28 / 08 / 2024

DASK Afet Yönetim Sistemi nedir

DASK Afet Yönetim Sistemi nedir

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı yaptığı açıklamada "Afet derecesinde sayılabilecek olası büyük depremler için gerçekleştirdiğimiz yeni DASK Afet Yönetim Sistemi projemiz, konusunda dünyaya referans olabilecek yatırım ve iş birlikleriyle yürütülüyor." dedi..

Afet Yönetim Uzmanı Bülent Özmen: Depremle ilgili kanun ve yönetmelikler güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Özmen, afet yönetimi ile ilgili olan tüm kanun ve yönetmeliklerin risk azaltmayı öncelik alacak şekilde güncellenmesinin gerekli olduğunu söyledi. 

2020 afet yönetim planı ile ilgili 9 soru TBMM'de!

Bakanlığın afet yönetim planı ve depreme karşı önlem almak için ayırdığı kaynak miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

DASK Afet Yönetim Sistemi dünyaya referans olacak!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı yaptığı açıklamada "Afet derecesinde sayılabilecek olası büyük depremler için gerçekleştirdiğimiz yeni DASK Afet Yönetim Sistemi projemiz, konusunda dünyaya referans olabilecek yatırım ve iş birlikleriyle yürütülüyor." dedi..

Yıldırım'a Afet Yönetim Merkezi inşa edildi!

Yıldırım Belediyesi, afet stratejilerinin ve çalışmalarının yürütüleceği Afet Yönetim Merkezi’ni ilçeye kazandırmak için hazırlanıyor.

Yıldırım Afet Yönetim Merkezi'nde sona gelindi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, Afet Yönetim Merkezi'nin inşaatında sona geldi.

Yıldırım Afet Acil Kriz Yönetim Merkezi'nin inşaatı tam gaz!

Yıldırım Mimar Sinan Mahallesi’nde hayata geçirilen, bin 495 metrekare alana sahip Afet Acil Kriz Yönetim Merkezi’nin inşaatı sürüyor.

Yıldırım'a Afet Acil Yönetim Kriz Merkezi inşa ediliyor!

Yıldırım Belediyesi afet yönetim planını hazırlayarak yaşanması muhtemel felaketlerde can ve mal kayıplarını en aza indirmek için kente afet merkezi inşa ediyor.

Bursa Yıldırım'a afet yönetim merkezi inşa ediliyor!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından bölgeye Afet ve Acil Yönetim Merkezi inşa edilecek. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçenin deprem bölgesinde olduğunu hatırlattı.

Nilüfer İlçe Afet Yönetim Merkezi açılış için gün sayıyor!

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından inşa edilen Nilüfer İlçe Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi'nde sona gelindi. Mustafa Bozbey tarafından incelenen bina açılış için gün sayıyor.

Türkiye'deki konutların yüzde 42,1'i DASK'lı!

DASK Başkanı Murat Kayacı, büyük ilgi gören “Afet Bonusu” ihraçlarının güncellenerek 100 milyon dolar olarak devam ettiğini söyledi. Kayacı, “Afet Yönetim Projesi”yle de özellikle hasar konusunda sigortalılara daha hızlı ulaşacaklarını vurguladı.

Bursa Yıldırım'da Afet Yönetim Planı hazırlanıyor!

Yıldırım Belediyesi, Bursa Valiliği, Yıldırım Kaymakamlığı ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı İl Müdürlüğü (AFAD) ortaklığı ile Afet Yönetim Planı hazırlanıyor.

Sakarya Büyükşehir’den afet yönetim altyapısına katkı!

AKOM’da devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Olası bir afet durumunda planlama ve koordinasyon Afet Koordinasyon Merkezimizden sağlanacak.

Vasip Şahin Anadolu Yakası Afet Yönetim Merkezi’ni inceledi!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Anadolu Yakası Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde incelemelerde bulundu. İnşaatı tamamlanan Anadolu Yakası Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nin tefrişatı yapılıyor.

DASK Afet Yönetim Sistemi nedir Haberi

DASK Afet Yönetim Sistemi nedir

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, gelişmiş teknolojileri kullanarak tüm depremlerde kullanılabilecek bir altyapı oluşturmak için çalıştıklarını dile getirerek, "Afet derecesinde sayılabilecek olası büyük depremler için gerçekleştirdiğimiz yeni DASK Afet Yönetim Sistemi projemiz, konusunda dünyaya referans olabilecek yatırım ve iş birlikleriyle yürütülüyor. Hedefimiz, vatandaşlarımızın yaşamlarına kaldıkları yerden devam etmelerini sağlamak." dedi.

DASK'tan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin yakın tarihindeki en büyük ve en yıkıcı deprem olan 17 Ağustos Marmara depreminin 19. yılında Türkiye genelinde sigortalılık oranı yüzde 50 seviyesinde.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, sigortalılık oranları incelendiğinde, Marmara Bölgesi açık ara ilk sırada bulunurken Marmara’yı Ege, İç Anadolu, Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi takip ediyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi ise sigortalılık oranında son sırada yer alıyor.

Poliçe adedi, sigortalılık...