03 / 07 / 2024

dask vergisi kira vergisinden düşülür mü

dask vergisi kira vergisinden düşülür mü

Kira gelir vergisi mükellefleri, gerçek gider yöntemini seçerek kiraya konu olan gayrimenkul ile ilgili bazı giderleri vergi borcundan indirebiliyor. Buna göre konut üzerinde yapılan DASK gider olarak kira gelirinden düşülür mü?

Vergi dönemine hazır mısınız?

2019 vergi dönemi başlıyor. Bu kapsamda Çevre Temizlik Vergisi, Kira Gelir Vergisi, Emlak Vergisi ve Değer Artış Kazancı Vergisi'nin 1. taksit ödemeleri 1 Mart'ta başlayacak...

Vergi takvimi Mart 2018!

Vergi takvimi Mart 2018, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklandı. Bu ay emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, kira gelir vergisi ile değer artış kazancı vergisinin ilk taksitleri ödenecek..

2018 gayrimenkul vergi dönemi 15 gün sonra başlıyor!

Vergi takvimine göre gayrimenkuller için ödenecek emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, kira gelir vergisi ve değer artış kazancı vergisi için 1. taksit dönemi 15 gün sonra başlıyor..

2018 gayrimenkul vergi dönemi 1 ay sonra başlıyor!

2018 yılı vergi takvimine göre, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, değer artış kazancı vergisi, kira vergisi ödemeleri 1 ay sonra başlıyor..

2017 gayrimenkul vergi dönemi başladı!

Bugün itibariyle tüm gayrimenkul sahipleri emlak vergisi, bazıları çevre temizlik vergisi, kira gelir vergisi ve değer artış vergisi ödeyecek..

2017 gayrimenkul vergi dönemi yarın başlıyor!

Emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, kira gelir vergisi ile değer artış kazancı vergisi için ilk taksit dönemi yarın başlıyor. Peki hangi mükellef, hangi vergiyi ödeyecek? İşte tek tek vergilendirme koşulları..

2017 gayrimenkul vergileri ne zaman ödenecek?

Taşınmaz mal sahiplerinin bazı vergisel sorumlulukları bulunuyor. Bu vergiler emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, değer artış kazancı vergisi, kira vergisi ve veraset intikal vergisi olarak karşımıza çıkıyor.

Emlak vergisi kira vergisinden düşürülebilir mi?

Habertürk Gazetesi'nin köşe yazarlarından Rahim Ak bugünkü yazısında emlak vergisinin kira vergisinden düşürülebileceğinden bahsetti. İşte Rahim Ak'ın o yazısı...

Ev sahiplerinin ödemesi gereken vergiler Kasım 2015!

Ev sahiplerinin ödemesi gereken vergilerin başında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, değer artış kazancı vergisi, kira gelir vergisi ve veraset ve intikal vergisi geliyor. Peki, ev sahiplerinin ödemesi gereken vergiler Kasım 2015 nelerdir?

İşyeri kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama!

Kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan damga vergisi, kira sözleşmeleri için de alınıyor. Peki, vergi ne kadar? İşte işyeri kira sözleşmesi damga vergisi hesaplamaları...

Emlak vergisi kira gelirinden düşülür mü?

2014 yılında elde edilen kira gelirinin sınırı aşması halinde ise, beyanname sürecinde kimi giderler indirilerek vergi için ödenecek bedel düşürülebiliyor. Peki, emlak vergisi kira gelirinden düşülür mü?

Adres kodu nasıl öğrenilir?

Adres kodu ülke sınırları içindeki tüm konutlara ait 10 haneli özel bir numara olarak karşımıza çıkıyor. DASK ve kira gelir beyannameleri gibi birçok iş ve işlemde gerekli olan adres kodu nasıl öğrenilir?

Kira geliri beyannamesinde damga vergisi 2015!

Kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi olan damga vergisi kira gelir beyannameleri için de ödeniyor. Peki, kira geliri beyannamesinde damga vergisi 2015 ne kadar?

dask vergisi kira vergisinden düşülür mü Haberi

dask vergisi kira vergisinden düşülür mü

DASK gider olarak kira gelirinden düşülür mü?

Kira gelir vergisi ödeyecek mükellefler, gerçek gider yöntemini seçerek kiraya konu olan gayrimenkul ile ilgili bazı giderleri vergi borcundan indirebiliyor. Buna göre konut üzerinde yapılan DASK gider olarak kira gelirinden düşülür mü?


Kira gelir vergisinde gerçek gider yöntemi seçilerek düşülebilecek giderler şu şekilde sıralanıyor:

- Kiraya veren tarafından kiraya verilen gayrimenkul için ödenen aydınlatma, ısıtma, su ve asansör giderleri,


- Kiraya verilen malların idaresi için yapılan ve gayrimenkulün önemi ile orantılı olan idare giderleri,


- Kiraya verilen mal ve haklara ait sigorta giderleri,


- Kiraya verilen mal ve haklar dolayısıyla yapılan ve bunlara harcanan borçların faiz giderleri,


- Konut olarak kiraya verilen bir adet gayrimenkulün iktisap yılından itibaren 5 yıl süre ile iktisap bedelinin % 5’i (İktisap bedelinin %...