13 / 05 / 2024

Datça Cezaevi projesi

Datça Cezaevi projesi

Cezaevi binası daha sonra bakımsızlıktan harabeye döndü. Çatısız, atıl halde bulunan Datça Cezaevi'nin restore edilerek demokrasi müzesine dönüştürülmesi istendi. Datça Cezaevi demokrasi müzesi mi olacak?

Datça Yat Limanı Projesi için nihai kararda son 10 gün!

Muğla Datça'da yapılması planlanan ve bölge halkının doğal yapının bozulacağı gerekçesiyle karşı çıktığı Datça Yat Limanı Projesi için nihai karar verildi. Söz konusu rapor halkın görüş ve önerileri için Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde 10 gün görüşe açıldı.

Datça'daki tarihi cezaevi müze olacak!

Muğla'nın Datça ilçesindeki Türkiye'nin en küçük ve deniz manzaralı cezaevi olarak bilinen ve 2002'de kapatılan tarihi cezaevi binasında yapılacak restorasyonun ardından cezaevinin 'Demokrasi Müzesi', bitişiğindeki yeşil alanın ise 'Sınırsızlık Meydanı' olarak kullanılacağı belirtildi...

Bayrampaşa Cezaevi arsasındaki konut projesi için imar talebi!

İstanbul Bayrampaşa Cezaevi’nin yerine 2 bin 200 konut, 300 yatak kapasiteli devlet hastanesi, eğitim, otopark, alışveriş merkezi, sosyal donatı ve yeşil alanların yapılmasına dair imar planı durdurulmuştu. Tayfun Kahraman Bayrampaşa Cezaevi arazisindeki konut projesi için imar talebinde bulundu...

Datça eski hükümet binasının akıbeti TBMM'de!

Datça eski hükümet binasının akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Datça'da sit alanındaki inşaata tepki geldi!

Muğla'nın Datça İlçesi'nde sit alanında devam eden inşaatın önünde toplanıp insan zinciri oluşturan Datça halkı, doğa katliamına dur dedi. 

Datça'daki kaçak otel yıkımına iptal kararı!

Muğla’nın Datça ilçesinde doğal ve arkeolojik SİT alanı içerisinde ruhsatsız olarak inşa edilen ve dört kez mühürlenen otel binası bugün yıkılacaktı. Ancak, Muğla 1’inci İdare Mahkemesi ise dün son dakikada yıkım kararını durdurdu.

Datça'da 5.7 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Muğla İli Datça İlçesi Datça Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul 5 milyon 757 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkulün ilk ihale tarihi 21 Haziran 2018 olarak belirlendi. 

Datça'da sit alanındaki kaçak otelin inşaatı sürüyor!

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar,  sit alanına kaçak otel inşaatı yapılması konusunda yasal süre 27 Nisan'da sona erecek açıklamasını yaptı.

Boğaçayı Projesi'nin ilk etabı bu yıl tamamlanacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye’nin en önemli projelerinden Boğaçay Projesi'nin ilk etabının bu yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

MİNT Çağlayan projesi EDGE Ön Sertifikası'nı aldı!

Mint Çağlayan projesi, Dünya Bankası kuruluşu olan IFC tarafından geliştirilen EDGE sertifikasını almaya hak kazandı.

Datça Kurubük Koyu'nun kiralama ihalesi iptal edilmeli!

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Datça ilçesindeki Kurubük Koyu’nun özel kişilere kiralanma ihalesinin iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Datça Kurubük Koyu ihalesi 26 Ocak'ta!

Muğla Datça’nın Mesudiye Mahallesi’nde bulunan Kurubük Koyu ihaleye çıkıyor.  Türkiye’nin en güzel koylarından biri olan koyun ihaleye çıkacak olması çevrecilerin tepkisine sebep oldu. 

Muğla Datça imar planı değişikliği onaylandı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı gereğince, Muğla Datça imar planı değişikliği onaylandı..

Datça Cezaevi projesi Haberi

Datça Cezaevi projesi

Meral Akkent isimli vatandaş, bir grup arkadaşıyla, hem tarihi hem de önemli bir dönemde adı geçen cezaevinin harabe halinde olduğunu belirterek, "Datça Belediyesinden, bu harabe binayı restore ederek Demokrasi Müzesi yapmasını istiyoruz" dedi. Akkent, "Çatısı olmayan ve başıboş hayvanların ve şarapçıların barınağı haline gelen tarihi yapı değerlendirilmelidir. Herkesin bildiği gibi CHP eski Genel Başkanlarından ve Başbakanlardan Bülent Ecevit, cezasını burada çekmek istemiş fakat Sıkıyönetim Komutanlığı izin vermemişti. Şimdi CHP'li Datça Belediyesi'ne, burayı restore ederek müze yapmak yakışır" diye konuştu. 


MÜZE TALEBİ ŞUAN MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR



Datça Belediye Başkan yardımcısı Gürsel Uçar ise, müze talebini yerinde bulduklarını, fakat bunun şu an mümkün görünmediğini açıkladı. Uçar, "Binanın bulunduğu yer, imar planında tam sokak ortasında kalıyor. 

Arsası da çok hisseli. Hissedarlar bir araya gelemediğinden terk yapılamıyor....