28 / 04 / 2024

DASK nerede yaptırılır

DASK nerede yaptırılır

Zorunlu Deprem Sigortası, meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, DASK yaptırmak için ne gerekli? İşte, DASK için gereken evraklar!

DASK primi nereye ödenir?

Zorunlu Deprem Sigortası primleri yılda 1 kez olmak üzere peşin olarak ödeniyor. DASK bir yıl için geçerli sayılıyor ve poliçe süresi bittiğinde yenilenmesi zorunlu tutuluyor. Peki, DASK primi nereye ödenir?

Zorunlu deprem sigortası yaptırmamanın cezası!

Konutların güvence altına alınması amacıyla yapılan sigortaya zorunlu deprem sigortası deniyor. Deprem sigortası yaptırmak devlet tarafından zorunlu tutuluyor. Peki, zorunlu deprem sigortası yaptırmamanın cezası nedir?

Deprem sigortası nerede yaptırılır?

DASK sigortası kapsamında yer alan konut ve iş yerleri için deprem sigortası nerede yaptırılır? Zorunlu deprem sigortası için ödenmesi gereken primler nasıl belirlenir? İşte yanıtı...

DASK nerede yaptırılır?

Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK nerede yaptırılır? Merak ediyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Devlet desteği ile prefabrik ev nasıl yaptırılır?

Prefabrik ev yaptırmak için fiyat araştırması yapan vatandaşlar devlet desteklerini de merak edip araştırıyorlar. Buna göre, devlet desteği ile 89.900 TL’ye prefabrik ev nasıl yaptırılır?

Bakan Özhaseki açıkladı! Son bir yılda egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan yaklaşık 1 milyon araca yaptırım uygulandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, son 1 senede gerçekleştirilen denetimlerde egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan yaklaşık 1 milyon araca idari yaptırım uyguladıklarını ifade etti.

Doğal gaz dönüşümü yaptırırken paranızdan ve sağlığınızdan olmayın! 

Kışın konfor denildiğinde akla gelen ilk kriterlerden biri ısıtma oluyor. Toplumun ısıtmadaki kriteri ise ekonomik, güvenilir ve çevre dostu olan doğal gaz. Peki doğal gaz dönüşümü yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz?

Prefabrik ev nasıl yaptırılır? 55 metrekare 2+1 prefabrik ev fiyatları ne kadardır?

Prefabrik ev yaptırmak isteyen, ancak nasıl yaptırılacağına dair herhangi bir fikri olmayan kişiler bu konuda araştırmalar yapmaktadır. İşte prefabrik ev yaptırmaya dair merak edilen o detaylar!

Batı yaptırımları nedeniyle Rus altını Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılıyor

Yaptırımlar yüzünden Rusya'nın geleneksel ihracat güzergahlarının kesilmesi, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi durumuna getirdi

RTÜK'ten seçim için ağır yaptırımlar var! Eğer buna uyulmazsa bakın neler olacak! 

Seçime sayılı günler kala YSK’nın seçime ilişkin ilan ettiği kurallar RTÜK tarafından tekrar hatırlatıldı. Yayın yasağına uymayan kuruluşlar hakkında en ağır yaptırımların uygulanacağı yönünde açıklamalar geldi. 

Binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar? Tek tek açıklandı! 

Oturduğu binanın sağlamlığından emin olmak isteyenler bina dayanıklılık testi ile ilgili detayları merak ediyor. Peki binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar?

Depremzedelerden yüksek kira istenmesine ve ev verilmemesine idari yaptırım! 5 bin 958 TL cezası var! 

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, depremzedelere yönelik "ayrımcılık yasağı" ihlal edilirse idari yaptırımlar uygulanabileceğinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Duşakabin en ucuz nerede alırım? Koçtaş’ta duşakabin ne kadar? İşte 1 Şubat 2023 fiyat listesi…

Duşakabin fiyatları ne kadar? En ucuz duşakabin nerede alırım? Koçtaş’ta duşakabin kaça satılıyor? İşte 1 Şubat 2023 fiyat listesi…

Doktor randevusuna gitmeyenler dikkat! Sağlık Bakanlığı hangi yaptırımı uygulayacak?

MHRS randevu sisteminden randevu almasına rağmen gitmeyenlerin sağlık sisteminde aksama oluşturması ve başka hastaların ihtiyacı olan tedaviyi almasını engellemesi Sağlık Bakanlığı’nı hareket geçirdi. MHRS randevusuna gitmeyenlere hangi yaptırım uygulanacak?

İstanbul Tuzla'da bina inşaatı yaptırılacak! 10 milyon TL'ye! 

Mülkiyeti Vakıflar Umum Müdürlüğüne ait olan İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Merkez Mahallesi, Manastır Mevkiinde yer alan tarlada bina inşaatı yaptırılacak. İşte detaylar...

Aylık 8 bin 850 lira maaşla sınavsız iş ilanları duyuruldu! İŞKUR'a başvuranlara hemen iş başı yaptırılıyor

Asgari ücretle çalışanların geçimlerinin iyice zorlaştığı bugünlerde İŞKUR sınav şartı aramadan aylık 8 bin 850 maaşla alınacak personellere ilişkin resmi duyurusunu yaptı. İŞKUR üzerinden alınan başvurulardan sonra uygun işlere yönlendirilen adaylara anında işbaşı yaptırılıyor. İşte detaylar...

DASK prim hesaplama nasıl yapılır?

DASK yani Zorunlu Deprem Sigortası, meskenleri deprem ve deprem sonucu meydana gelen afetlerin maddi zararlarını teminat altına alan bir sigorta türüdür. Peki, DASK prim hesaplama nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

DASK nerede yaptırılır Haberi

DASK nerede yaptırılır

DASK yaptırmak için ne gerekli?


DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor. Binanız tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altında sayılıyor. 


Bu sigorta, teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından sunulan ancak poliçe üretimi yetkili sigorta şirketleri ve acentelerince yapılan zorunlu bir sigorta olup, depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlıyor. 


Zorunlu Deprem Sigortasını yaptırırken beyan edilen bilgilerin tam ve eksiksiz olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü verilen beyanlar esas alınarak düzenlendiğinden yanlış beyan nedeniyle doğabilecek sorumluluk beyanı veren kişiye ait oluyor. Ayrıca Zorunlu Deprem Sigortası yaptırırken tapu fotokopisi de bulundurmak uygun gerekiyor.  Zorunlu Deprem...