.


Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, gayrimenkul sektörüne ilişkin değerlendirmeler yaptı.


Uyan, "Bugün Türkiye'de yıllık ortalama 850 bin konut ihtiyacı olduğu herkes tarafından biliniyor, ancak herkesin görmezden gelmek zorunda olduğu önemli bir gerçek var. Talep ağırlıklı olarak orta ve alt gelir grubundan geliyor. Ancak maalesef inşaat sektörü artan arsa maliyetleri ve yeni KDV oranları yüzünden bu gerçeğe yönelik bir çalışma yapamıyor" diye konuştu.


Kentsel dönüşümün sadece inşaat sektörünün kar edeceği bir alan olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Uyan, "Kentsel dönüşümün en büyük dayanağı depremdi, depreme karşı hazırlık yapmaktı. Fakat bugün karlılıkların düşük olması ve kat maliklerinin yüksek beklentileri nedeniyle...