06 / 05 / 2024

DASK tazminatı

DASK tazminatı

İzmir'de 2020 yılındaki depremde dairesi yıkılan depremzedeye kesilen "kredi erken ödeme tazminatı"nın iade edilmesine karar verildi.

Zorunlu Deprem Sigortası tazminatı nasıl hesaplanır?

Zorunlu Deprem Sigortası tazminatı nasıl hesaplanır? Sorusunun yanıtını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

DASK, 26.5 Milyar TL'yi aşan tazminat ödemeleriyle dikkat çekiyor!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), 560 bin hasar ihbarını alarak gerçekleştirdiği tazminat ödemelerinin 26.5 milyar TL'yi aştığını duyurdu.

DASK ödemeleri 25 milyar TL’ye yaklaştı!

DASK, 6 Şubat’ta yaşanan deprem sonrası ödenen tutarı paylaştı. DASK, sigortalılarına ödediği tazminat tutarı 25 milyar TL’ye ulaştığını duyurdu.

DASK'ın tazminat ödeme tutarı 24 milyar liraya yaklaştı! 519 bin 851 adet hasar ihbarı yapıldı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), bugün itibarıyla DASK'a 519 bin 851 adet hasar ihbarı geldiğini ve tazminat ödeme tutarının 24 milyar liraya yaklaştığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

DASK deprem bölgesinde 8 milyar TL tazminat ödedi! Toplam koruma rakamı da 117 milyar TL'ye yükseltildi! 

Deprem bölgesinde bugüne kadar 8 milyar Türk Lirası tutarında tazminat ödemesi yapıldı. Ancak bunun 3 milyar TL'si hala çekilmedi. DASK'tan konu ile ilgili açıklama yapıldı. 

DASK’ta ödenen tazminat tutarı 6,5 milyar lirayı aştı! Hasar ihbarı nasıl yapılıyor? Tazminatlar hangi bankaya yatıyor?

Kahramanmaraş depremlerinin ardından konutları hasar gören veya yıkılan sigortalılara ödenen tazminat tutarı 6,5 milyar lirayı aştı. DASK yetkilileri 117 milyar liralık ödeme kapasitesine sahip olduklarını belirtti

DASK'ın hasar ödemesi 1.1 milyar TL'yi geçti! Başvuru sayısı ise 290 bin 558 oldu!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından DASK'a gerçekleştirilen hasarlı ya da yıkılmış konutlar için başvuru sayısı 290 bin 558 olarak gerçekleşti. DASK ödenen tazminat tutarını açıkladı...

İşte depremin ardından DASK’ın ödediği tazminat miktarı!

Kahramanmaraş merkezli büyük deprem afetinin ardından hızla harekete geçen DASK, felaketin yaşandığı günden bu yana yapılan ihbar sayısı ve şimdiye dek ödediği tazminat rakamını açıkladı.

Deprem riskine karşı DASK tek başına yeterli değil! Mutlaka konut sigortası da yaptırın!

Depremde olası hasara karşı tek başına DASK poliçesi yaptırmak yeterli değil. Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında hasar gören konutlar için ödenen en yüksek tazminat tutarı 640 bin TL. Oysa bugün 100 metrekare konutun inşaat maliyeti 1 milyon TL civarında.

Deprem bölgesindekiler kaç para tazminat alacak? İşte metrekare başına ödenecek paralar!

Yaşanan deprem felaketinin ardından bölgedeki vatandaşlar, hasar gören veya yıkılan evlerin tazminat ödeme sürecini merak etmekte. Peki bu durumdaki hangi vatandaş metrekare başına DASK’tan ne kadar tazminat alacak? İşte detaylar…

DASK başvurusu yapacaklar dikkat! Tazminat miktarı ne kadar olacak?

Deprem bölgesindeki vatandaşlar, hasar gören veya yıkılan evlerin tazminat ödeme sürecini araştırıyor. Konut metrekare bedeli bu yıl için betonarme yapıda 3 bin 16 TL, diğer yapılarda 2 bin 80 TL oldu. Alınacak tazminat miktarı da netleşti.

DASK'ı yenilenmeyenlerin tazminat hakkı var!

DASK'tan tazminat almak için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini belirten Prof.Dr. Erol Ulusoy, bazı durumlarda DASK'ı yenilenmeyenlerin tazminat hakkı olduğunu kaydetti.

DASK, İzmir depreminden sonra 401 milyon TL tazminat ödedi!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), İzmir depreminden sonra toplamda 401 milyon lira tazminat ödedi...

DASK İzmir depreminin ardından 125 milyon TL tazminat ödedi!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), 30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen depremden sonra geçen bir aylık sürede 15 bin 600 hasar dosyasının incelemesini tamamlayarak 125 milyon TL tazminat ödemesi gerçekleştirdi.

DASK tazminatı Haberi

DASK tazminatı

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremde krediyle aldığı evi yıkılan vatandaş, bitmemiş ödemelerine karşılık özel bir bankanın DASK tazminatının bir bölümüne el konulmasından sonra krediyi erken kapattığı gerekçe gösterilerek tazminat da alınmasını tüketici hakem heyetine taşıdı. Heyet, vatandaşın lehine sonuç verdi.

Hüseyin Karakoç'un 2016 yılında konut kredisiyle satın aldığı dairesinin yer aldığı apartman İzmir'de meydana gelen depremde yıkıldı. 

Deprem anında dairede bulunmayan Karakoç, meydana gelen deprem sonrası konut kredisi işlemleri için bankayla görüştü.

Görüştüğü bankanın rehinli alacaklı haklarını gerekçe sunarak Doğal Afet Sigortaları Kurumundan (DASK) alınacak ödemeye el koyacağını öğrenmesiyle itiraz eden Karakoç'un çabaları sonuçsuz kaldı.

124 bin 600 TL olan DASK ödemesinin 90 bin TL'sine kredi bedeli olduğu için el koyan banka,faiz ve...