03 / 05 / 2024

davalık araziler meclis

davalık araziler meclis

Ülkemizde sayıları binlerle belirtilen kamulaştırma davalarına yönelik dikkat çeken bir düzenleme gece yarısı Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Dükkan sahibiyle davalık olan kiracının astığı afişi görenler inanamadı: 'Esnaf arkadaşlara tavsiyem...'

Kocaeli İzmit'te dükkan sahibiyle davalık olan kiracının astığı afiş adeta ağızları açık bıraktı. Söz konusu afişte, "Kimseye güvenip elden ödeme yapmayın, benim gibi mağdur olup aynı zamanda hem işinizden hem de paranızdan olursunuz" ifadeleri yer aldı.

Zekeriyaköy'de villada oturan ünlü çift de ev sahibiyle davalık: 'Biz bu evden çıkmayız!' 

Ev sahipleri, yüzde 25 zam sınırı sebebiyle mağdur olduklarını sık sık dile getirirken; şimdi de ünlü bir çift kira sorunu ile gündem oldu. İşte yaşananlar... 

Tescilli güzel konut sahibi ile davalık oldu! Satılık ilanını söktü, villayı kötüledi...

2013 Türkiye Best Model'de ikinci seçilen oyuncu Deniz Özde Sürmeli, Ankara'da işlettiği anaokulunun mülk sahibi ile davalık oldu. 

Kiralık arazi arayanlara büyük müjde! 3 şehirde 6 bin 200 TL'den başlayan fiyatlarla kiralık araziler!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden kiralık arazi arayanlara büyük müjde geldi. Yayımlanan ihale ilanları kapsamında 6 bin 200 TL'den başlayan fiyatlarla arazi kiralaması yapılacak...

Aile hekimleri mülk sahipleriyle karakolluk oluyor, kiralar denkleştirilemiyor!

2010'da ‘Aile Hekimliği Birimi’ uygulamasına geçilmesinin ardından pek çok merkez binası hizmet verebilmek için kamu ya da özel sektörden iş yeri kiraladı. Şimdi de fahiş kiralar sebebiyle mülk sahipleriyle davalık oluyorlar. CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, konuyu Meclis'e taşıdı. 

3 ilde 1.700 TL'den başlayan fiyatlarla kiralık araziler!

Afyonkarahisar, Erzurum ve Hatay'da yer alan 3 adet arazi için kiralama ihalesi düzenleniyor. Arazilerin aylık kira bedelleri 1.700 TL'den başlıyor.

Bakırköy'ün tarihi binası Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık!

Bakırköy'ün İstanbul Caddesi'nde yer alan Simeonidis ailesine ait olduğu tahmin edilen tarihi bina, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık.

Asuman Krause kiracısıyla davalık oldu! İşte Etiler'deki evi için istediği bedel!

Eski manken ve sunucu Asuman Krause, kiracısıyla davalık oldu! İşte Asuman Krause''nin Etiler'deki evi için istediği kira bedeli...

İnşaat halindeki emniyet binası için 'orta hasarlı' denilerek yıkım kararı verildi!

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’nün kaba inşaat halindeki yeni hizmet binasının 6 Şubat depremleri sonrası ‘orta hasarlı’ denilerek yıkılması Meclis gündemine taşındı.

Orhan Pamuk'un davalık olduğu apartmana riskli denmişti: Keşif yapıldı! 

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un 6 daire sahibi olduğu ve riskli yapı çerçevesinde yıkılmasını istemesi üzerine komşularıyla davalık olduğu Taray Apartmanı'nda mahkeme heyeti tarafından keşif yapıldı.

Gayrimenkul alımıyla Türk vatandaşlığı kazanmada usulsüzlük iddiası! Meclis gündemine taşındı! 

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, taşınmaz edinimi yoluyla Türk vatandaşlığı kazanmada usulsüzlük yapıldığı iddiası ile ilgili soru önergesi verdi. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Depozito kavgası büyüyor! Siz de davalık olabilirsiniz!

Ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları gündemden düşmüyor ve gün geçtikçe büyüyor. Fahiş zam talebini kabul etmeyen ve evi tahliye eden kiracılar depozito alırken zorluklarla karşılaşıyor. İşte 10 soruda kiralık ev depozitosu hakkında bilinmesi gereken her şey...

Aybüke Pusat ev sahibi ile davalık oldu!

Ev sahibi ile davalık olan Miss Turkey 2014 üçüncü güzeli Aybüke Pusat zor günler geçiriyor...

davalık araziler meclis Haberi

davalık araziler meclis

İmar durumu, eğitim, yol, yeşil alan ve vb. durumlardan ötürü değiştirilerek kamulaştırma kapsamına alınan arazi sahiplerinin açmış olduğu davalarda hak sahiplerine ödenecek tutarın hesaplanmasında izlenecek yöntem için çalışmalar  yapıldı.

Yeni Şafak'tan Kenan Biter'in haberine göre, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunulan bu yeni düzenleme kapsamında kamulaştırmasız el atmada taşınmazın değeri, söz konusu taşınmazın idare adına tescil edildiği tarih esas alınarak o tarihteki vasfı da tespit edilip ortaya bir tutar çıkarılması ve bu tutarın da TÜİK tarafından açıklanan TEFE ve ÜFE oranları ile güncellenerek hesaplanması planlanıyor.

BUGÜNKÜ DEĞERİ İLE TAZMİNATA HÜKMEDİLİYORDU

Kamulaştırmasız el atma nedeniyle açılan davalarda mahkemeler tarafından el atma bedeli 2942 Sayılı Kanunun geçici 6. maddesinde yer alan hüküm uyarınca işlem yapılarak, taşınmaza ilişkin davanın açıldığı tarihteki vasfı dikkate alınarak tazminata...