30 / 04 / 2024

darbe girişimi yatırımları etkiledi mi

darbe girişimi yatırımları etkiledi mi

FETÖ’nün 15 Temmuz gecesi yaptığı darbe girişimi, yabancı yatırımcıyı durdurmadı. 15 Temmuz’dan bu yana birçok yabancı yatırımcı Türkiye’ye geldi. Yatırımlarda rotayı Türkiye’ye çevirenler arasında Körfez ülkeleri dikkat çekti.

2019'dan bu yana İzmir'de hangi yatırımlar yapıldı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının 6. birleşimi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yönetiminde gerçekleştirildi. Tunç Soyer burada 2019'dan beri yapılan yatırımları tek tek açıkladı...

Hay Girişim İnşaat Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Hay Girişim İnşaat Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ümraniye'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Zeki Tuğrul tarafından kuruldu.

İzmir Girişim Grubu, gayrimenkul yatırımlarına odaklanacak!

İzmir Girişim Grubu (İGG), kuruluş işlemlerinin bitirilmesinin ardından sahaya indi. İlk etapta gayrimenkul yatırımlarına odaklanacak olan İGG, para kazanan ve yatırımda bulunan sportif odaklı bir şirket şeklinde büyümeyi planlıyor.

Re-Pie Portföy Yönetimi gayrimenkul yatırımlarında hız kesmiyor!

Gayrimenkul yatırım fonları (GYF) ve girişim sermayesi yatrıım fonları (GSYF) kurmak ve yönetmek için 2015 yılında kurulan Re-Pie Portföy Yönetimi; yeni yatırımlar yaparak portföy büyüklüğünü sene sonunda 4 milyar TL'ye ulaştırmayı amaçlıyor.

Rihanna emlak yatırımlarıyla zengin oluyor!

Rihanna, Forbes'un kendi girişimleriyle zengin olan kadınlar listesine adını yazdırdı. Emlak yatırımlarıyla dikkat çeken ünlü şarkıcı, kiraya verdiği malikanesinden ayda 16 bin 500 dolar gelir elde ediyor.

Türklerin yurtdışında doğrudan yatırımları artıyor!

Türk girişimciler başka ülkelerde yatırımlarını artıyorlar. Peki, Türk girişimcilerin yurtdışı yatırımlarının giderek artmasının nedenleri neler? 

Emlak sektörü darbe girişimi sonrası yükseldi!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı olan Yıldıray Gökkaya, bugünkü yazısında emlak sektörünün darbe girişimi sonrası tepkilerini ve yükselişini anlattı. İşte o haber...

Konut yatırımları hızlandı!

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, darbe girişimi sonrasındaki inşaat sektöründeki süreci değerlendirdi. Cengiz, yatırımlarını hızlandırdıklarını söyledi.

Darbe girişimi dev projeleri engelleyemedi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, hayata geçirilen projelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Arslan, darbe girişiminin projeleri engelleyemediğini, yatırımların hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Gayrimenkul yatırımları dövizi geçti!

Gayrimenkul sektörü, 15 Temmuz darbe girişimi, terör olayları, ekonomideki dalgalanma sebebiyle 2016 yılında zor bir sınav verdi.

Torbalı'da inşaat yatırımları hız kesmedi!

İzmir'de Torbalı Ticaret Odası'nın araştırması konut alım-satımında Torbalı'ya olan ilgiyi, 15 Temmuz darbe girişiminin bile etkilemediğini gösterdi. Torbalı'da inşaat sektöründe yatırımlar hız kesmedi.

Gurbetçiler emlak yatırımlarını askıya aldı!

Gurbetçiler önceki yıllarda emlak alanında ciddi bir yatırım yaparken bu yıl ülkede yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminden dolayı yatırımlarını askıya aldı.

Nef 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yatırımları hızlandırdı!

Gayrimenkul şirketi Nef, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında frene basmak yerine yatırımlarına hız vermeye karar verdi.

darbe girişimi yatırımları etkiledi mi Haberi

darbe girişimi yatırımları etkiledi mi

Fettullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişimine rağmen Türkiye’de yatırımlar hız kesmiyor. Yaklaşık 1.5 ay içinde yerli-yabancı birçok şirket Türkiye’de milyarlarca dolarlık yatırım yapacağını açıkladı. Yurtdışından gelen yatırımların ağırlıklı kısmının Ortadoğu’dan olması dikkat çekti. Türkiye’de yatırımları bulunan Körfez sermayesinin en önde gelen fonlarından  Abraj Capital, darbe girişimi sonrası Türkiye’de yatırım için 526 milyon dolar bütçe ayırdığını açıkladı.



ENERJİ VE İNŞAAT’A İLGİ

Açıklamanın hemen ardından Körfez sermayesinin bir diğer büyük fonu Wamda, Türkiye ve Pakistan’a toplamda 500 milyon dolarlık bir yatırım bütçesi ayırdığını duyurdu. Wamda Capital’in Kurucusu ve CEO’su Fadi Ghandour, büyük çoğunluğu Türkiye’ye yönelik olacak fonun Türkiye’de teknoloji üzerine yatırım yapacağını vurguladı. Katarlı QT Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdüllatif All Meer de, darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmelere rağmen projelere...