02 / 05 / 2024

DASK sistemi

DASK sistemi

Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK nerede yaptırılır? Merak ediyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

DASK Afet Yönetim Sistemi dünyaya referans olacak!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı yaptığı açıklamada "Afet derecesinde sayılabilecek olası büyük depremler için gerçekleştirdiğimiz yeni DASK Afet Yönetim Sistemi projemiz, konusunda dünyaya referans olabilecek yatırım ve iş birlikleriyle yürütülüyor." dedi..

Köyde DASK yapılır mı?

DASK ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen zararlar poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılanıyor. Peki, belediye sınırları içinde kalan meskenler için geliştirilmiş bir sigorta sistemi olan DASK yapılır mı? İşte yanıtı..

Ev satışında DASK zorunlu mu?

Belediye sınırları içinde kalan meskenler için geliştirilmiş bir sigorta sistemi olan DASK yıllık olarak düzenleniyor. Süresi biten sigortaların yenilenmesi gerekiyor. Peki, ev satışında DASK zorunlu mu?

Bina ortak alanları DASK kapsamında mıdır?

Zorunlu Deprem Sigortası, meskenlerde depremin neden olacağı maddi zararların tazmin edilmesini sağlamaya yönelik olarak oluşturulan bir sigorta sistemi olarak biliniyor. Peki, bina ortak alanları DASK kapsamında mıdır?

Köylere DASK yapılır mı?

Zorunlu Deprem Sigortası, belediye sınırları içinde kalan meskenlere yönelik olarak geliştirilmiş bir sigorta sistemi oluyor. Peki, köylere DASK yapılır mı? Köylere DASK sigortası nasıl yapılır?

DASK zorunlu olmayan yerler!

DASK, belediye sınırları içinde kalan meskenlere yönelik olarak geliştirilmiş bir sigorta sistemi olup; Köy yerleşik alanları kapsam dışında yer alıyor. İşte DASK zorunlu olmayan yerler...

Dask Sigortası için gerekli evraklar!

Zorunlu Deprem Sigortası, genel anlamda, belediye sınırları içinde kalan meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta sistemi olarak ifade ediliyor. Peki, Dask Sigortası için gerekli evraklar neler?

Kiracı DASK yaptırabilir mi?

Zorunlu Deprem Sigortası genel anlamıyla, belediye sınırları içinde kalan meskenler için geliştirilmiş bir sigorta sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Kiracı DASK yaptırabilir mi? İşte yanıtı..

DASK, dünyaya örnek model oldu!

Doğal Afet Sigortalan Kurumu (DASK) dünyaya model oldu. DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, "Bugüne kadar Yunanistan, İtalya, Filipinler, Çin, Özbekistan, Kazakistan ve Filipinler'e sistemi anlattık" dedi

DASK nedir?

Zorunlu deprem sigortası ya da diğer ifadeyle DASK, yaptırılması mecburi bir sigorta türü. DASK nedir? diyorsanız tıklayın...

Zorunlu Deprem Sigortası DASK'ın ücreti ne kadardır?

1999 Marmara depreminden sonra devlet tarafından zorunlu tutulan zorunlu deprem sigortası DASK'ın ücreti ne kadardır?

DASK yaptırmak için istenilen bilgi ve belgeler nelerdir?

Eviniz belediye sınırları içinde ve henüz DASK'ı yapılmamışsa, zorunlu deprem sigortası için işe DASK yaptırmak için istenilen bilgi ve belgeler nelerdir, ayrıntılarını okuyarak başlayabilirsiniz...

Dumankaya Referans Sistemi ile Nisan ayında 4 kat fazla kazanın!

Dumankaya Referans Puan Sistemi'nde hediye yerine artık TL kazanılıyor. Sistem Nisan ayı boyunca 4 kat daha fazla kazandıracak...

DASK sistemi Haberi

DASK sistemi

DASK nerede yaptırılır?

Gayrimenkuller için zorunlu olan DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için isteniyor. DASK yaptırılmayan yapılar üzerinde alım-satım ve kiralama gibi işlemlerin yapılmadığı gibi; elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelikler de onaylanmıyor. Peki yıllık olarak düzenlenen DASK nerede yaptırılır, merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


DASK nerede yaptırılır?

Konuta DASK poliçesi yaptırmak için, bu sigortayı düzenleyen en yakın sigorta acentesine veya banka şubesine gerekli belgelerle gitmeniz yeterli olacaktır.


- DASK için gereken belgeler..

* Sigortalının adı, adresi, telefonu, varsa cep telefonu

* Sigortalının vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası

* Sigortalanacak yerin açık adresi

* Tapu bilgileri 

* Binanın inşa yılı 

* Binanın yapı tarzı

* Binanın toplam kat sayısı

* Binanın hasar durumu 

* Meskenin  brüt yüzölçümü 

* Meskenin  kullanım şekli 

* Zorunlu Deprem Sigortası tümüyle beyan esas alınarak düzenleniyor....