02 / 05 / 2024

Dask yaptırmazsam ne olur

Dask yaptırmazsam ne olur

Gayrimenkuller için DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için yapılıyor. DASK için gerekli belgeler temin edilerek poliçe ücretinin ödenmesi gerekiyor. Peki, deprem sigortası ödenmezse ne olur?

DASK hesaplama formülü!

Yıllık olarak yaptırılan DASK sigortası için ödenecek bedel nasıl belirleniyor? DASK hesaplama formülü ve detayları haberimizde...

Dask yaptırmazsam ne olur?

Yaptırılması zorunlu olan sigortalardan Dask, yıllık olarak ödeniyor. Peki Dask yaptırmazsam ne olur, diye merak ediyorsanız yanıtı haberimizde...

DASK 2024'te metrekareye 6 bin TL ödeyecek! Vatandaşa göre bu rakam yeterli mi? Nasıl hesaplanmalı?

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, DASK'ın 2024 yılında yapacağı ödemelere değindi ve rakamın yeterli olup olmadığını sordu. Peki bu rakam yeterli mi? Vatandaşlar ne dedi?

DASK'lı bina sayısı artıyor! 11 milyon 670 bin konut sigortalı!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evlerini DASK yaptıranların sayısı her geçen gün  artmaya devam ediyor. Türkiye genelinde 11 milyon 670 bin konutun sigortalı olduğu tespit edildi.

Süleyman Sözen kimdir? Hazine Müsteşarlığı’nda ne iş yaptı? Garanti BBWA’da hangi alanda çalışıyor?

Süleyman Sözen hangi alanlarda çalıştı? Doğuş Grubu’nda ne iş yaptı? Şu an hangi alanda çalışıyor? İşte Süleyman Sözen ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Emre Derman, Avrupa Kalkınma Bankası’nda ne iş yaptı? Akbank’ta hangi görevi yürütüyor?

Emre Derman kimdir? Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini nerede tamamladı? JP Morgan’da ne iş yaptı?  İşte Emre Derman ile ilgili merak edilen her şey...

DASK gidiyor yerine Zorunlu Afet Sigortası ZAS geliyor!

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan büyük Marmara depremi sonrasında yaptırılması zorunlu hâle gelen DASK’ın yerine zorunlu afet sigortası ZAS geliyor.  Peki ZAS neleri kapsayacak? ZAS ne zaman uygulanmaya başlanacak?

Hurda fiyatlarına büyük zam! Fiyatlar tavan yaptı! Bakır ve demir hurda fiyatı ne kadar oldu?

ABD enflasyon verilerinin açıklanması ile dolar/TL kuru yükselişe geçti. Dolardaki bu  hareketlilik piyasalar yansımaya başladı. Hurda fiyatlarına büyük zam geldi. Hurda fiyatları tavan yaptı. Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu?

İnşaat demir fiyatlarına Temmuz dopingi! Fiyatlar tavan yaptı! Demir fiyatları ne kadar oldu?

Temmuz ayında KDV'ye gelen zam demir fiyatlarını da vurdu. İnşaat demir fiyatları gelen zamların etkisi ile tavan yaptı. Demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton inşaat demiri kaç lira? 10 Temmuz 2023 demir fiyat listesi.

Güncel araba muayene ücretleri ne kadar? Muayene yaptırmayan ne kadar ceza ödeyecek? 

Ehliyet sahibi olan kişilerin bazı uyarıları dikkate alması gerek. Bazı uyarılara uyulmaması durumunda ise para cezasına ödemek zorunda kalıyorlar.  Son uyarılardan biri de 1130 TL ödeme yapma uyarısı oldu. Bu uyarı dikkate alınmadığında 951 TL ödenecek. Sürücülerin dikkate alınması gereken detaylar

Gümüş fiyatları bugün ne kadar oldu? İslam Memiş son uyarısını yaptı! Gümüş yatırıcıları kemerlerinizi bağlayın

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gümüş fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulunaraj son uyarısını yaptı. Peki bugün gümüş fiyatları ne kadar? Gümüş fiyatları ne kadar olacak? Gümüş yatırımcıları kemelerinizi bağlayın...

Demir fiyatları resmen tavan yaptı! 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? 8 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Yükselen  dolar kurunun etkisiyle demir fiyatları tavan yaptı. 1 ton demirin fiyatı ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira? 8 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatları atak yaptı! Fiyatlar resmen fırladı! İnce ve kalın demir fiyatı ne kadar? 25 Mayıs demir fiyatları

Demir fiyatları uzun bir aradan sonra atak yaptı. Demir fiyatlarına bugün zam geldi, fiyatlar resmen fırladı. İnce ve kalın demir fiyatları ne kadar? İnşaat demir fiyatları kaç TL? 25 Mayıs 2023 demir fiyat listesi. 

Prefabrik ev 3+1 fiyatları 2023 ne kadar? Prefabrik ev yaptırmak ne kadara mal oluyor?

Prefabrik evler istenilen metrekare de inşa edilebilir. Vatandaşlar özellikle 3+1 prefabrik evlerin fiyatlarını araştırmaktadır. İşte bu konuda merak edilen detaylar!

Demir fiyatlarına büyük zam geldi! Fiyatlar resmen tavan yaptı! Demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları

Demir fiyatlarına bugün bir zam daha geldi. Gelen zamlarla birlikte demir fiyatları tavan yaptı. Demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir fiyatı kaç lira? 11 Mayıs 2023 demir fiyat listesi.

Dask yaptırmazsam ne olur Haberi

Dask yaptırmazsam ne olur

Deprem sigortası ödenmezse ne olur?

Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK konut ve işyerleri üzerinde yaptırılan teminat sigorta türü oluyor. DASK sigortası ile; binanız tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altında oluyor. 


Bu sigorta, gayrimenkuller için DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için yapılıyor. Aşağıda belirtilen bina bölümleri, bir arada ya da ayrı ayrı teminat kapsamındadır:


Temeller

Ana duvarlar

Bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar

Bahçe duvarları

İstinat duvarları

Tavan ve tabanlar

Merpenler

Asansörler

Sahanlıklar

Koridorlar

Çatılar

Bacalar

Yapının tamamlayıcı bölümleri


Eve veya işyerine DASK poliçesi yaptırmak için, bu sigortayı düzenleyen en yakın sigorta acentesine veya banka şubesine gerekli belgelerle gitmeniz gerekiyor. Aynı zamanda DASK poliçe ücretinin de ödenmesi gerekiyor. Peki, deprem sigortası ödenmezse ne olur?


Deprem sigortası ödenmezse, poliçe düzenlenemiyor. Yıl sonunda biten sigortanın yenilenmesi gerekiyor. Ancak, sorunlu deprem sigortasını yaptırmayanlara...