29 / 04 / 2024

DASK kapsamı

DASK kapsamı

Türk Reasürans'ın Genel Müdürü Selva Eren, "Konut yerine “bina” sigortalanmalı. Bir deprem anında, o bina komple yeniden yapılacak şekilde tazminata konu olmalı" dedi ve "Bizim verdiğimiz tazminat ile bina yeni ve güvenilir halde yerini bulmalı" açıklamasında bulundu.

Dubleks evler için dask yapılır mı?

6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu gereğince, tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tabi taşınmazlar zorunlu deprem sigortasına tabi tutuluyor. Peki, dubleks evler için dask yapılır mı?

Hangi binalar Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında değildir?

Zorunlu Deprem Sigortası, kimi yapıları kapsamı altına alıyorken; kimi binaları ise kapsamı dışında tutuyor. Buna göre hangi binalar Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında değildir? Zorunlu Deprem Sigortası yapılması gereken yerler nelerdir?

DASK sigortası kapsamı!

Zorunlu deprem sigortası yaptırdığınız takdirde hangi hasarlar karşılanıyor, merak ediyorsanız DASK sigortası kapsamı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

DASK poliçesi neleri kapsar?

Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK için her yıl DASK bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki olası bir depremde DASK poliçesi neleri kapsar, hangi masrafları karşılar? Yanıtı haberimizde...

DASK nerede yaptırılır?

Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK nerede yaptırılır? Merak ediyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Uzman isim uyardı! Depreme karşı sadece DASK değil, tüm varlıklara sigorta yaptırılması gerekir!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen depreme karşı vatandaşların, DASK yaptırmasının yanı sıra tüm varlıklarını sigorta kapsamına almasının önemini vurguladı.

DASK 6 Şubat depremlerindeki 600 bin dosya için 35 milyar TL ödedi!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Genel Müdürü Selva Eren yaptığı açıklamada asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle 600 bin dosya kapsamında 35 milyar Türk Lirası ödeme yapıldığını söyledi.

2024’te DASK’ ta yapılan değişiklikler neler?

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, 2024 başından itibaren DASK kapsamında zorunlu deprem sigortasında bir takım değişikler olduğunu belirtti. Peki 2024’te DASK’ ta ne gibi değişiklikler yapıldı? İşte ayrıntılar...

DASK'ta yeni düzen! Teminatlar iki katına çıkıyor: 1.416 TL prim ödenerek, 603 bin 200 TL teminat alınacak!

DASK, zorunlu deprem sigortası kapsamında değişikliğe hazırlanıyor. Bu doğrultuda primler de teminatlar da artıyor. İşte ayrıntılar...

Zorunlu afet sigortası geliyor! Tek poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek!

Zorunlu deprem sigortası yerini DASK kapsamında deprem, sel gibi bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortasına bırakıyor. Tek bir poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek. İşte ayrıntılar...

Deprem riskine karşı DASK tek başına yeterli değil! Mutlaka konut sigortası da yaptırın!

Depremde olası hasara karşı tek başına DASK poliçesi yaptırmak yeterli değil. Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında hasar gören konutlar için ödenen en yüksek tazminat tutarı 640 bin TL. Oysa bugün 100 metrekare konutun inşaat maliyeti 1 milyon TL civarında.

Bakan Nebati açıkladı! 2023'ün ilk çeyreğinde hayata geçiyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Zorunlu Deprem Sigortası'nın (DASK) kapsamının genişletilerek 2023'ün ilk çeyreğinde "Zorunlu Afet Sigortası"na dönüştürüleceğini açıkladı.

DASK kapsamında yer alan konut ve iş yerleri meclis gündeminde!

2003-2022 yılları arasında DASK Fonunda toplanan para tutarına ve yapılan harcamalara ilişkin soru önergesi verildi. CHP Mersin Milletvekili Alpat Antmen konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Orman yangınları ve seller DASK kapsamına giriyor! 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Noyan Doğan bugünkü yazısında orman yangınlarının ve sellerin DASK kapsamına girmesi için çalışmaların başlatıldığını kaleme aldı.

Evde bulunan eşyalar DASK kapsamına giriyor mu?

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında Doğal Afet Sigortaları Kurumu(DASK)'na talep arttı. DASK yaptıran birçok vatandaşın en çok merak ettiği konulardan biri, evde bulunan eşyaların sigorta kapsamına girip girmediği oldu. 

Sitelerde ortak alan sigortasına dikkat!

Eşyalar ve elektronik cihazlar DASK kapsamına girmez. DASK sadece evinize, binanıza gelecek zararları kapsar. Peki DASK sitelerin ortak alanlarında neleri kapsıyor?

6 soruda DASK 2020!

Deprem kuşağında bulunan ülkemizde sık sık orta ve büyük şiddette depremler yaşanıyor. Depremin ortaya çıkardığı olumsuzlukları ise Zorunlu Deprem Sigortası bertaraf ediyor. Peki DASK neyi karşılar, neyi karşılamaz? Hangi binalar DASK kapsamında? İşte tüm merak edilenler...

Türkiye'de 9,6 milyon konut DASK güvencesi altında!

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Mete Güler yaptığı açıklamada "Türkiye'de DASK kapsamına giren yaklaşık 17 milyon konut var. Bunun şu anda 9,6 milyonu sigortalı.Genel sigortalılık oranımız yüzde 54'lerde." diye konuştu.

DASK kapsamı Haberi

DASK kapsamı

Kuruluşunun üzerinden bir yıl geçen Türk Reasürans AŞ, blockchain teknolojili bir yatırım hayata geçirdi. 

Dünyanın önde gelen 21 sigorta ve reasürans şirketinin ortaklaşa kurduğu B3i Blok Zincir girişimine yatırımcı olan Türk Reasürans, İzmir depreminin ardından DASK’ta sınav verdi, iç pazarın yüzde 40’ına hakim oldu, KOBİ’ler için çıkardığı ürünü ile de yabancıların dikkatini çekti. Dünya'dan Handan Sema Ceylan'ın haberine göre; Türk Reasürans'ın Genel Müdürü Selva Eren, Kovid-19 salgınına rağmen zorlu geçen 2020’de küresel hedeflerinden geri kalmadıklarına dikkat çekerek, hızla global oyuncu olma yolunda yürüdüklerini belirtti. 

Birinci seneleri itibariyle, 17 elementer sigorta şirketinin, 34 farklı tretesinde yer aldıklarını belirten Eren, DASK ve İzmir depremiyle ilgili de açıklamalarda bulundu. Eren, şunları kaydetti: 

İzmir'de şimdiye kadar 170 milyon TL ödedik

İzmir depreminin hemen ardından bölgeye...