06 / 05 / 2024

Dask sigortasını ev sahibimi yaptırır

Dask sigortasını ev sahibimi yaptırır

Diğer sigortaların aksine kar amacı gütmeyen bu sigorta biçiminde ortak bir sigorta havuzu oluşturuluyor. Olası bir afet durumunda zararlarınızı karşılayabilmek için konutunuza dask sigortası yaptırmanız gerekiyor. Peki, Dask sigortasını kim yapar?

Feraye Tanyolaç'ın ev sahibi de isyanda: Evimi gasp etti, yok sayılacak bir kirayla Boğazda keyif sürüyor!

Kaya Çilingiroğlu'nun eski eşi Feraye Tanyolaç da, düşük kira bedeli ödemesiyle gündeme geldi. Feraye Tanyolaç'ın ev sahibi, "Evimi gasp etti, yok sayılacak bir kirayla Boğazda keyif sürüyor" dedi. İşte ayrıntılar...

Kiracıların ev sahiplerine karşı hakları!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında gerilim hız kesmeden devam ederken, kiracıların da ev sahiplerine karşı hakları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kiracıların ev sahiplerine karşı hakları neler?

Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Ev sahipleri ve kiracılar, kira artış oranını belirlemek amacıyla kira tespit davasına yöneliyor. Peki kira tespit davası nasıl açılır? Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Fenomen yazar Pucca'nın ev sahibinden isyan! İddiaları duyanlar inanamadı!

Pucca adıyla bilinen fenomen yazar Selen Pınar Işık'ın ev sahibi resmen isyan etti. 16 aydır kirasını alamadığını söyleyen ev sahibi evine zarar verildiğini de dile getirdi. 

Bazı insanları ne yaparsanız yapın ev sahibi yapamazsınız! Peki bunun bedelini kim öder?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten 'Bazı insanları ne yaparsanız yapın ev sahibi yapamazsınız!' diyerek bunun bedelini kimlerin ödediğini açıkladı. İşte o paylaşım...

İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi! 25 bin TL'lik katkı sağlanacak!

İzmir'de meydana gelen kuvvetli yağışlardan sonra deniz taştı. Bu kapsamda İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi. Hasar tespit çalışamalarından sonra vatandaşlara 25 bin TL'lik katkı sağlanması planlanıyor.

Vatandaşın ev alma umudu dip seviyede!

Tüketici Güven Endeksi verilerine göre vatandaşın ev ve araba alma umudu dip seviyede. Otomobil alma beklentisi ise konuttan sonra en düşük ikinci değeri aldı.

BDDK’dan DASK teminatlarının kullanımı konusunda kolaylık talebi! Öncelik işyerlerinin olsun!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), deprem bölgesindeki DASK teminatlarının kullanımı konusunda kolaylık sağlanmasını istedi. 

25 yıllık ev hanımlarına emeklilik başvurusu nasıl yapılır? Hiç sigortası olmayan ev hanımları nasıl emekli olur?

25 yıllık ev hanımlarının emeklilik konusu milyonlarca ev hanımının gündemde yer alıyor. Peki “Hiç sigortası bulunmayan ev hanımları nasıl emekli olur?” İşte detaylar!

Türkiye'nin deprem ile mücadelesi ve Deprem Sigortası'nın önemi! 

Ülkemizde art arda meydana gelen yıkıcı depremler yeterince hazırlıklı olmadığımızı gösteriyor. Peki geleceğe yatırım olan deprem sigortasının önemi nedir?

Konut sigortasında deprem fırsatçılığı! Konut sigorta fiyatları yüzde 40 yükseldi! Sigorta yaptıracaklar hemen bakın!

DASK teminatının düşük kalması sebebiyle vatandaşlar özel konut poliçelerini tercih etmeye başladı. Konut sigortasında deprem fırsatçılığı! Konut sigorta fiyatları yüzde 40 yükseldi! Sigorta yaptıracaklar hemen bakın! 

Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

DASK tarafından gerçekleştirilen  açıklamada depremin daha ilk gününden kurum uzmanlarının hasar tespit çalışmalarına başladığı ve ilk ödemelerin 24 saat içinde yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Peki Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

Deprem korkusu vatandaşların ev anlayışını değiştirdi!  Depremi yüzde 85 daha az hissettiren bu evlere talep arttı!

Dünya genelinde yaşanan felaketler insanların yaşam alanlarına büyük zarara veriyor. Felaketlerde hasar alma olasılığının daha yüksek olduğu klasik evler yavaş yavaş boşaltılmaya başlandı. Deprem korkusu insanların ev anlayışını değiştirdi.

Dask sigortasını ev sahibimi yaptırır Haberi

Dask sigortasını ev sahibimi yaptırır

Dask sigortasını kim yapar?

DASK sigortası zorunlu deprem sigortası olarak karşımıza çıkıyor. Açılımı Doğal Afet Sigortaları Kurumu olan DASK'ın yaptırılmadığı, bir konut ya da iş yerinin satışı, kiralaması yapılamadığı gibi, elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelik başvuruları da onaylanmıyor.


Dask, Doğal Afet Sigortalı Kurumu'nun kısaltılması olarak tanımlanıyor. Genel olarak diğer sigortaların aksine kar amacı gütmeyen bu sigorta biçiminde ortak bir sigorta havuzu oluşturuluyor. Olası bir afet durumunda zararlarınızı karşılayabilmek için konutunuza mutlaka Dask sigortası yaptırmalınız gerekiyor.


Dask sigortasının depremden sonra insanların hayatlarına kaldığı yerden devam etmesi için depremin yarattığı maddi zararların karşılanması için yapılması zorunlu oluyor.


DASK sigortası yıllık olarak düzenleniyor. Yıllık deprem sifortası bedelleri ise, konutun yer aldığı deprem bölgesine ve konutun bulunduğu yapının yapısal özelliklerine göre belirleniyor. Peki, Dask sigortasını kim...