28 / 04 / 2024

dask teminat kapsamı

dask teminat kapsamı

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen afetlerin neden olacağı maddi zararları karşılıyor. Peki, DASK teminatı ne kadar? İşte DASK teminatı..

DASK nerelere yapılır?

Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan DASK sigortası bulunmayan binaların satış ve kiralama gibi tasarruf işlemleri yapılamıyor. Peki, DASK nerelere yapılır? DASK yapılabilen binalar nelerdir?

DASK sigortası teminatları!

DASK sigortası, depremden sonra gelen hasarları karşılıyor. Peki DASK sigortası teminatları kapsamına hangi hasarlar giriyor?

DASK sigortası kapsamı!

Zorunlu deprem sigortası yaptırdığınız takdirde hangi hasarlar karşılanıyor, merak ediyorsanız DASK sigortası kapsamı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

DASK deprem sigortası hesaplama!

Konut ve yapı gibi gayrimenkuller için zorunlu tutulan bir sigorta olan DASK deprem sigortası hesaplama bilgileri için haberimizi inceleyebilirsiniz...

DASK poliçesi neleri kapsar?

Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK için her yıl DASK bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki olası bir depremde DASK poliçesi neleri kapsar, hangi masrafları karşılar? Yanıtı haberimizde...

Uzman isim uyardı! Depreme karşı sadece DASK değil, tüm varlıklara sigorta yaptırılması gerekir!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen depreme karşı vatandaşların, DASK yaptırmasının yanı sıra tüm varlıklarını sigorta kapsamına almasının önemini vurguladı.

DASK 6 Şubat depremlerindeki 600 bin dosya için 35 milyar TL ödedi!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Genel Müdürü Selva Eren yaptığı açıklamada asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle 600 bin dosya kapsamında 35 milyar Türk Lirası ödeme yapıldığını söyledi.

2024’te DASK’ ta yapılan değişiklikler neler?

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, 2024 başından itibaren DASK kapsamında zorunlu deprem sigortasında bir takım değişikler olduğunu belirtti. Peki 2024’te DASK’ ta ne gibi değişiklikler yapıldı? İşte ayrıntılar...

DASK nasıl yapılır ve ücreti nereye ödenir?

Doğal Afet Sigortaları Kurumu olarak bilinen DASK, deprem teminat sistemini düzenleyen ve her ev sahibinin Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmayı zorunlu kılan bir kamu kurumudur. Zorunlu Deprem Sigortası, yaşadığınız binada depremin neden olduğu maddi zararları karşılar.

DASK'ta yeni dönem! Devlet bakın ne kadarını ödüyor!

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinin ardından DASK, bir kez daha ön plana çıkmıştır. Daha önce belirlenen en yüksek teminat tutarı olan 640 bin lira, yeni düzenleme ile birlikte 1 milyon 280 bin liraya çıkarılacak.

DASK'ta yeni düzen! Teminatlar iki katına çıkıyor: 1.416 TL prim ödenerek, 603 bin 200 TL teminat alınacak!

DASK, zorunlu deprem sigortası kapsamında değişikliğe hazırlanıyor. Bu doğrultuda primler de teminatlar da artıyor. İşte ayrıntılar...

DASK, ev sahiplerine daha yüksek teminat sağlamak için azami tutarı yükseltiyor!

DASK, zorunlu deprem sigortası primlerini altı ay önce iki katına çıkarmıştı. Şimdi ise, ev sahipleri için azami teminat tutarını belirlemek için adımlar atmaya başladı. İşte, DASK'ın kararı, ev sahiplerini doğrudan etkileyecek.

Zorunlu afet sigortası geliyor! Tek poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek!

Zorunlu deprem sigortası yerini DASK kapsamında deprem, sel gibi bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortasına bırakıyor. Tek bir poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek. İşte ayrıntılar...

DASK’a olan talep patladı! Peki, DASK nedir, teminat tutarı ne kadar? Hangi riskleri kapsıyor?

6 Şubat’ta yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli deprem felaketleri ülkemizi yeniden deprem gerçeği ile yüz yüze getirdi. Her yaşanan deprem felaketinin ardından olduğu gibi Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) ürününe de ilgi arttı. İşte DASK ile ilgili merak edilen konular…

Konut sigortasında deprem fırsatçılığı! Konut sigorta fiyatları yüzde 40 yükseldi! Sigorta yaptıracaklar hemen bakın!

DASK teminatının düşük kalması sebebiyle vatandaşlar özel konut poliçelerini tercih etmeye başladı. Konut sigortasında deprem fırsatçılığı! Konut sigorta fiyatları yüzde 40 yükseldi! Sigorta yaptıracaklar hemen bakın! 

Deprem riskine karşı DASK tek başına yeterli değil! Mutlaka konut sigortası da yaptırın!

Depremde olası hasara karşı tek başına DASK poliçesi yaptırmak yeterli değil. Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında hasar gören konutlar için ödenen en yüksek tazminat tutarı 640 bin TL. Oysa bugün 100 metrekare konutun inşaat maliyeti 1 milyon TL civarında.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden çağrı: Kamuya iş yapan küçük ve orta ölçekli müteahhitler af yasası kapsamına alınsın

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB),çaresizlik içinde teminat mektuplarını yakmak zorunda kalan ve cezalı duruma düşen müteahhitlik firmalarının, af yasası kapsamına alınması çağrısını yaptı.

Çiftçilere müjde üstüne müjde verildi! Bu indirim tüm çiftçileri sevince boğdu!

Tarım sigortalarında, tarife fiyatlarında indirim yapıldı ve teminat kapsamı da genişletildi. İşte detaylar...

dask teminat kapsamı Haberi

dask teminat kapsamı

DASK teminatı ne kadar?

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçede belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor.


Yıllık olarak düzenlenen DASK sigortası, adından da anlaşıldığı üzere yapılar için zorunlu sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Sigortanın yapılmaması durumunda, yapının alım satım ve kiralama işlemleri yapılamıyor.


Ancak DASK'ı olan yapılar kiralanıp, satılabildiği gibi, olası bir depremde de teminat altına alınan yerlerin zararı maddi olarak karşılanır? Peki, DASK teminatı ne kadar?


Aşağıda belirtilen bina bölümleri, bir arada ya da ayrı ayrı teminat kapsamındadır:


Temeller

Ana duvarlar

Bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar

Bahçe duvarları

İstinat duvarları

Tavan ve tabanlar

Merpenler

Asansörler

Sahanlıklar

Koridorlar

Çatılar

Bacalar

Yapının yukarıdakilerle benzer nitelikteki tamamlayıcı bölümleri

Teminat Kapsamı Dışındaki Durumlar


Zorunlu Deprem Sigortası, binanızdaki deprem ve depremden kaynaklanan maddi hasarları karşılar.


Aşağıdaki durumlarda...