04 / 05 / 2024

DASK bedelini kim öder

DASK bedelini kim öder

Herhangi bir inşaatın yapımının bitmesi sonucu bağlı bulunduğu belediyeden alınan izin olan iskan; genel ve ferdi iskan olarak karşımıza çıkıyor. İşte genel ve ferdi iskan bedelleri...

Bazı insanları ne yaparsanız yapın ev sahibi yapamazsınız! Peki bunun bedelini kim öder?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten 'Bazı insanları ne yaparsanız yapın ev sahibi yapamazsınız!' diyerek bunun bedelini kimlerin ödediğini açıkladı. İşte o paylaşım...

Yapı kayıt belgesi bedelini kim öder?

Yapı kayıt belgesi bedelini kim öder? Yalnız imar barışına başvuran malik mi öder, yoksa tüm kat malikleri mi öder?

Doğalgaz güvence bedelini kim öder?

İGDAŞ’ın alacaklarını garanti altına alabilmek amacıyla mekanik sayaç kullanan abonelerden doğalgaz kullanım sözleşmesinin imzalanması sırasında aldığı bedel "Doğalgaz güvence bedeli" oluyor. Peki, doğalgaz güvence bedelini kim öder?

DASK sigortasını kim yaptırır?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mallar üzerinde birçok sigorta yaptırılabiliyor. Ancak yapılması zorunlu olan tek sigorta DASK sigortası olarak karşımıza çıkıyor. Peki, DASK sigortasını kim yaptırır? DASK kimin adına yapılır?

Tapu harç bedelini kim öder?

Tapu dairesinde gerçekleşen alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu harç bedelini kim öder? Tapu harcı kimin sorumluluğunda, alıcının mı yoksa satıcının mı?

DASK'ı kiracı mı yaptırır?

Türkiye'de 1999 büyük depreminden sonra hayatımıza giren Zorunlu deprem sigortası devlet tarafından zorunlu tutuluyor. Peki, DASK'ı kim yatırır? DASK'ı kiracımı yaptırır?

Dask sigortasını kim yapar?

Diğer sigortaların aksine kar amacı gütmeyen bu sigorta biçiminde ortak bir sigorta havuzu oluşturuluyor. Olası bir afet durumunda zararlarınızı karşılayabilmek için konutunuza dask sigortası yaptırmanız gerekiyor. Peki, Dask sigortasını kim yapar?

Şerefiye bedelini kim öder?

Taşınmazın cephe farklılığı, manzarayı görme durumu gibi faktörler dairenin bedelini farklı olmasını etkiliyor. Taşınmazın bedelinin farklı olmasına şerefiye bedeli deniyor. Peki, şerefiye bedelini kim öder?

DASK kiracı mı ev sahibi mi öder?

DASK, olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlandırmak için yapılıyor. Peki kiradaki evin deprem sigortasını kim öder? DASK kiracı mı ev sahibi mi öder?

Doğalgaz abonelik bedelini kim öder?

Doğalgaz abonelik talepleri; bağımsız bölüm maliki, binanın veya tesisin sahibi ya da bunların yetkili temsilcilerince yapılıyor. Peki doğalgaz abonelik bedelini kim öder? Doğalgaz abonelik ücretleri 2014 ne kadar?

Tellaliye bedelini kim öder?

Belediye Gelirleri Kanununa göre belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde her çeşit menkul ve gayrimenkul mal ve mahsüllerin satışı için ödenmesi gereken tellaliye bedelini kim öder?

Hasar durumunda DASK'a gönderilecek belge ve bilgiler nelerdir?

Meydana gelen deprem sonrasında, DASK poliçesine sahip konutunuzun hasar bedelini temin edebilmek için DASK'a birtakım bilgi ve belge gönderilmesi gerekiyor. Peki, hasar durumunda DASK'a gönderilecek belge ve bilgiler nelerdir?

DASK hasar tespiti!

DASK Zorunlu Deprem Sigortası poliçe sahiplerinin olası bir deprem sonrasında hasarlarının karşılanması için ilk önce tespitin yapılması gerekiyor. DASK hasar tespiti ve detayları haberimizde...

DASK bedelini kim öder Haberi

DASK bedelini kim öder

Genel ve ferdi iskan bedelleri!

İskan belgesi, herhangi bir inşaatın yapımının bitmesi sonucu bağlı bulunduğu belediyeden alınan izin olarak tanımlanıyor. Bu izin; "Genel İskan" ve "Ferdi İskan" olmak üzere iki şekilde karşımıza çıkıyor.


Genel iskan..

Genel iskan belgesi için, yapıyı yapmakla yükümlü olan müteahhitin binayı bitirdikten sonra bağlı bulunduğu belediyeye başvurması gerekiyor. Belediyenin genel iskan vermesi için öncelikle itfaiye müdürlüğünün binanın inşaatına başlamadan önce yapılan ve onaylanan yangın projesine uygun olarak yapılıp yapılmadığına dair onayını alması gerekir.


Bu projenin içinde yangın merpeninin yönetmeliklere ve projeye uygun olup olmadığı, yangın söndürme cihazlarının yönetmeliklere uygun olup olmadığı gözden geçirlir.


Bunun yanı sıra İl Savunma Müdürlüğünden binanın sığınağının yönetmeliklere uygun olduğuna dair onay alınması gerekiyor. Daha sonra SSK ile ilişiğin kesildiğine dair "Borcu yoktur" şeklinde bir belge...