03 / 05 / 2024

dask yenileme işlemleri

dask yenileme işlemleri

Depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlayan DASK sigortası, senelik olarak düzenleniyor. Peki, DASK ne zaman yenilenir? İşte DASK deprem sigortası yenileme işlemleri...

TOKİ Malatya Beydağı Kentsel Yenileme başvuru işlemleri!

TOKİ Malatya Beydağı Kentsel Yenileme başvuru işlemleri devam ediyor ve 30 Haziran 2016 tarihine kadar devam ediyor. Proje toplamda 377 adet konut satışa çıkarılıyor.

Kira kontratı yenileme işlemleri!

Taşınmaz mal kiralamaları için taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki, kira süresi dolduktan sonra kira kontratı nasıl yenilenir? Kira kontratı yenileme işlemleri nelerdir?

İnşaat ruhsatı yenileme işlemleri!

İnşaat ruhsatının geçerliliği için süresi içinde inşaata başlanması ve bitirilmesi gerekiyor. Peki, hükümsüz olan bir inşaat ruhsatı nasıl yenilenir? İşte inşaat ruhsatı yenileme işlemleri..

DASK yenileme indirimi 2015!

Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için isteniyor. Peki, DASK yenileme indirimi var mı? DASK yenileme indirimi 2015 ne kadar?

DASK ne zaman yenilenir?

Depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlayan DASK sigortası, senelik olarak düzenleniyor. Peki, DASK ne zaman yenilenir? İşte DASK deprem sigortası yenileme işlemleri...

DASK'tan yenileme için yüzde 20 indirim!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), süresi dolan zorunlu deprem sigortası poliçelerini 30 gün içinde yenileyenlere ilk yenileme için yüzde 10, sonraki yenilemelerde yüzde 20 indirim fırsatı sunuyor.

İşyeri tapusunu mesken tapusuna çevirme işlemleri!

Apartman planında işyeri olarak kayıtlı bir bağımsız bölümün mesken olarak kullanılması, kat malikleri tarafından verilecek izine bağlı oluyor. İşte işyeri tapusunu mesken tapusuna çevirme işlemleri...

Mesken tapusunu işyeri tapusuna çevirme işlemleri!

Bir apartmanda yer alan meskende işyerinin açılması, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan şartlara uyulmak kaydıyla mümkün olabiliyor. Peki, mesken tapusunu işyeri tapusuna çevirme işlemleri nelerdir?

Elektrik borcu taksitlendirme işlemleri!

2014 Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa ile bazı alacak ve vergi borçları yapılandırılabiliyor. Yapılandırılabilen borçlar arasında elektrik de bulunuyor. Peki, elektrik borcu taksitlendirme işlemleri nelerdir?

Yabancı uyruklu tapu işlemleri!

Tapu Kanunu gereğince, yabancı uyruklu vatandaşlar, Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor. Peki, tapuda gerekli belgeler nelerdir? Ne kadar tapu harcı ödenir? İşte yabancı uyruklu tapu işlemleri...

Sincan'da kentsel yenileme için hak sahipleri bilgileniyor!

Sincan'da kentsel yenileme için hak sahipleri bilgileniyor. Sincan'da Kentsel Yenileme görüşmeleri devam ediyor. 3 aydır aralıksız devam eden görüşmelerde sona yaklaşan TOKİ uzmanları, müracaatta bulunmayanlara çağrıda bulundu.

Tapuda bedelsiz devir işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda taşınmaz mal devri, bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Peki, tapuda bedelsiz devir işlemleri nasıl yapılır? Tapuda bedelsiz devir işlemleri nelerdir?

Hibe tapu işlemleri!

Bir malın mülkiyetinin hiçbir bedel ödenmeden başkasının mülkiyetine geçmesine hibe deniyor. Hibe işlemini reşit olmayan kişiler gerçekleştiremiyor. İşte, hibe tapu işlemleri ve gereken belgeler!

dask yenileme işlemleri Haberi

dask yenileme işlemleri

DASK ne zaman yenilenir?

Yetkili sigorta şirketleri ve acentelerince yapılan zorunlu bir sigorta olup, depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlayan DASK sigortası, senelik olarak düzenleniyor.


Düzenlenen DASK poliçe süresinin son bulması halinde, DASK otomatik olarak yenilenmiyor. Peki, DASK sigortası ne zaman yenilenir?


DASK sigortası yenileme konusunda bir sınırlama olmayıp vadesi biten poliçe istendiği tarihte herhangi bir cezai yaptırım olmaksızın aynı gün itibari ile tanzim edilebiliyor. 


Ancak poliçe vadesinin bitim tarihi ile yeni poliçenin tanzim edilidiği tarih aralığında teminatsız kalınıyor. Bu sebeple poliçenin vade bitim tarihinde yenilenmesi önem teşkil ediyor.


1. Yenileme indirimi ne kadar sürede ve ne oranda uygulanır?

1/3/2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, poliçe süresinin sonunda sigortanın en geç 30 gün içinde yenilenmesi durumunda, yenilenen poliçe için yukarıdaki tarife fiyatları...