06 / 05 / 2024

dask neden zorunlu

dask neden zorunlu

Senelik olarak yatırılan DASK her sene yenilenir mi? Merak ediyorsanız detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

DASK hesaplama 2013!

Deprem Sigortası DASK nasıl hesaplanıyor? DASK bedeli neye göre belirleniyor? Merak ediyorsanız DASK hesaplama 2013 ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

DASK nedir?

Zorunlu deprem sigortası ya da diğer ifadeyle DASK, yaptırılması mecburi bir sigorta türü. DASK nedir? diyorsanız tıklayın...

Zorunlu sigortada yeni dönem başlıyor! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, DASK yerine zorunlu afet sigortasının geleceğini açıkladı. Buna göre, hem kapsam hem de tazminatlar yükselecek. Belirtilen kapsama eşyaların da gireceği açıklandı.

DASK nasıl yapılır ve ücreti nereye ödenir?

Doğal Afet Sigortaları Kurumu olarak bilinen DASK, deprem teminat sistemini düzenleyen ve her ev sahibinin Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmayı zorunlu kılan bir kamu kurumudur. Zorunlu Deprem Sigortası, yaşadığınız binada depremin neden olduğu maddi zararları karşılar.

DASK gidiyor yerine Zorunlu Afet Sigortası ZAS geliyor!

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan büyük Marmara depremi sonrasında yaptırılması zorunlu hâle gelen DASK’ın yerine zorunlu afet sigortası ZAS geliyor.  Peki ZAS neleri kapsayacak? ZAS ne zaman uygulanmaya başlanacak?

DASK yerine zorunlu afet sigortası devri başlıyor!

DASK yerine artık bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortası devri başlıyor. İşte detaylar!

DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor? Peş peşe açıklandı! 

'DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Tüm konut sahiplerinin yaptırması gereken ve her sene yenilenen DASK, özellikle son depremlerin ardından daha sık araştırılmaya ve merak edilmeye başlandı. Peki Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Zorunlu deprem sigortası ve DASK hangi zararları karşılar? Kalem kalem açıklandı! 

Depremin odağındaki 10 şehirde Zorunlu Deprem Sigortası oranı ortalama yüzde 49 seviyesinde. Peki zorunlu deprem sigortası ve DASK hangi zararları karşılar? Kalem kalem açıklandı!

DASK prim hesaplama nasıl yapılır?

DASK yani Zorunlu Deprem Sigortası, meskenleri deprem ve deprem sonucu meydana gelen afetlerin maddi zararlarını teminat altına alan bir sigorta türüdür. Peki, DASK prim hesaplama nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

DASK zorunlu mu? DASK yaptırmamanın cezası var mı?

DASK, ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan sebep olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor. Peki, DASK zorunlu mu?

DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır?

DASK, evinizi depremin neden olabileceği maddi hasarlara karşı güvence altına alan ve teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından verilen yaptırılması zorunlu bir sigortadır. Peki, DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır? İşte tüm detaylar..

Dask nedir, ne işe yarar? Dask zorunlu mu?

Konutların tapu devir işlemleri sırasında elektrik, su, doğalgaz gibi yeni aboneliklerinde gündeme gelen DASK'ın ne olduğu merak ediliyor. Dask nedir, ne işe yarar? Dask zorunlu mu? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar..

Konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu, değil mi?

Konut satın almak isteyen kimseler bankaların sunduğu kredilere müracaat edebiliyor. Bankalar ise bu süreçte bazı sigortaların yapılmasını talep edebiliyor. Peki, konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu?

Tapu satış işlemlerinde DASK zorunlu mu?

Tapuda taşınmaz mal satış işlemi yapacak olan kimseler DASK sigortasının zorunlu olup olmadığını araştırıyor. Peki, Tapu satış işlemlerinde DASK zorunlu mu?

dask neden zorunlu Haberi

dask neden zorunlu

DASK her sene yenilenir mi?

Depremin meydana getirdiği maddi zararların teminatı için ödenmesi zorunlu olan "DASK her sene yenilenir mi?" sorunuzun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz. Gayrimenkuller için zorunlu tutulan DASK kapsamına Çelik/Betonarme Karkas Yapılar, Yığma Kagir Yapılar ve diğer yapılar giriyor. Peki DASK her sene yenilenir mi?


DASK sigortası yapılmayan daireler üzerinde kiralama ve alım-satım işlemleri yapılamıyor. Tapu müdürlüğünde yapılan işlemlerde DASK sigortası olması şartı aranıyor. Ayrıca DASK'ı olmayanların elektrik, su ve doğalgaz abonelikleri onaylanmıyor.


DASK her sene yenilenir mi?

Yıllık olarak düzenlenen DASK'ın süresinin dolması halinde tekrar belirlenen DASK sigorta bedelinin ödenmesi halinde yenileniyor. Buna göre DASK kendiliğinden yenilenemiyor.



Işıl Seren...