20 / 05 / 2024

dask teminatına alınmayan binalar

dask teminatına alınmayan binalar

DASK, depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan sigorta poliçesi olarak karşımıza çıkıyor. DASK kimi yerlere ve kimi yapılara yapılamıyor. Peki, DASK nerelere yapılmaz? İşte DASK yapılamayan binalar..

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden çağrı: Kamuya iş yapan küçük ve orta ölçekli müteahhitler af yasası kapsamına alınsın

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB),çaresizlik içinde teminat mektuplarını yakmak zorunda kalan ve cezalı duruma düşen müteahhitlik firmalarının, af yasası kapsamına alınması çağrısını yaptı.

Konut sigortası ile evlerdeki güven teminat altına alınıyor!

Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, konut sigortası ile evlerdeki huzurun ve güvenin teminat altına alındığını dile getirdi. 

Orman yangınları ve seller DASK kapsamına giriyor! 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Noyan Doğan bugünkü yazısında orman yangınlarının ve sellerin DASK kapsamına girmesi için çalışmaların başlatıldığını kaleme aldı.

6 adımda evinizi teminat altına alın!

Gayrimenkul sektöründe evlerin teslim edilip, tüketicilerin mağdur edilmemesi için birçok finansman modeli gündeme geliyor. Eğer ev alacaksanız, evinizin hangi modelle teminat altına alındığını araştırmalısınız...

Boğaziçi öngörünümdeki yapılar kayıt altına alınıyor!

Boğaziçi öngörünüm bölgesinde bulunan ve bu sebeple imar barışı kapsamına alınmayan bazı bölgelerin yapı kayıt belgesi almalarına izin verildi. Boğaziçi öngörünümdeki yapılar kayıt altına alınıyor...

Gözaltına alınan Yeni Havalimanı işçilerinden 160'ı serbest bırakıldı!

İstanbul Yeni Havalimanı'nda eylem yapan işçiler gözlatına alınmıştı. Gözaltına alınan yüzlerce işçiden 160'ının serbest bırakıldı...

Altın ve kira sertifikaları da TPP teminatına kabul edilebilecek!

Takasbank Para Piyasası teminatına, Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasasında işlem gören standartta altın ve Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama A.Ş. tarafından ihraç edilen TL cinsinden kira sertifikaları kabul edilecek.

Yozgat Arkeoloji Müzesi yatırım programına alındı!

Yozgat’ta inşa edilmesi planlanan Arkeoloji Müzesi, Kültür Bakanlığı tarafından yatırım programı kapsamına alındı. 2013'ten beri yapılmayı bekleyen proje için çalışmalara başlaanacak. 

Alaçatı'da imar planları ile tarihi evler koruma altına alınıyor!

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ‘Alaçatı ve Çeşme Kale Koruma İmar Planları’ ile tarihi evlerin koruma altına alınmasına öncülük ediyor. 

Kanal İstanbul YİD modeli kapsamına alınacak!

Yapılan yeni düzenlemeyle, Kanal İstanbul ve benzeri su yolu projeleri yap-işlet-devret modeli kapsamına alınacak.

İmar barışı ile kaçak yapılar kayıt altına alınıyor!

Ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki 31 Aralık 2017 tarihinden önceki tüm yapılar imar barışı kapsamına alındı. 

İmara aykırı yapılar kayıt altına alınıyor!

Afet risklerine hazırlık kapsamında ruhsatsız; ruhsata, eklerine, imar mevzuatına aykırı yapıların kayıt altına alınması için 31 Aralık 2017'den önce inşa edilen yapılar için Yapı Kayıt Belgesi verilebilecek

Boğaz’daki 9 mahalle imar barışı kapsamına alındı!

İstanbul Boğazı’nda yer alan 9 mahalle imar barışı kapsamına alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen konuyla ilgili olarak, “Boğaz Kanunu’nda denizi gören öngörünümde olan tepelerin arka taraflarını, yamaçlarını barışa dahil ettik” dedi.

dask teminatına alınmayan binalar Haberi

dask teminatına alınmayan binalar

DASK nerelere yapılmaz?

DASK, depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan sigorta poliçesi olarak karşımıza çıkıyor. DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor.


Zorunlu Deprem Sigortası, binadaki deprem ve depremden kaynaklanan maddi hasarları karşılıyor. DASK kimi yerlere ve kimi yapılara yapılamıyor. Peki, DASK nerelere yapılmaz?


Aşağıdaki durumlarda oluşan zararlar teminat kapsamı dışında oluyor:


Enkaz kaldırma masrafları

Kar kaybı

İş durması

Kira mahrumiyeti

Alternatif ikametgah ve işyeri masrafları

Mali sorumluluklar ve benzeri başkaca ileri sürülebilecek diğer bütün dolaylı zararlar

Her türlü taşınır mal, eşya ve benzerleri

Tüm bedeni zararlar ve vefat

Manevi tazminat talepleri

Deprem ve deprem sonucu oluşan yangın, infilak, tsunami veya yer kaymasının dışında kalan hasarlar

Depremden bağımsız olarak, binanın kendi...