02 / 05 / 2024

dask cezası

dask cezası

DASK, ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan sebep olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor. Peki, DASK zorunlu mu?

Türkiye'de konutların yüzde 46'sı DASK'lı!

Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Dr. N. Şerif Çakırsoy Marmara Üniversitesi’nde “Türk sigortacılık ve özel emeklilik sektörünün genel görünümü” konulu konferans gerçekleştirdi. 

DASK yaptırmayana abone cezası geliyor!

Depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı olarak bilinen ve yaptırılması zorunlu olan DASK için yeni yaptırımlar geliyor. 

Deprem sigortası ödenmezse ne olur?

Gayrimenkuller için DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için yapılıyor. DASK için gerekli belgeler temin edilerek poliçe ücretinin ödenmesi gerekiyor. Peki, deprem sigortası ödenmezse ne olur?

DASK zorunlu mu? Yapılmaz ise cezası var mı?

DASK son zamanlarda deprem konusunun gündeme gelmesi ile birlikte gündemdeki yerini sürdürmeye devam ediyor. DASK hakkında bilinmesi gereken önemli detaylar.

DASK zorunlu mu? DASK yaptırmamanın cezası var mı?

DASK, ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan sebep olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor. Peki, DASK zorunlu mu?

DASK yaptırmayana abone cezası geliyor!

Depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı olarak bilinen ve yaptırılması zorunlu olan DASK için yeni yaptırımlar geliyor. 

Deprem sigortası yaptırmama cezası nedir?

DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için isteniyor. Konutlar için zorunlu olan bu sigorta işyerleri için de yapılabiliyor. Peki, deprem sigortası yaptırmama cezası nedir?

Deprem sigortası cezası var mı?

DASK zorunlu deprem sigortası kapsamında bulunan gayrimenkuller için DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için isteniyor. Peki, yaptırmayanlara deprem sigortası cezası var mı?

DASK başvuru!

Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK'a nasıl başvurulur, merak ediyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte DASK başvuru noktaları...

DASK deprem haritası!

Yaşadığınız şehrin kaçıncı derece deprem risk bölgesinde yer aldığını merak ediyorsanız DASK deprem haritasını inceleyebilirsiniz. İşte DASK deprem haritası...

DASK bölgeleri!

Yıllık olarak düzenlenen DASK sigortası için ödenecek miktar, DASK bölgelerine göre değişkenlik gösteriyor. DASK bölgeleri için haberimizi inceleyebilirsiniz...

DASK bina bedeli!

Bina ve konutlar için yaptırılması gereken DASK sigortası yıllık olarak düzenleniyor. Peki DASK bina bedeli nedir? Yanıtı haberimizde...

DASK poliçesi nedir?

Depremin verdiği zararların teminatı olarak ödenmesi zorunlu tutulan DASK poliçesi nedir? DASK poliçesi nasıl düzenlenir merak ediyorsanız, yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

DASK bilgileri!

Konut ve binalar için yaptırılması gereken DASK'a dair merak ettiklerinizi haberimizin içerisinde bulabilirsiniz. İşte DASK bilgileri...

DASK poliçesi nasıl düzenlenir?

Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK poliçesinin konutlarda yapılması gerekiyor. Peki DASK poliçesi nasıl düzenlenir, merak ediyorsanız yanıtı haberimizde bulabilirsiniz...

DASK üçüncü kez zorunlu deprem sigortası yarışması başlattı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasının üçüncüsünü başlattı Türkiye’nin 81 ilini kapsayan, zorunlu deprem sigortası seferberliği niteliğindeki yarışmayla deprem güvenceli hayatın teşvik edilmesi ama

dask cezası Haberi

dask cezası

DASK bir diğer ifade ile Zorunlu Deprem Sigortası; deprem ve depremden kaynaklanan yangın, yer kayması ve tsunami risklerine karşı maddi güvence sağlıyor. Konutun kısmi hasarlı ya da oturulamaz duruma gelmesi durumlarında zararı tazmin ederek hayatın normale dönmesi, bu deprem sigortasının esas amacı olarak karşımıza çıkıyor. 

Dask poliçesi, sigorta şirketleri aracılığıyla yaptırılabiliyor. DASK, Zorunlu Deprem Sigortası’nın yaygınlığını ülke genelinde birlikte çalıştığı sigorta şirketleri, bunlara bağlı acenteler ve banka şubelerinden oluşan dağıtım ağıyla artıyor.

"Deprem geçecek, hayat devam edecek…" sloganı ile karşımıza çıkan DASK her yıl inşaat maliyetlerindeki artışa göre belirlediği azami bir tutarda teminat sağlıyor. DASK tarafından verilen azami teminat tutarı, 01 Ocak 2022 tarihinden itibaren bütün yapı tiplerinde 320 Bin TL olarak belirlend. 

DASK kapsamında azami teminat tutarı belirlenirken, yıkılan meskenin...