09 / 01 / 2025

DASK hesaplamaları

DASK hesaplamaları

Olası bir depremden sonra meydana gelecek maddi zararları karşılamaya yönelik DASK sigortası yapılıyor. DASK için ödenecek primlerin belirtildiği DASK hesaplama tablosu haberimizin içerisinde yer alıyor...

DASK deprem sigortası fiyatları!

Konut ve işyerleri için yaptırılması gereken DASK deprem sigortası fiyatları ve diğer detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

DASK hesaplama yöntemi!

Yıllık olarak düzenlenen DASK sigortası hesaplamaları belirlenen tarife ve talimatlara göre yapılıyor. DASK hesaplama yöntemi haberimizde...

Kerpiç evlere DASK yapılır mı?

Tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tâbi taşınmazlar üzerinde mesken olarak inşa edilmiş binalara; Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında belirlenen koşullara uyan binalara DASK yapılabiliyor. Peki, Kerpiç evlere DASK yapılır mı?

Kaçak binaya DASK yapılır mı?

Olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlayan DASK yıllık olarak düzenleniyor. Peki kaçak binaya DASK yapılır mı?

İşyerine DASK yapılır mı?

Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan DASK, olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlıyor. Peki işyerlerinde DASK yapılır mı?

DASK kiracı mı ev sahibi mi öder?

DASK, olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlandırmak için yapılıyor. Peki kiradaki evin deprem sigortasını kim öder? DASK kiracı mı ev sahibi mi öder?

Kiracı DASK yaptırabilir mi?

Zorunlu Deprem Sigortası genel anlamıyla, belediye sınırları içinde kalan meskenler için geliştirilmiş bir sigorta sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Kiracı DASK yaptırabilir mi? İşte yanıtı..

Kat irtifakına DASK yapılır mı?

Henüz inşaatı tamamlanmamış yapılara kat irtifakı deniyor. Peki kat irtifakına DASKyapılır mı? Kat irtifakına DASK zorunlu mu? DASK nerelere yapılmaz? DASK yapılırken dikkat edilmesi gerekenler neler?

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nı Karadeniz Teknik Üniversitesi kazandı!

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nda birinciliği Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Tweezers takımı aldı. Takım üyeleri 10 bin TL’lik para ödülünün sahibi olurken üniversitelerine de deprem masası kazandırdı...

DASK iskan zorunluluğu!

Binalar yapılan DASK sigortası, olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlıyor. Peki, DASK iskan zorunluluğu var mı?

İskansız binaya DASK!

İskan belgesi, inşaat çalışmaları biten yapılara veriliyor. Ancak yapının tasdikli projesine uygun olarak inşa edilmemesi gibi durumlarda yapıya iskan belgesi verilmiyor. Peki, iskansız binaya DASK yapılır mı?

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması finali 16 Haziran'da!

Türkiye’de ilk kez Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nda finali 16 Haziran 2014 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi / Üsküdar Salonu'nda gerçekleşecek...

DASK nasıl alınır?

Sigorta şirketleri tarafından yapılan DASK, depremin sebep konutlarda sebep olduğu maddi ve manevi hasarlara karşı bir güvence niteliği taşıyor. Peki, DASK nasıl alınır? DASK almak için neler gerekli?

DASK 2014 fiyatları!

Taşınmaz mal alım satım ve kiralama işlemlerinde zorunlu bir uygulama olan DASK, taşınmaz üzerinde yıllık olarak düzenleniyor. Peki, DASK ne kadar 2014? İşte DASK 2014 fiyatları..

Selamet Yazıcı: DASK'ın 12 milyar lira ödeme kapasitesi var!

DASK Anadolu Buluşmaları'nda konuşan DASK Başkanı Yazıcı, "Son 10 yılda dünyada yıllık ortalama 140 milyar dolar afet kaybı meydana gelmiş. Bu ekonomik kaybın yüzde 32'si sigorta ile karşılandığını söyledi.

DASK hesaplamaları Haberi

DASK hesaplamaları

DASK hesaplama tablosu!

Depremden sonra meydana gelebilecek hasarların teminatı için ödenmesi gereken DASK bedeli, her bölgede ve her konutta aynı olmuyor. Söz konusu DASK fiyatlarının belirlenmesi için DASK hesaplama tablosu nda 5 risk bölgesi ve 3 farklı yapı tarzı kıstas alınıyor.


DASK hesaplama tablosunda belirtilen söz konusu 5 risk bölgesi ve şehirleri şu şekilde sıralanıyor.

1. derece deprem bölgeleri:

İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Isparta, Uşak, Bursa, Yalova, Bilecik, Sakarya, Kocaeli, Düzce, Bolu, Karabük, Çankırı, Bartın, Amasya, Tokat, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak, Siirt, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Kırşehir, Kırıkkale.


2. derece deprem bölgeleri:

İstanbul, Tekirdağ, Zonguldak, Samsun, Erzurum, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Van, Bitlis, Şırnak, Batman, Diyarbakır, Adıyaman, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Adana, Antalya, Afyon, Kütahya, Eskişehir, Uşak,...