29 / 04 / 2024

darphane

darphane

Yeni nesil bandrol dönemine adım atıldı. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından kullanılan yeni nesil bandrollerin dolandırıcılıklara karşı gelmek. İşte detaylar…

Darphaneden flaş karar! Türk lirasında değişime gidiliyor!

Türkiye’de sahte paraya karşı mürekkep ve bandrol kağıdı bir yıl içinde gelişime sokulacak. Hayata geçecek uygulamayla vatandaşlar cep telefonuna indireceği uygulama ile paranın sahte olup olmadığının kontrolünü sağlayabilecek.

500 liralık banknot geliyor iddiasının ardından düğmeye basıldı! Darphane ilk adımı attı

Türkiye'de yükselen enflasyon karşısında TL'nin alım gücündeki düşüş ekonomi yetkililerinin yeni bir adım atmasına neden oldu. Gelen son dakika bilgisine göre tedavüle 500 TL'lik banknot ve 5 liralık madeni para basılacağı iddia edildi.

Altın alım satımında yeni dönem başlıyor! Kuyumcuya gitmeden önce herkes baksın! O gram altınlar sahte!

Altın piyasasında sahteciliğin önüne geçebilmek için altın alım satımında, Darphane tarafından yeni bir dönem başlatılıyor.

Altına hücum başladı! Darphane çift vardiyaya geçti…

Vatandaşın artan talebi kuyumcularda altın bırakmadı. Yaşanan altın sıkıntısı yüzünden Darphane hafta sonu fazla mesai yaptı, pazartesiden itibaren de çift vardiyaya geçti.

Hazine Bakanlığı açıkladı! Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nde çalışacak 50 işçi alınacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında, kurumda çalıştırılmak üzere 50 kamu işçisi istihdam edeceğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

34 yıl önce tedavülden kaldırılan 2.5 TL’lik madeni paralar geri geliyor

Darphane'de 34 sene öncesinde tedavülden kaldırılan 2.5 Türk Lira’lık madeni paralar yeniden basılacak. Verilen bilgi doğrultusunda hazırlıklarını tamamlayan Darphane, 2.5 Türk Lira’lık bozuk parayı basmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan onay bekliyor. İşte haberin ayrıntıları...

Kuyumcuda görünce şaşırmayın: Altın artık bu şekilde satılacak

Sahte altın satışını önlemek için önemli bir adım atıldı. Darphane Bandrollü Ürün İzleme Sistemleri Dairesi Başkanı Bülent Yılmaz'ın açıklamalarına göre, yeni sistemin uygulanmasıyla sahte altın satışının önüne geçilmesi hedefleniyor. Tüm gram altınlar ambalaj içinde ve sertifikalı olarak sunulacak.

1 TL, 50 kuruş, 25 kuruş ve 5 kuruşu olanlar dikkat! 14 yıl sonra bir ilk

Enflasyon ve dolar kuru rekora giderken Türk Lirası değer kaybetti. Cüzdanında, cebinde 50, 25, 5 kuruş ve 1 TL'si olanlar darphane yeni madeni para kararı açıkladı. Bozuk parası olanlar dikkat! İşte detaylar...

2023’ün ilk yarısında hiç 5 kuruş ve 1 kuruş basılmadı!

Alışverişlerde kart kullanımının artması ve nakit ödemelerde büyük banknotların kullanılması sebebiyle küçük madeni paralara olan talepte düşüş yaşandı. Bu doğrultuda, darphane, 2023’te hiç 5 ve 1 kuruş basmadı.

Herkes cüzdanında bu paraya baksın! Değeri asgari ücretten fazla! 

24 Haziran 2018 seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için bastırılan hatıralık bir liralıklar şu an yüksek değere ulaştı. Darphane tarafından bastırılan bu paranın değeri herkesi şaşırttı. 

Madeni para sorununa yeni çözüm! Ödemelerde yeni dönem başlıyor!

​​​​​​​Darphane’nin madeni para üretimi bu yıl başından bugüne kadar azalmaya devam ederken piyasada madeni para sıkıntısını da gündeme getirdi. Yalnızca bozuk para değil 5 TL, 10 TL ve 20 TL’lik banknot bulmanın da zorlaştığını söyleyen esnaflar, müşterilerinden kredi kartı ile ödeme talep etmeye b

Altında çarpıcı gelişme… Altın üretimi geçen yıla göre yüzde 408 arttı!

Darphane verilerine göre geçen yıla kıyaslandığında Türkiye’nin altın üretiminin yüzde 408 oranında artış gösterdi. Sadece çeyrek altın üretiminde artış geçen yıla göre yüzde 273 yükseldi.

Darphane’nin Altın Sertifikası ile piyasadaki gram altın arasındaki fiyat makası açılıyor!

Dolar kurunda bankalar ile serbest piyasa arasında oluşan kur farkından sonra şimdi de Borsa İstanbul'da işlem gören Darphane Altın Sertifikası ile piyasadaki altın fiyatları arasındaki fark açılmaya başladı.

Altın sertifikası gram altın farkını açtı! Al sat yapmak isteyenler dikkat! Bu rakamları görenlerin ağzı açık kaldı!

Darphane Altın Sertifikası ile piyasadaki altın fiyatları arasındaki fark gittikçe açılmaya başladı. Altın almak isteyen yatırımcılar rakamlar karşısında ağzı açık kaldı.

'İnşaat Demiri İzleme Sistemi' geliyor: Darphane inşaat demiri takip sistemi kuracak!

Darphane'nin inşaat demirinin üretimi veya ithalatından inşaatta kullanım ve laboratuvar deneyleri dâhil geçen tüm aşamalarda izlenmesini sağlayacak İnşaat Demiri İzleme Sistemi'ni (İDİS) kurmasına karar verildi. İşte ayrıntılar...

darphane Haberi

darphane

600 milyon lira yatırım ile kazandırılan İzmir Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan fabrika, Avrupa’nın en büyük bandrol üretim fabrikası olmuştu. Gelişen teknoloji sebebiyle yeni nesil bandrollerde sahtecilik çıplak gözle fark edinilecek. Önümüzdeki eylül ayında hizmete sunulması beklenen mobil uygulama yardımıyla tüketici kolayca bandrol kontrolüne bakabilecek.

ESKİ BANDROLLER DEŞİFRE EDİLMİŞTİ

Bandrol tasarımı 14 yılın ardından Türk olan mühendisler ile geliştirilen sistemle değişiklik göstermişti. Yeni nesil bandrollerin vereceği katkıları Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, DÜNYA’ya aktardı. Şahin, “14 yıl önce, o günün şartlarında başarılı bir sistem kurulmuştu fakat teknoloji sürekli gelişiyor ve bununla birlikte  şartlar değişiyor. Bandrollerle ilgili güvenlik önlemlerinin hemen hemen hepsi deşifre oldu” şeklinde konuşarak, şu ifadeleri kullandı:

“Yeni nesil bandrollerle, halk sağlığını tehlike altına atacak sahtecilikleri...