30 / 04 / 2024

dava için ortaklığın giderilmesi dilekçesi

dava için ortaklığın giderilmesi dilekçesi

Ortaklığın giderilmesi için Sulh Hukuk Mahkemelerinde diğer paydaşlara karşı bir dilekçe ile dava açılabiliyor. Peki, ortaklığın giderilmesi dilekçesi nasıl yazılır? İşte ortaklığın giderilmesi dilekçesi örneği...

Emlak vergisine itiraz davası için yarın son gün!

Emlak vergisinde dava açmak için yarın son gün. Davalar, ilgili belediye başkanlığı taraf gösterilerek takdir komisyonu kararının iptali talebiyle vergi mahkemesinde açılabilir.

Batman hastaneleri açılış için gün sayıyor!

Batman'ın Beşiri ve Hasankeyf ilçe hastaneleri açılışa hazırlanıyor. Hasankeyf'in yeni yerleşim biriminde de yapımı tamamlanan 75 yataklı Devlet hastanesi de açılış için gün sayıyor.

Odunpazarı Gökmeydan Halk Merkezi açılış için gün sayıyor!

Odunpazarı Gökmeydan Halk Merkezi açılış için gün sayıyor.Derslikleri, kütüphanesi, dinlenme alanları yapılan Halk Merkezi'ndeki eksiklikler de hızla tamamlanıyor.

TOKİ Balıkesir İvrindi başvuruları için bugün son!

TOKİ Balıkesir İvrindi başvuruları için bugün son. Daire fiyatlarının 157 bin 500 TL'den başladığı projede 2 oda 1 salon ile 3 oda 1 salon daire tipleri bulunuyor.

TOKİ İvrindi başvuruları için yarın son!

2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon dairelerin satışa sunulduğu TOKİ İvrindi başvuruları için yarın son. Projede daire fiyatları 111 bin 750 liradan başlıyor.

Mersin Entegre Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor!

Hizmet vermeye başladığında Türkiye'nin hizmete açılan ilk 'Entegre Şehir Hastanesi' olacağı belirtilen 'Mersin Entegre Sağlık Kampüsü' hizmet vermek için gün sayıyor.

Miras vergisi ödemeleri için bugün son!

Miras vergisi olan veraset ve intikal vergisi 7338 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Miras vergisi ödemeleri için bugün son gün olup, mükelleflerin mesai bitimine kadar vergi dairesine ödemelerini yapmaları gerekiyor.

TOKİ Samsun Kavak başvuruları için bugün son gün!

TOKİ Samsun Kavak başvuruları için bugün son gün. Toplamda 77 adet dairenin satışa çıkarıldığı TOKİ Samsun Kavak projesinde dairelerin tipleri 2+1 ve 3+1 olarak dizayn edildi.

İzmir Kınık TOKİ Evleri başvurusu için bugün son gün!

İzmir Kınık TOKİ Evleri başvurusu için bugün son gün olarak belirlendi. Toplamda 276 adet konutun satışa çıkarıldığı TOKİ İzmir Kınık projede konut tipleri 2+1, 3+1 şeklinde tasarlandı.

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi başvurular için yarın son gün!

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi başvurular için yarın son gün olarak belirlendi. Peşinat bedelinin 10 bin 639 liradan başladığı projede toplamda 425 adet konut satışa çıkarıldı.

Toya Moda'dan ev sahipleri için kaçınılmaz bir fırsat!

Teslimine 9 ay kala çok cazip kampanyalarla ev satın almak isteyenlerin gözdesi olan Toya Moda, Basın Ekspres bölgesindeki eşsiz konumu ile yatırımını kira geliri olarak değerlendirmek isteyen ev sahipleri için kaçınılmaz bir fırsat.

Kira geliri beyannamesi için bugün son!

Kira geliri beyannamesi verecek 1 buçuk milyon mükellefin beyannamelerini vermesi için bugün son gün. Maliye Bakanlığı, kira geliri olup beyan etmeyenleri belirlediğinde 2 kat usulsüzlük cezası, gecikme faizi ve vergi ziyaı cezası kesiyor.

TOKİ Bilecik Bozüyük Emekli başvuru dönemi için bugün son gün!

Toplamda 197 adet daire emekliler için satışa çıkarıldığı projede başvuru ücreti 500 liradır. TOKİ Bilecik Bozüyük Emekli başvuru dönemi için bugün son gün olarak belirlendi.

dava için ortaklığın giderilmesi dilekçesi Haberi

dava için ortaklığın giderilmesi dilekçesi

Ortaklığın giderilmesi dilekçesi!

Ortaklığın giderilmesi için Sulh Hukuk Mahkemelerinde diğer paydaşlara karşı dava açılabiliyor. Bu dava ile, paylaşma biçiminde uyuşmanın sağlanmaması durumunda paydaşlardan birinin istemi üzerine hâkim, malın aynen bölünerek paylaştırılmasına karar verebilir.


Ayrıca, bölünen parçaların değerlerinin birbirine denk düşmemesi hâlinde eksik değerdeki parçaya para eklenerek denkleştirme sağlanmasına da karar verilir.


Bölme istemi durum ve koşullara uygun görülmezse ve özellikle paylı malın önemli bir değer kaybına uğramadan bölünmesine olanak yoksa, açık artırmayla satışa sunulabilir. Satışın paydaşlar arasında artırmayla yapılmasına karar verilmesi, bütün paydaşların rızasına bağlı olur. 


Ortaklığın giderilmesi için bir dilekçe ile mahkemeye müracaat edilmesi gerekiyor. Ortaklığın giderilmesi dilekçesi nasıl yazılır? Ortaklığın giderilmesi dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor:


Ortaklığın giderilmesi dilekçesi örneği..


SULH HUKUK MAHKEMESİNE

........


DAVACI..............:

VEKİLİ................:

DAVALILAR..........:

DAVA KONUSU......:İzale_i Şüyu(Ortaklığın giderilmesi)

DAVA DEĞERİ........:


AÇIKLAMLAR.........:

Babam ../../.. tarihinde vefat etti.Geriye miras olarak...